görseller
pastadan atatürk çıkmasıpastadan atatürk çıkması

belki ilginizi çeker
  1. · atatürk ün tadı
  2. · alf
  3. · sadece türkiye de olabilen ilginç olaylar
  4. · şakaysa hiç komik değil ciddiyse çok komik
gündem
  1. · aşk
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · yeşim salkım
  8. · polatlı belediyesi
  9. · 19 ocak 2008

pastadan atatürk çıkması  

sayfa  / 2
  1. istanbul valisi muammer güler'in ev sahipliğini yaptığı dolmabahçe sarayı'ndaki cumhuriyet bayramı resepsiyonunda görülen eylem.

büyük bir pastadan muhtemelen çin'den getirilen sağ elindeki silindir şapkayla davetlileri selamlayan bir maket çıkmıştır.

şekil atatürkçüsü biri değilim fakat lan bu nasıl bir şeydir? dansözlerle, striptizcilerle özdeşleşmiş bir şeyi böyle bir kutlamaya bu şekilde nasıl entegre edersiniz? üstelik ata'nın hayata gözlerini yumduğu bir yerde nasıl yaparsınız? bu kadar mı düşünce özürlüsünüz sorması ayıptır? dalga mı geçiyorsunuz lan?

"sandıktan bizim gibiler çıkarsa, atatürk anca pastadan çıkar" demek istiyorsunuz herhalde?

vel hasıl, 10 nisan polis bayramı'nda da muammer güler kendisi çıksın pastanın içinden maketlerle uğraşmasın!

haydi muammer abi pastaya!
    (paleface, 30.10.2009 09:32 ~ 09:38)
  2. bu bilgi doğruysa cumhuriyet savcılarını derhal harekete geçip vali hakkında atatürk'ün manevi şahsına hakaretten dava açılması gerekir.
    (seyyar satıcı, 30.10.2009 14:18)
  3. haberlerde görmemle beni dumura uğratmayı başarmış olan haber..
    ya kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerdeyiz..
    dandirik bir maket yapmışlar atatürk diye yurtturuyorlar işte sana bana.. yüzünde hafif bir tebessüm .. elinde şapkası, çıkmış pastadan halkı selamlıyor.. millet de kakara kikiri gülüyor el sallayanlar var.. noluyoruz yahu? hangi sivri zekalının aklına geldi bu seviyesiz hareket?

yuh ya harbiden yuh. bir silkelenin kendinize gelin.. dansöz çıkarın pastadan bilmem onu bunu çıkarın hem kendiniz çıkın lan siz daha çok yakışırsınız...

edit: imla
    (anti tartar, 30.10.2009 14:25 ~ 18:14)
  4. batı'ya entegrasyon desen değil, avrupa birliği süreci desen o da değil. bu nedir anlam vermek güç. birileri şaka yapıyor desen yok o da değil adamlar gayet ciddi. alenen hakaret ediyorlar sanırım desen, o da değil tören var ortada.

bu ayan beyan bir aymazlık olsa gerek. kafası abondone olmuş boksör gibi gidip gelen akli melekelerin tezahürü heralde bu. bir ülkenin lideri kabul edilen insanı pastadan çıkarmak ancak bu şekilde kafası düzkontakla ya da ittirerek çalışan insanlarca hayata geçebilirdi. bu da oldu sonunda.

görürsünüz bakın, bu konuya tayyip erdoğan yakında el atar, chp ve ip'nin de oylarını kapar.

ilgili haber ve fotoğraflar için tıklayınız;
    http://www.radikal.com.tr/...
    (elpinoras, 30.10.2009 15:26)
  5. valiliğin değil, insanların suçudur. böyle hep deodoran falan kullanıyorlar. bozuyolar klimaları ancuklar.
    (şizofren ev kedisi, 30.10.2009 15:32)
  6. gelecek sene de dansöz kıyafetiyle çıkar da tam olur artık. yok hayır yorum yapmıyorum.
    (meyzen, 30.10.2009 15:44)
  7. henüz bu haberi görmedim duymadım ama burada yazılanlar doğruysa bu rezilliğe alet olanlar hakkında acilen dava açılması gereken vahim olay. yakındır, sandıktan büyük bir şey çıkacak sana ey pis yobaz, oy pusulası değil elbette çıkacak olan şey. bu kadar rezillik yapmaya, aklınızca dalga geçmeye hakkınız yok artık.
    (karate schnitzel, 30.10.2009 15:50)
  8. tasvip edilen bir olay değildir. tamam değildir ama bi' sakin olun arkadaşım. cumhuriyet başsavcılığı yapması gerekeni yapacaktır. hem adamlar devlet dairelerinden portleri bile kaldırtıyorlar. ona şaşırmıyosunuz da bu mu şaşırtıcı geliyor?
    (be realist demand impossible, 30.10.2009 15:53)
  9. bu kadar hoşnutsuz insanlar görmedim...

dansöz çıksa sevinirdiniz di mi! yazıklar olsun yaa, şu gençliğin haline bak!
    (zülkarneyn, 30.10.2009 15:54)
  10. http://www.hurriyet.com.tr/...

birilerinin gerçekten saçmaladığını gösteren durumdur. çok laubali, yakışıksız bir durum hatta. haberlerde gördüğümde şok oldum. böyle pasta var içerisinden palyaço basitliğinde sihirbaz görselinde bir maket çıkıyor. mustafa kemal atatürk'ün kurduğu cumhuriyet kutlamalarında gerçekleşen rezillik. saygısızlık.

akşam haberlerinde tekrar gösterecektir izleyemeyenler için söylüyorum. gerçi izlemeyin daha iyi.
    (corqerbota, 30.10.2009 16:04 ~ 16:17)
  11. açıkçası heykel elektronik bir maket olduğu için o kadar başarısız gelmedi bana ve atatürk resmine yan gözle bakınca direk içeri atılsın bu densiz diye bağıran kemalistlerden değilim ama bu olayın amacınıda çözemedim.ne yani ilkokul çocuguna dogumgünü partisi falan mı veriliyor.ordaki herkes koskoca komutan üst düzey bürokrat falan.olay tam anlamıyla seviyesizlik ve zevksizlik.ama eminim muammer çok zevk almıştır.
    (elkas mirza, 30.10.2009 16:15)
  12. (dükkanın önünü kapatan adam, 30.10.2009 16:25)
  13. aynı pastadan vali muammer güler, belediye başkanı kadir topbaş, kuvvet komutanları falan da çıkmış...

sonuçta atatürk pastanın 3. katında. en tepede. pastanın içinden çıkmıyor hem de. pastanın üzerinde duruyor.

yahu bu arada ortada pasta da yok. söz konusu pasta maketi...

bu tür kutlamaların altında bile art niyet arayanların topluma atatürk düşmanlığını aşılamaktan başka bir şey yaptıkları yok.

gayet sempatik. pastadan çıkan bir lider. insan yanaklarından makas almak istiyor...

atamızın bu tür olaylara karşı komplekssizce yaklaşacağından eminim. ama, malesef atatürk'ü atatürk'ten çok seven bir kesim bu olayı dert ediniyor.

(görsel: pastadan atatürk çıkması/108128)
    (vincent uğurlu, 30.10.2009 16:29 ~ 31.10.2009 02:14)
  14. böyle bir şey meydana geldiği takdirde objektiflerin tayyeapın halini mutlaka görüntülemesi gereken olaydır.
    (nickcode, 30.10.2009 16:30)
  15. düşünseniz ya gelenler çok aç. pastayı görünce bayram ediyorlar. ohh iyi lan karnımızı doyururuz diyorlar. sonra içlerinde bir tane atatürk takıntısı olan kişi çıkıp yok abi ben ölürüm de atamı yemem diyor. olur mu olur. dünya salaklarla dolu ne de olsa.
    (migelo, 30.10.2009 16:38)
  16. hem şekil atatürkçülerini memnun etmeyi amaçlayıp hem de atamızı küçük düşüren bir davranış.işe de yaramış maalesef.
    (helvacıoğlu blok flüt, 30.10.2009 17:04)
  17. bu habere yapılan ve yapılabilecek tek bir yorum... okurken içimden geçeni söylediğinin farkındaydım zaten. "maskaralığın bile bir sınırı vardır diye bilirdim, yanıldığımı anladım."
    (cesttresexcitant, 30.10.2009 17:23 ~ 17:27)
  18. akp li diyeceğimiz şahsiyetlerin atatürk'ü kullanaran pirim yapmaya çalışmalarının bilmem kaç bininci örneği. ve mümkünse bir daha atatürkü kullanarak hiç bir jest ve benzeri girişimde bulunmasınlar !!!
    (rüzgar, 30.10.2009 17:56 ~ 18:00)
  19. akp'li diyebileceğimiz şahısların atatürk'e ne amaçla jest yaptıklarını merak ettiğim eylem. önce atatürk'ün getirdiği bütün ilke ve inkilapları yok etmeye çalış, daha sonra pastadan atatürk çıkar. gerçi burda beni rahatsız eden maket pastadan çıkan atatürk'ten çok, onla birlikte çıkan akp'li şahıslardır. he tabi atatürk yaşasaydı anca öyle maketlerin üstünde bir arada olurdunuz o ayrı.
    (lady viola, 30.10.2009 18:12)
  20. siz dua edin açılım aşkına apo falan çıkmadı pastadan

