gündem
  1. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  2. · okan bayülgen
  3. · yaran diyaloglar
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · aşk ı memnu
  6. · disko kralı
  7. · demokratik sol halk partisi
  8. · zero 7
  9. · özelleştirmeyi kötü sanan zihniyet

parfüm satıcıları  

1. arabalı ve arabasız olmak üzere ikiye ayrılan satıcı tipi.

ikisi de mutlaka havaalanı freeshopta çalışıyordur, bagajında ya da torbalarında ihtiyaç fazlası ucuz parfümler bulunur. gördüğü parfüm alma potansiyelini sahip her şahsı yoldan çevirir.

bahane klasik:
    satış için geldiği yerde para kazanamamış, bari yol parası çıksın abi lütfen diye dil dökerler.

yöntem:
    araçlı yol kenarında ağır seyreden yayaya yaklaşır, camı indirir. garip yaya tabii ki adres soracak sandığı şoföre doğru yaklaşır.

+ aaa afedersiniz "özür dilerim" (bu kelime her şey belli ediyor aslında) ben havaalanı freeshopta çalışıyorum (yayanın jetonu burada da düşmeye başlayabilir) elimde ihtiyaç fazlası parfüm var. 20 milyondan veriyorum. ilgilenir misiniz?

- hayır teşekkür ederim.
    +abi valla çok ucuz bak her marka var.lacoste, armani vs.. dışarıda bunlar 75 milyon (attım)
    - yok hayır benim kendi parfümüm var // param yok
    +abi bi' bak çıkartayım. iş için teee nerden geldim, benzin parası çıksın bari.
    - yok kusura bakma eyvallah.

yaya olanı ise okul önünde boş boş otururken denk gelmişti.

+meraba.
    - meraba (hayırdır, adam bariz 30 yaşında, ne okulu)
    + havaalanı freeshopta çalışyıorum da. elimde çok ucuz parfümler var. bak bu da kartım, hani inanmazsan diye.
    - yok abi sağol.
    + bir bak abi hepsi marka parfümler. 20 milyon çok ucuz.
    - yok abi gerek yok.
    +abi bak çıkartayım. arkadaşlarına falan da söyle, ilgilenen olursa.
    - bilmiyorum kim ilgilenir. gir içeri sor allah allah.
    (venom, 27.03.2007 18:02)
  2. 10-12 yaşlarındayken birisi geldi dükkana. dükkanda yalnızım. elinde bir poşet dolusu parfüm. "ilgilenir misin genç?" dedi, "hepsi ithal parfümler, bak".

- yok abi.. gerekmez, saol
    +ama bi düşün, çok ucuz.. sen bilirsin.. 10 lira
    - 3 liraya verirsen alırım
    +ver parayı..

para verilir, parfüm alınır. adam gider. parfümden bir iki fıs sıkılır. koku 3 saniye içinde yok olur. üç beş kez sıkılır, koku hemen uçuverir. şişenin yarısı üste boşaltılır, 1 dakika içinde koku yine gider. içimde bi huzursuzluk...

"babam gelirse kızar" diye düşünüp hemen gidip dışarda çöpe attım şişeyi... adama içimden bir yığın küfür saydım. kendi salaklığıma da sövdüm.. nasıl alırdım onu? belli işte... "neyse, insan yaşadıkça öğrenir" dedim içimden. akşam eve gittim. annem "kolonya kokuyosun" dedi. bir tebessüm ettim. "evet" dedim, "kolonya dökmüştüm elime".

(bkz: bu da böyle bir anımdır)
    (damned, 27.03.2007 18:15 ~ 18:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil