belki ilginizi çeker
  1. · full
  2. · kristal burger
  3. · alt üst ketçap mayonez
  4. · ekmek arası ruffles
  5. · amerikalı
  6. · ekmek arası patates
gündem
  1. · uludağ sözlük
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · yaran diyaloglar
  4. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  5. · giyotine yolladılar gitmedim
  6. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  7. · yasaklanması gereken şeyler
  8. · am
  9. · vita kutularında çiçek yetiştirmek

patates ekmek  

1. yalova nın geleneksel ve resmi yemeği. ekmeğin içine sadece patates kızartması konularak yapılan yiyecek. türkiye ve dahi dünyanın yalova hariç hiçbir noktasında bulunamayan yiyecek. kendine ait jargonlar oluşurmuştur. yanında genelde ayran içilmesi tavsiye olunan yiyecek. mucidi ve tekel sahibi kristal burger olan yiyecek.

(bkz: alt üst ketçap mayonez)
    (bkz: full)
    (bkz: amerikalı)
    (jkfl, 11.01.2007 17:32 ~ 17:45)
  2. çocukluk döneminde ekmeğin arasına kızarmış patates, soğan ve maydonoz koyarak yediğimiz, halen evde yemek olmasına rağmen aklıma geldiğinde yemeği yemeyip yöneldiğim karın doyurucu ve göbek yapıcı yiyecek.
    (altan ve babası, 11.01.2007 18:11)
  3. (bkz: patatesli)
    (ya moor, 11.01.2007 18:13)
  4. özellikle rejimdeyken aklıma gelip iç geçirdiğim mükemmel yemek. yanında çayla birlikte enfestir.
    (papazeriği, 06.04.2008 17:45)
  5. çillenmiş patatesler toprağa gömülür ya da 6 cm çapındaki tohumluk yumruların üzerine en az 15 cm toprak konulur...
    (cohen, 06.04.2008 17:58)
  6. alternatif öğrenci yemeğidir. şahsen öğrenci yurdunda kaldığım dönemde tüm ekmek arası patates kızartması+kola vazgeçilmezimdi.
    (hayri potur, 06.04.2008 18:02)
  7. müthiş bir karbonhidrat deposu olmasıyla bilinen ,ders çıkışı açlığı ile her seferinde saldırıp sonradan pişman olduğum nişasta bombası.
    (düttürü dünya, 06.04.2008 19:23)
  8. dilenirse arasına biber, patlıcan kızartması ve yoğurt da eklenebilecek olan, ya da ketçap mayonezle yenilen, ama en güzeli en sadesi olan yiyecek. nutellayla birlikte en büyük zaafım.
    (stelloid, 22.05.2008 01:39)
  9. insanı nişasta manyağı yapan yiyecek.

ben içine birazda beyaz peynir koyuyorum daha güzel oluyor..
    (falcon, 23.03.2009 01:28)
  10. (bkz: patso)
    (arcturus b, 23.03.2009 01:39)
  11. okul kantinlerinin vazgeçilmezi.sandviç ekmeğinin arasına kızarmış patates, ketçap ve mayonez koyulur ve sabahtan öğlene kadar bekleyen o iğrenç şeyi biz dünyanın en güzel yemeğiymiş gibi yerdik. gerçekten iğrençti vıcık vıcık oluyordu. ketçap ve mayonezin üzerine patates koyulmuş gibiydi ama yine de kantinin en lüks yiyeceğiydi. zamanla yerini sosli sandviç hatta ve hatta ekmek arası köfte aldı.
    kim bilir belki de kantin şimdilerde yemekhaneyle yarışa girmiş tabildotta yemek çıkartıyordur.
    (bir martıyım ben, 23.03.2009 02:08)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil