belki ilginizi çeker
  1. · kız arkadaşa yanlış isimle hitap etmek
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · yaran diyaloglar
  3. · dersim katliamı
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · thierry henry
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  8. · pi sayısını 100 000 basamağa kadar ezberleyen adam
  9. · opel corsa c mon reklamı

partnere yanlış isimle hitap etmek  

1. kafanıza gelecek ani bir darbeyle ne yaptım ben sorusunu kendinize sormanıza sebep olacak eylem * * * * *

başlığın orjinali imla hatalı olarak kedimi7im © tarafından açılmıştır. emeğe saygı. *
    (civil, 19.05.2004 14:12 ~ 14:15)
  2. özellikle kız arkadaşınızın ismine çok benzeyen bir ismi söylediyseniz, hatta aynı zamanda söylediğiniz ismin sahibi kız arkadaşınızın kıskandığı bir kişiyse, yani kısaca:
    -sinem
    -ne?!!
    -yani şey, simge dicektim yanlış oldu
    -(trip moduna girmiştir. en az üç gün bunun muhabbeti döner. sonraki zamanlarda da aklına geldikçe söyler "sen bana sinem dedin" diye. işin kötüsü "dervişin fikri neyse zikri de odur" mantığıyla "benimle konuşurken onu mu düşünüyosun" diyerek her seferinde laf sokar, halbuki basit bir dil sürçmesidir. en iyisi baştan sert çıkmaktır. yani:
    -sinem
    -ne?!!
    -ne ne? dilimiz sürçtü işte kızım olamaz mı? hemen atlıyosun öyle sanki bi açığımı yakalamış gibi!
    -tamam ya niye kızıyosun ki? (bir anda mod değişmiştir. hesap sorma modundan, hesap verme moduna...)
    -kızarım ben, sinirli adamım! aramızda bişey yok dedim işte kızım daha ne istiyosun?
    sonuç: trip başarıyla püskürtülmüştür..

(bkz: preemptive strike)
    (deep thinker, 01.06.2004 20:34 ~ 08.01.2008 02:25)
  3. muhtemelen bir önceki partnerinizin adını söylemek sonucu partnerinizle ayrılabilme durumuna kadar gitmenize neden olabilecek durum..
    bi de eğer söylediğiniz isim onun en uyuz olduğu kişiyse bu iş burada biter..
    (despinaa, 01.06.2004 20:53)
  4. (bkz. ölümcül hatalar)
    (pyrotechnician, 01.06.2004 22:32)
  5. bir de arkadaşına yanlışlıkla "aşkım" dedirten versiyonu vardır, o daha ürkütücüdür.
    (mystra, 01.06.2004 22:43)
  6. (bkz. bir ilişkide yapılmaması gereken hatalar)
    (esdora, 10.08.2004 00:45)
  7. (bkz. asrın hatası)
    (dydm, 10.08.2004 06:01)
  8. doğu - dört kör.
    kuzey - pas.
    batı - ne dediydin sen hüseyin?
    doğu - hüseyin kim?
    batı - amaan, hidayet diyecektim.
    doğu - dört kör dediydim.
    batı - iyi, beş kör anasını satayım.
    doğu - oha, beş kör batar olm.
    güney - kontur.
    doğu - al o zaman, altı trefli.
    batı- manyak mısın ya? trefliyi ben açtım, altı trefli nasıl oynayayım?
    doğu - oynarsın ayşecim.
    batı - ayşe kim?
    doğu - amaan, ali diyecektim.
    (muzevir, 31.10.2005 15:49)
  9. ağızdan bir kere çıkınca iki saniye bekledikten sonra durumu kurtarmak için,
    mehmet...i de geçen gün yolda gördüm...(ohh...)
    dedirten durum.
    (türkan, 19.11.2005 19:55 ~ 28.11.2005 01:20)
  10. alkollü iken yapılabilme olasılığı son derece yüksek hatalardan biridir.öylesine olur.planlanmış değildir.adını andığınız kişi o an aklınızın ucunun köşesinden bile geçmiyordur.ama oluverir.ağzınızdan kelime çıktığı anda "ulan naptım ben" dersiniz.bozuntuya vermemeye çalışır, ya inşallah farketmemiştir, çabucak başka konular açayım dikkatini dağıtayım moduna girersiniz.ama hep farkeder partneriniz.bazen hemen tepki gösterir "ne diyosun kızım sen" gibi bir cümleyle karşılaşırsınız.bazen ise susar,doğru anı bekler, bir tartışmanın tam ortasında "sende geçen gün bana böyle böyle bir isimle hitap etmiştin,senin eski sevgilin değil miydi o?" diyerek tartışmaya son noktayı koyar.pis bir durumdur.en güzeli partnere aşkım,sevgilim gibi daha genel bir sınıfa hitap eden kelimelerle seslenmektir.
    (underamoon, 02.05.2007 23:03)
  11. bir de eski sevgilinizin adıyla hitap ediyorsanız iyice zıçtınız demektir.
    (umde, 18.09.2008 22:48)
  12. friends dizisinde ross'un tam evleneceği sırada emily(evleneceği hatun) yerine eski sevgilisi rachel'ın adını söylemesi buna bir örnektir. hem de en taşşaklı örneklerden biridir diyebiliriz. yani normalde söylediğinde bile korkunç ama bir de tam düğün sırasında olunca.. cık cık cık cık cık..
    (iki nokta üst üste biri altta biri üstte, 20.10.2008 23:04 ~ 23:05)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil