parliament pazar gecesi sineması   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. ilk ve orta okul yıllarımda, hafta sadece bir gece geç yatmamı sağlayan, pazarları yayınlanan, o zamana göre vizyona çok önce girmemiş,ve sıkı sükse yapmış filmleri yayınlarlardı burda.
    bi de hep bi aşk şarkısı çalardı bunun tanıtımında "baby i will ..." zart zurt die de giderdi bu şarkı
    (gonewiththesin, 16.07.2004 23:13)

2. şarkısı gerçekten etkileyicidir
    (bkz. all my life) (bkz. aaron neville) (bkz. linda ronstadt)
    (excalibur, 16.07.2004 23:29)
  3. jenerik müziği linda ronstadt tarafından seslendirilir,izleyiciye ufak çapta gece mavisi bir amerikan rüyası yaşatılırdı başlamadan.star tv'nin pazar gecelerini esir alan çok güzel filmler yayınladığı özellikle batman ve geleceğe dönüş yayınlıyorlarsa geceyi zor beklememe sebep olan kuşaktı.
    (palanthaser, 16.07.2004 23:30 ~ 23:30)
  4. çocukluğum boyunca her pazar birbirinden güzel filmlerin yayınladığı program. aileme yalvarıp dururdum ne olur bir gece geç yatıp bu fimleri izleyeyim diye ama kısmet işte. ne zaman ben geç yatma özgürlüğümü elde ettim, programı yayından kaldırdılar.
    (esdora, 25.01.2005 22:05)
  5. pazartesi sabahları erkenden okula gitmeyi daha da işkence haline getiren güzel kuşak.
    (bkz: olsa da yesek)
    (stocky2001, 03.06.2005 22:51)
  6. (bkz: çocukluğum)
    (bkz: 90 larda çocuk olmak)
    (viola, 03.06.2005 23:04)
  7. sigara reklamı yasağıyla birlikte tarihe karışmış kuşak.
    (suspect, 29.10.2005 07:16)
  8. en kıytırık filme bile karizma katan pazar geceleri efsanesi.
    (radiokaos, 08.12.2005 11:53)
  9. star tv'nin eski pazar gecesi sineması.kaliteli filmleri ve süper müziği ile bizleri bizden alan kuşak , içimde amerika'ya gitme hissi uyandırırdı.
    (advoscotch, 08.12.2005 20:17)
  10. şampanya içen şık giyimli bir bayanın elinde kadehle gökdelenin birinden new york'a bakış atmasıyla başlayan,müziği gerçekten unutulmaz kuşak.
    (orcinus orca, 08.12.2005 21:30)
  11. geçmişe dönme isteği yaratan kuşak. sigara reklamı yüzünden kalkmıştır "böyle uygulamayı ben ... " dedirtir...
    (ben de öyle biliyordum, 08.12.2005 21:37)
  12. çocukluğumda pazar gecelerini neden daha da sevmediğimi hatırlatan kuşak..sebebi ise bu harika ötesi kuşağın başlama saatinde yatağa postalanmam gerektiğinin şahsıma hatırlatılmasıdır..ne zaman ki özgür oldum kuşak kaldırıldı..
    (bkz: kadere bak..)
    (dharma, 08.12.2005 22:43)
  13. bir sonraki gün okulum olduğu için annemin izlememe izin vermediği ancak en güzel filmlerin çıktığı zamanının en güzel film kuşağı. şimdi büyüdük izne felan gerek kalmadı ama ne yazıkki artık öyle bir kuşak ta yok. hem zaten bu internetin yaygınlaşması ve korsan sektörünün ilerlemesi ile bu tarz film kuşaklarının da sonu geldi.iyimi oldu kötümü bilemiyorum. artık televizyonda film izlemekten keyif alamıyorum. heralde bu dizi furyası ondan olsa gerek. korsan olarak yayınlanamıyo. herkes televizyona bağlanmak zorunda kalıyo.
    (tribal, 11.12.2005 13:09)
  14. küçüklüğümüzden içimizde kalan bir ukte.pazar günü artık ritüel olan banyo yapılır,bizimkiler seyredilir,tam o sıralara denk gelen bu kuşağın açılış jeneriği görünürdü televizyonda.güzel de filmler yayınlanırdı o zamanlar,batmanler,geleceğe dönüşler...ama ertesi sabah erken vakit okul vardı,mecbur yatağa girilir,içerden gelen filmin sesi dinlenerek uykuya dalınırdı.bir nesil bunun nasıl birşey olduğunu merak ederek büyüdü...