yazıklar olsun bu işe alet olan herkese!
    (gurbish, 30.10.2009 20:57)
  21. bu olay gerçekleşmeden önce, sırf geyik olsun ya da kemalistlere gıcıklık olsun diye birisi bu eylemin başlığını açsaydı büyük ihtimalle sözlükten uçurulurdu ya da çaylak edilirdi. "hukuken sakıncalı olabilir" sebebiyle birlikte gerek yönetim gerekse yazarlar bazında aşağılanırdı. irrite edici gelirdi herkese. zaten haftanın en kötü girilerine 1. sıradan girecek olmasından bahsetmeye gerek bile yok.

şimdi bu adamlar bence alenen dalga geçiyor. pastadan birinin çıkmasının kültürel bir anlamı var. ve ilginçtir ki, bu adamlar o kültürlere "yoz" diyor ve sürekli olarak aşağılıyor. cadılar bayramı, noel gibi kültür belirteçleri içinde yer alıyor bu. pastadan doğum günleri de hatun çıkar, striptiz vs, anladın sen onu. hatırladığım kadarıyla amerikan pastası'nda da buna bir gönderme komik sahne vardı. bu bariz bir biçimde amerikalı kültürü. hem de striptizli falan.

derdim atatürk'ün tabulaştırılmış olması vs, acaba bu yapılan hakaret midir değil midir tartışmaları hiç değil. ama sıçtıklarından eminim. şimdi sıçtılar, nasıl sıvayacaklarını merakla bekliyorum. yakında birkaç demeç dökülür basına, biz de nasıl elleriyle sıva(z)ladıklarını görürüz.
    (elpinoras, 30.10.2009 21:16)
  22. söyleyecek kelime bulamadığım olay. iki üç kere yazdım geri sildim. yorum yapamıyorum yani. o yüzden bu konu hakkında hiç yorum yapmadan asıl dikkatimi çeken olay.; pastadan atatürk heykeli çıktıktan sonra konuşma da " bu organizyonu yapan sayın x'e(hatırlamıyoru şimdi) bir alkış istiyorum alkışş" falan gibi şeyler söyledi.ulan kör müsünüz? tek biz mi görüyoruz? gerçi en azından heykeli de pasta üstündeki şekerlemeler gibi şekerden yapmamışlar. valla korkarım ben bunlardan,yapar mı yaparlar. alkışmış, tebrikmiş. nasıl akıl bunu düşünür, yapar, bir de çok önemli bir şey yapmış gibi orda gururlanır bunla böbürlenir. neyse sizin devriniz de biter ,şimdilik oynatın bakalım. bunlar kimsenin yanına kalmaz.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 30.10.2009 21:17)
  23. mehmet ali birandın yorumuyla zevksizlik abidesi.
    (ortrek, 30.10.2009 21:42)
  24. bunu yapanlara, yapılmasına göz yumanlara bu cesareti veren halkıma kapak olsun
    (havaılıkazrüzgarlıbirazyağmurluvebulutluolsun, 30.10.2009 21:49)
  25. günde beş vakit, atatürk dirilseydi şimdi şöyle yapardı büyük önder, diye fantastik kurgu yapan bir topluluk olarak bu tip olaylara en son şaşıracak herhalde bizler olmalıyız. düşünüyorum da, ben vefat etmiş olsam da hakkımda her gün şimdi yaşasa şunu derdi, kafasını kaldırsa ilk söyleyeceği söz şu olurdu diye mavra üretilse, bir tarafa bırak pastadan çıkmayı, levent kırca gibi tencereden çıkar, şimşek gibi çakan mavi gözlerimle hepinizi sirkeci rıhtımına kadar kovalar, katran ve tüye buladıktan sonra bir ingiliz zırhlısına bindirip malta'ya sürerdim. az yapmış.
    (tembel, 30.10.2009 21:55)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil