parfüm   

adana çık aradan

1. fransızca olması gerekir yamulmuyorsam..güzel koku demek..göreceli bir kavramdır..kime göre neye göre güzel koku??..
    (zeus, 15.12.2004 02:17)

2. eski sevgiliyi derinden hatırlatacak yegane madde.
    (hansvoralberg, 01.05.2005 01:41)
  3. parlak ışık almayan, mümkünse serin bir yerde muhafaza edilesi fakat bunun tersine vucudun sıcak bölgelerine sıkılmasıyla kalıcılaşan bir nevi kimyevi madde, esans.

bilinir ki kişiler ve olaylar insanların beyinlerinde kokularla da hafızasal yer kaplarlar, bundandır ki çoğumuz duyduğumuz parfüm ile o parfümü kullanan kişiyi hatırlarız, anında içimize oturur eski sevgili örneğinde olduğu gibi.

ama olaya bir de şu yönden bakalım, kullandığımız parfüm nedeniyle hatırlanan da olabiliriz,ki bu hoş bişeydir zannımca..uzun lafın kısası, haydi arkadaşlar kendi tenimize uygun, kendimize yakıştırdığımız bir parfüm bulalım, güzel güzel hatırlanalım...
    (smooth, 01.05.2005 02:07)
  4. (bkz: das parfum)
    (tutkuyakar, 01.05.2005 02:09)
  5. (bkz: patrick suskind)
    (kornish, 01.05.2005 02:10 ~ 02:10)
  6. fiyatları oldukça uçmuş olan,uçan bişi için neden bu kadar para verelim ki diye düşündüren hoş koku.
    (bettyboop, 01.05.2005 02:26)
  7. bazı kişilere var olduğu ve ne olduğu öğretilmesi gerektiğini düşündüğüm güzel koku.
    (scarlet, 01.05.2005 14:15)
  8. (bkz: eau de toilette)

ortaçağ avrupası'nda duş gibi temizlenme fasiliteleri bulunmazdı. herkes küvette banyo yapardı. sıcak su da zor elde edilen bir imkandı. bu nedenle çok zenginler bile ayda yılda bir banyo yaparlardı. o zaman yapılmış resimlerde insanların boyunlarına taktıkları o tül benzeri boyunluklara parfüm* sıkılarak kişinin ne kadar kötü koktuğu gizlenmeye çalışılırdı. işte parfüm insan hayatına böyle girmiş oldu.
    (drenchrome, 08.06.2005 14:40)
  9. özel-güzel koku... hiçbir parfüm kadın tenine değmeden gerçek bir koku değildir. parfüme kişiliğini veren, kadının özel ten kokusudur. onun için de parfüm her kadında birbirinden farklı özellikler kazanır. parfüm sürmenin ustalığı, bu karışımın oluşmasına yardımcı olacak ölçüde-biçimde sürmeyi bilmektir. böyle sürülmediği zaman kadın sadece parfüm kokar, oysa sürmesini bilen kadının kendisi kokar.

zaten özel kokusunu tanımadığınız hiç bir kadını gerçekte tanımış sayılmazsınız.
    (abbas yolcumu, 15.11.2005 08:00)
  10. aslında hataımıza girişi bok kokan avrupalılarla değildir. taa eski mısır'a dayanır parfümün tarihi. romalıların da çok kullandığı bilinir. ortaçağ avrupası ise ancak 15. yüzyılda falan araplardan kapmışlar parfüm sanatını.
    (easy company, 15.11.2005 08:33)
  11. kimilerine amacının kötü kokuyu bastırmak değil güzel kokmak olduğunun hatırlatılması icap eden alkollü esans karışımı.
    (ubiquitous, 26.11.2005 20:18)
  12. insanın doğal kokusunu bastıran ama genellikle kötü kokuyu bastırmak için yurdum insanı tarafından kullanılan yazın dolmuşta otobüste fenalık geçirmenize neden olan kozmetik ürünü
    (sorunsal, 09.06.2006 08:09)
  13. açık olarak satılanları da mevcuttur bunların. alanların aklına şaşmaktayım. kabul edilmelidir ki; orjinal parfümler gerçekten pahalıdır ve yurdumda asgari ücret vardır.ama yine de yapmayın ya güzel kardeşlerim. inanın o ne olduğu belirsiz parfümden bozma zırıltıları kullanmasanız daha güzel kokacaksınız, biz de çarşıda, pazarda, otobüste rahat rahat salınıcaz. hani su var, sabun var, hani ucuzlar da.

yurdum insanına "parfüm nasıl kullanılır" dersi verilmesi farzdır; hayır o değil bi gün valla orta yerde kusucam insanın "gerçek parfümü" nasıl kokuyormuş anlayacak herkes, o olacak.bak demedi demeyin.

efen'im parfüm kelimesi latince "per fumum" kelimesinden gelir; sözcük anlamı tümüyle uçucu demektir. bi nevi kokulu havaya para veriyoruz; havadan para kazananlarla alakalı mıdır bilemem.bende yazacak başka bir şey kalmadı.budur.
    (stellina, 11.07.2007 12:04 ~ 16.07.2007 15:52)
  14. nice ve monaco arasında bulunan bir parfüm fabrikası gezilirken, dünyada iddiası olan her markanın içeriğinde, ısparta'dan giden gül özünün bulunduğu öğrenilen kozmetik ürünü.
    (sugibiazizol, 11.07.2007 12:13)
  15. bir markanın kataloğunda yosun, tahta, fresh gibi saçmasapan koku içerikleri bulunan; az kullanıldığında hoş, çok kullanıldığında ortamdakileri bayıtabilecek derecede iğrenç kokan, hele bir de kullanan kişi sigara da içiyorsa kusmaya sebep olan kozmetik ürünleri.

bunun yanında dünyaca ünlü çoğu parfüm markası giyim ve sigara firmalarının yan ürünleridir.
    (slowmotion, 11.07.2007 12:20)
  16. tene uygun olan parfüm seçilirse daha bir etkili koku meydana gelir.beyaz tene sahip olanlar meyve aromalı olanları tercih etmelidir,esmerler ise baharat aromalı olanları kullanmalıdır.
    (a day in the life, 08.08.2007 18:28)
  17. amerika'da, türkiye'deki fiyatının dörtte bir fiyatına satıldığı için orjinal parfüme verilen para parfümün kendisinden çok gümrük vergisi ve diğer aracılara gider. ithalatçılar ve burdaki kozmetikçiler ne kadar kar koyuyorlarsa artık..
    (hayvanat bahçesinde kuş olsam, 23.11.2007 18:59)
  18. an itibariyle bunun tıbbi bir adı varsa bilmediğim, fakat manyağı olduğum şeydir. şöyle ki

snob edt 100ml
    adidas victory league edt 100ml
    christian lacroix noir edt 100ml
    escada sunset heat 50ml

şişelerini rafa yan yana dizip içimden;

"şimdi buraya;

armani code edt 100ml
    escada magnetism edt 100ml
    calvin klein euphoria edt 100ml
    cobalt edt 100ml

ekledim mi tam olacak." dediğim ve birden kendimden geçmeme sebep olan icat...

buna takıntısı olanların bunlara da takıntısı var:
    saat

küçücük dip not: (hayır efendim, sahte, doldurma, muadil, yan sanayi, kalem, tester kullanmıyorum. enayi gibi gidip hepsini orjinal alıyorum, fatura kestiriyorum, kutupta penguenler üşümesin istiyorum)
    (aldirakli, 02.01.2008 03:38)
  19. birde filmi vardır...

edit: burda anlatmayayım ama izleyin süper filmdir...
    (tonamisko, 14.05.2008 05:18 ~ 05:18)
  20. (bkz: perfume the story of a murderer)
    (right lane must exist, 20.07.2008 00:20)