|
|
- i.e.t.t otbüslerinde son derece faydalı bir karttır kendisi. akbiliniz de varsa otobüse ucuza binebiliyorsunuz.
sinemalarda akşam seansalarında geçmese de öğrenci. gündüz kullanması daha zorunlu hale gelen kartçık. okuldan çıkarttırılması biraz uzun sürse de keyfine diyecek yok!
- iett otobüsünde senin öğrenci olmadığına kendince kanaat getiren meymenetsiz iett şoförünün gözüne sokulup onu göt etme hazzını size tattıran nesne.
- her belediyenin sadece kendi verdiğini kaale aldığı belge.
(azwepsa, 01.03.2005 14:11 ~ 24.07.2007 08:58)
- (bkz: hep)
- haddeleme işlemi için merdanelere uzatılan malzeme kütlesi. ingilizcesi pass.
- her belediyenin kendini özerk cumhuriyet sandığının göstergesi öyle ki bir belediyenin verdiği paso diğer belediyenin otobüsünde geçmiyor, sanki biz bir şehirde öğrenciyken bir başka şehirde işadamı petrol milyarderi oluyoruz ki pasolarımız geçmemeye başlıyor* * * *
(assassin, 01.03.2005 15:43 ~ 15.03.2005 05:15)
- talaşlı imalatta bir kerede inilen derinlik...
- izmir yöresinde serbest dolaşım kartı manasında da kullanılan isim.
- isp.da adım demek olup artikeli el'dir.
- iett 2006 senesinde pembe olarak çıkartmıştır, eve gelen küçük kız çocuklarının akbile saldırmasına neden olmaktadır.
-a bu ne??çoook güzel benim olsa ya!
+olmaz lazım bana o.
-anneeeeee..
- "devamlı" anlamında kullanılan argo bir sözcük.
bir de eski lombak kitaplarından birinin üstünde yazardı bu; paso lezzet diye.
- iett 2007 versiyonu mor olan ve çabuk kırılan öğrenci kimliği.
- sürekli anlamına da gelir.
- öğrenci olduğunuzu belediyenin onaylaması gerektiğine inananların icadı
bunun bir de bazen aynı otel odasında kalmak için belediye onayı gerekli görüldüğü zaman kullanılanı vardır
(bkz: evlilik cüzdanı)
belediye beni kutsamadan yaşamak istiyorum bea..
- istanbul büyükşehir belediyesi www.iett.gov.tr adresi aracılığıyla online başvuru hizmeti sunmaktadır. istanbulda bulunma şartı aranmıyor, herhangi bir üniversite öğrencisi olarak online başvuru ile alabiliyorsunuz. ben de istanbulda ikamet edip şehir dışında okuyanlardan biri olarak başvurumu yaptım. istanbulda okullara dağıtılan fotoğraf yapıştırılan o sarı başvuru belgesinin aynısını çıktı alıp okul öğrenci işlerinize onaylatmanız gerekir. ve zaten herşey böyle başlar. çünkü farklı bir şehrin ne olduğunu bilmediği bir başvuru belgesiyle karşılaşan öğrenci ileri afallar:
evet, başvurumu yapıp çıktımı alarak gazi üniversitesi rektörlüğünün olduğu kampüse giderek merkez öğrenci işlerinde onaylatmaya gittim, ancak yapılan tek şey bilgisayardan bilgilerim incelenip kağıdın bir köşesine paraf atmak oldu. aldığım cevap şu:
-ben senin bilgilerine baktım. kendi fakültene git öğrenci işlerin onaylasın bunu ben yapamam.
merkez kampüsten çıkıp beşevlerde bulunan iktisadi idari bilimler fakültesine öğrenci işlerine giderek belgeyi uzattım. şöyle bir diyalog geçti aramızda:
-ne bu?
-paso başvuru formu
-okul kimliğin yetmiyo mu
-yetiyo da laf olsun diye başvuruyorum
- ..??.. (mal mal belgeye bakar)
-bi mühür basmanız yeterli
-bunu ben yapamam, önce dekan yardımcısına git göster imzalasın sonra
( kıytırık bi belge için siktiriboktan bir mühür için ilk defa dekan yardımcısına gönderilenle karşılaşıyorum)
dekan yardımcısına gidilir. adam hiç okuyup etmeden imzayı atar, öğrenci işlerine götür mühürlesinler sonra tamamdır dedi. teşekkür ettim çıktım öğrenci işlerine gittim:
- imzalattım, sizin mühürlemeniz gerektiğini söyledi.
-ben mühürleyemem.
-nası ya? dekan yardımcısı kendisi söyledi sizin yapmanız gerektiğini o imzalıyor da siz neden mühürlemiyorsunuz?
-sekreterliğin yapması lazım benim yetkim yok
-sekreterlik nerde?
-koridordan sola dön karşına çıkar
koridordan sola döndüm karşımda ne sekreterlik var ne başka bir şey. tekrar bir başkasına sorulur. sonunda bulunur. ancak sekreterlik de mühürlemez, sonradan ne olduğunu bilmediğim bir memura gönderilierek anca mühürletebilirim.
(bkz: öğrenci işleri her zaman şaka gibidir)
- bursa'da akıllı kart kullanımına geçilmesiyle birlikte kendisine bukart denilmeye başlayan geçiş belgesidir. bursayı bilmeyenler açisından garip diyaloglara sebebiyet verir ki bizzat şahit olunan bir örneği şöyledir:
öğle saatlerinde bir bayan 38'e biner ve şöför "bukart 'ınız var mı?" dediğinde ankara pasosu çıkartıp;
"-işte kartım."der.ankaradan geliyorum ben ...
şöför gayet cool bir edayla cevap verir ..
" bu kart, o kart değil!"
|