pas verecek arkadaşını aramak   

adana çık aradan

1. ayağın kırılmasından sonra bir futbolcunun sahada başına gelebilecek en kötü olay.

sahadaki 22 kişi, staddaki 20000 kişi ve televizyonları başındaki 2000000 kişi 2 dakikadır topla oynayan adamın topu ayağından çıkarmasını beklemektedir. o sırada söz konusu şahıs kafayı kaldırıp etrafına bakar ama bütün takım arkadaşları türk filmilerinde bolca gördüğümüz sahnelerde olduğu gibi sanki sevgilisiymiş de ormanlık alanda birbirlerini kovalayıp ağaç arkalarına saklanma oyunundalarmış gibi tüm futbolcuların arkasında durur.

bir allah'ın kulu da "kardeş bak ben boştayım yuvarla ayağıma demez", ha diyen varsa bilin ki kendi öküzlüğünden dolayı neredeyse 5 metre ofsayttadır. o sırada rakip pres yapacak korkusundan artık mantıklı düşünme yetisi de kaybolur. topu piç etme korkusundan topla birlikte kendi etrafında döner, kafayı kaldırır, bir driplinge daha kalkışır. bu dakikadan itibaren oyuncunun oyun karakterine göre olaylar şöyle şekillenir.

ronaldinho vari oyuncu: pas verecek arkadaşını aradığında aradığı kişiye şu an ulaşılamıyor veya aradığı kişi kapsama alanı dışındaysa ne yapar eder pozisyonu kurtarır. bu tip oyuncuların o durumda gol attıkları bile görülmüştür.

alex vari oyuncu: herkes madem ofsaytta, kimse top oynamıyor bu takımın "eşeği ben miyim?" sorusunu kendine sorar ve pas vereceği arkadaşı ile tüm arkadaşlık ilişkisini gözden geçirir. ya ceza alanına yakın yerlerde kendini yere atıp kahraman olmaya çalışır, ya da topu kaptırıp eli belinde "şimdi ne bok yerseniz yiyin" duruşu sergiler.

inamoto vari oyuncu: takıma katkı sağlamaktan çok kendi için oynayan oyuncular kategorisindeki bu kişiler için pas verecek arkadaşını arama derdi yoktur. kaleciyle karşı karşıya kalsa bile en gerideki kaleciye geri pası verebilir. tehlikeli ve sinsi adamlardır.

ali tandoğan vari oyuncu: eğer kafasındaki işi niyetlendikten sonra yapamadıysa ve yeni bir şeyler düşünmesi gerekiyorsa beyin z raporunu alır ve raporu aldığını tüm vücuda iletir. top en iyi ihtimalle korkudan taca atılır.
    (hansvoralberg, 14.11.2006 22:25)

2. (bkz: ama ben arkadaş olduğumuzu sanıyordum)
    (hansvoralberg, 14.11.2006 22:51)
  3. genelde , topu alıp şöyle bir kafasını kaldırdıktan sonra , oyuncunun gercekleştirdigi eylem.
    (hapsirirkennefesinitutupolenadam, 06.06.2007 00:31)
  4. (bkz: bastı çekti)
    (thedewil, 06.06.2007 21:48)
  5. (bkz: aradığını bulamamak)
    (ceyyar kermit, 06.06.2007 21:52)
  6. takım oyununda sadece bir oyuncu olduğunu unutmayan, bencillik yapıp topu gevur etmektense arkadaşlarına şans tanıyan oyuncudur.
    (acemişansı, 06.06.2007 21:55)
  7. (ara: 112)
    (kampus onunde korsan cd satan sivil polis, 06.06.2007 21:58 ~ 23:04)
  8. (bkz: aramaya inanmak)
    (rafael, 06.06.2007 21:59)
  9. futbolcunun takım içindeki durumuna bağlı sonuçlar verebilecek durumdur. büyük ihtimalle de bir kişi bulunur.

futbolcu eğer pas verecek birini bulamıyorsa ya koca takımın içinde asosyalin önde gidenidir ya da bilerek pas vermeyip kendi gol atmak istiyordur. ikinci kategoriye girenler pek sevilmiyor tabii. asosyal neyse de.
    (dedirten başlık, 04.12.2007 19:21)