(bkz: banyo yapıp bizimkiler seyretmek)
    (sycrone one, 10.02.2006 22:34)
  15. "yarın erken kalkıcaksın hadi şimdi uyku vakti" repliğiyle başlayan rüyalarda sonlanan film kuşağı.
    (betty blue, 10.02.2006 23:52)
  16. ağlatabilecek*introsu için
    http://www.youtube.com/...
    (pazar gecelerinin tadı yok artık)
    (panavision, 09.11.2006 16:27 ~ 17.05.2008 21:17)
  17. bilinçaltımda değişik bir zaman kavramının oluşmasına neden olmuş programdı..nitekim ne zaman filmi sonuna kadar izlesem öbürsü gün sabaha kalkamıyor ve okula geç kalıyordum..bundan ötürü istemediğim bir şartlı refleks oluşmuştu bende..jingle'ı duyduğum anda yatmam gerektiğinini farkına varıyordum..

güzel bir uygulamaydı öte yandan..türkiye'nin ilk özel televizyonunun başlattığı bu seri pazar akşamlarımızı renklendiriyordu..tabiki de klasikleşmiş bir sıranın son öğesiydi..neydi bu sıra peki? hatırlayanımız var gibi aramızda;

banyo yap --> bizimkileri izle --> parliament pazar gecesi sinemasıyle geceyi noktalandır..

kesinlikle gözlerim doldu..
    (zeus, 09.11.2006 17:23)
  18. pazar gecelerimizi neşelendiren, kola-mısır-hede hödö gibi tıkıncağımız malzemeleri alıp karşısına kurulup kendisini izlettiren film kuşağı.
    (guenhwyvar, 26.11.2006 12:06)
  19. olmazsa olmazıydı star'ın: (bkz: shawshank redemption)
    (dedi ki normal, 26.11.2006 14:01)
  20. hep hatırladığım, filmi izleyemeden uyumuş olduğumdur. çocukluk yıllarında ertesi gün okul olacağı için, banyo yapıp, üstünü başını hazırlayıp akşam yemeğini yedikten bir kaç saat sonra star'da enteresan ve akıllara kazınmış reklama sahip sinema kuşağı. reklamı hatırlıyorum da; bi kadın vardı vardı, bi gülümsüyodu bi manasızca etrafına bakıyordu.. kaldırmasalarmış iyiymiş, en azından reklamından öteye geçen anılarımız olurmuş..
    (pitipiti, 21.01.2007 17:40 ~ 17:42)
  21. (bkz: banyo bizimkiler parliament pazar gecesi sineması)
    (van den budenmayer, 14.02.2007 04:46)
  22. işte o akıllara kazınan şarkının sözleri. tabi biz bunu küçükken "eeeyyy, aaaayyynkıt, oooll may lavvvv for yuuuuu" benzeri birşey anlardık, ya da en azından ben öyle anlıyordum. ama ne olursa olsun o muhteşem maviliğin altında gösterilen brooklyn köprüsü, yıldızlar, gökdelenler herkesin aklında güzel bir anı olarak kalacaktır. ve tabiki all my life şarkısı..

am ı really here in your arms
    ıts just like ı dreamed it would be
    ı feel like we're frozen in time
    and you're the only one ı can see

hey, ı've looked all my life for you
    and now you're here
    hey, ı've spent all my life with you
    all my life

and ı never really knew how to love
    ı just hoped somehow ı'd see
    asked for a little help from above
    send that angel down to me

and now you're here
    all my life

ı never thought that ı could feel a love so tender
    ı never thought ı could let those feelings show
    but now my heart is on my sleeve
    and this love will never leave
    ı know
    ı know

and now you're here
    all my life
    all my life

and now you're here
    all my life
    (prophecy, 14.02.2007 10:08)
  23. kuşağımızın çocukluğunun zihinlerine kazınmış şehir ışıkları melodisi..

all my life with you..
    (deadsoul, 27.02.2007 22:56)
  24. bilinenin aksine jenerik müziği karla bonoff tarafından seslendirilmiştir. (bkz: all my life)
    (controller, 31.03.2007 23:22)
  25. ertesi sabah okula kalkmak zorunda olan bünyenin, sonunu seyretmeden uyumasına sebep olan pis, kaka, bok filmler.
    (deniz büyücüsü, 18.04.2007 18:26)
 sayfa  / 2