|
|
- paris'te son tango filminin orjinal ismi
(bkz. marlon brando)(mavio, 03.07.2004 00:33)
- izlerken insanı çileden çıkaran ,ne zaman birşey olacak diye bekleye bekleye sonu gelen film.bertollucinin her filminde olduğu gibi cinsellik ön planda,marlon brando'yu şebeğe döndürmüş.keşke izlemeseydim de onu o hallerede görmeseydim dedirten film
- marlon brando yu doruk noktasındaki seksiliğiyle seyrettiren filmdir. hüzün, bağımlılık, sex temaları çok başarılı işlenmiş bir bernardo bertolucci filmidir. şölendir...
son günlerde maria schneider ortaya çıkıp "bertolucci ve marlon brando tarafından resmen tecavüze uğradığımı hissettim, böyle bir sahneyi çekeceğimizi daha önce konuşmamıştık" şeklinde yorum yapmıştır. herhalde meşhur tereyağlı sahneden bahsetmektedir tahminimce.
35 sene sonra schneider in "şimdi naptığı merak edilen ünlüler" arasındayken böyle bi anda belirmesi bu kült filmi tekrar hatırlatmıştır.
- tereyağı sahnesi bir yana izlenesi bir filmdir, klasiktir.
- klasiktir izleyelim hadi deyip hayatımın hatasını yaptığımı düşündüren film. hani o kadar sevgi, tutku nereye gitti, ne oldu o sevgiye tutkuya da öldürdün adamı maria schneider dedirten film. marlon brando dan,bernardo bertolucci den tiksinmeme sebep olmuş film, severdim oysaki... hele elinizde yiyecek bişeyler varsa yada arkadaşlarla beraber film izleyecez diye cipis mipis patlamış mısır olaylarına girdiyseniz aman diim geri koyun onları iyice mide bulandırıcı bi hal alıyor işler, iki anal seks sahnesi var zira ikisi de birbirinden iğrenç,bir de paul*un fareyi yemekle jeanne* i korkuttuğu sahne var ki bu bayağı masum kalıyor bütün seneryoyu baştan düşününce.bütün bunların dışında bir bernardo bertolucci filmidir işte başından sonuna kadar nerdeyse hiç ilerleme kayetmeyen ve muhteşem sonu için değil daha çok giriş gelişme kısımları için izleyeceğiniz, bol erotizm içeren bir bertolucci klasiği.
(blondie, 17.05.2008 23:22 ~ 23:25)
|