ilk ve orta okul yıllarımda, hafta sadece bir gece geç yatmamı sağlayan, pazarları yayınlanan, o zamana göre vizyona çok önce girmemiş,ve sıkı sükse yapmış filmleri yayınlarlardı burda.
bi de hep bi aşk şarkısı çalardı bunun tanıtımında "baby i will ..." zart zurt die de giderdi bu şarkı
jenerik müziği linda ronstadt tarafından seslendirilir,izleyiciye ufak çapta gece mavisi bir amerikan rüyası yaşatılırdı başlamadan.star tv'nin pazar gecelerini esir alan çok güzel filmler yayınladığı özellikle batman ve geleceğe dönüş yayınlıyorlarsa geceyi zor beklememe sebep olan kuşaktı.
çocukluğum boyunca her pazar birbirinden güzel filmlerin yayınladığı program. aileme yalvarıp dururdum ne olur bir gece geç yatıp bu fimleri izleyeyim diye ama kısmet işte. ne zaman ben geç yatma özgürlüğümü elde ettim, programı yayından kaldırdılar.
çocukluğumda pazar gecelerini neden daha da sevmediğimi hatırlatan kuşak..sebebi ise bu harika ötesi kuşağın başlama saatinde yatağa postalanmam gerektiğinin şahsıma hatırlatılmasıdır..ne zaman ki özgür oldum kuşak kaldırıldı..
(bkz: kadere bak..)
bir sonraki gün okulum olduğu için annemin izlememe izin vermediği ancak en güzel filmlerin çıktığı zamanının en güzel film kuşağı. şimdi büyüdük izne felan gerek kalmadı ama ne yazıkki artık öyle bir kuşak ta yok. hem zaten bu internetin yaygınlaşması ve korsan sektörünün ilerlemesi ile bu tarz film kuşaklarının da sonu geldi.iyimi oldu kötümü bilemiyorum. artık televizyonda film izlemekten keyif alamıyorum. heralde bu dizi furyası ondan olsa gerek. korsan olarak yayınlanamıyo. herkes televizyona bağlanmak zorunda kalıyo.
küçüklüğümüzden içimizde kalan bir ukte.pazar günü artık ritüel olan banyo yapılır,bizimkiler seyredilir,tam o sıralara denk gelen bu kuşağın açılış jeneriği görünürdü televizyonda.güzel de filmler yayınlanırdı o zamanlar,batmanler,geleceğe dönüşler...ama ertesi sabah erken vakit okul vardı,mecbur yatağa girilir,içerden gelen filmin sesi dinlenerek uykuya dalınırdı.bir nesil bunun nasıl birşey olduğunu merak ederek büyüdü...
bilinçaltımda değişik bir zaman kavramının oluşmasına neden olmuş programdı..nitekim ne zaman filmi sonuna kadar izlesem öbürsü gün sabaha kalkamıyor ve okula geç kalıyordum..bundan ötürü istemediğim bir şartlı refleks oluşmuştu bende..jingle'ı duyduğum anda yatmam gerektiğinini farkına varıyordum..
güzel bir uygulamaydı öte yandan..türkiye'nin ilk özel televizyonunun başlattığı bu seri pazar akşamlarımızı renklendiriyordu..tabiki de klasikleşmiş bir sıranın son öğesiydi..neydi bu sıra peki? hatırlayanımız var gibi aramızda;
hep hatırladığım, filmi izleyemeden uyumuş olduğumdur. çocukluk yıllarında ertesi gün okul olacağı için, banyo yapıp, üstünü başını hazırlayıp akşam yemeğini yedikten bir kaç saat sonra star'da enteresan ve akıllara kazınmış reklama sahip sinema kuşağı. reklamı hatırlıyorum da; bi kadın vardı vardı, bi gülümsüyodu bi manasızca etrafına bakıyordu.. kaldırmasalarmış iyiymiş, en azından reklamından öteye geçen anılarımız olurmuş..
işte o akıllara kazınan şarkının sözleri. tabi biz bunu küçükken "eeeyyy, aaaayyynkıt, oooll may lavvvv for yuuuuu" benzeri birşey anlardık, ya da en azından ben öyle anlıyordum. ama ne olursa olsun o muhteşem maviliğin altında gösterilen brooklyn köprüsü, yıldızlar, gökdelenler herkesin aklında güzel bir anı olarak kalacaktır. ve tabiki all my life şarkısı..
am ı really here in your arms
ıts just like ı dreamed it would be
ı feel like we're frozen in time
and you're the only one ı can see
hey, ı've looked all my life for you
and now you're here
hey, ı've spent all my life with you
all my life
and ı never really knew how to love
ı just hoped somehow ı'd see
asked for a little help from above
send that angel down to me