pardon 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. afedersinizin eş anlamlısı.
    (all of nothing, 16.03.2004 23:25)
  2. istemeden yapılan bir davranıştan sonra söylenir, tabii gayet isteyerek birine bir şey sormadan önce de söylenir, bir de kasıtlı olarak yapılmış bir misilleme sonrası da en süper kinayeye sahiptir
    (greeen, 30.06.2004 01:55)
  3. fransızcadan dilimize girmiş olan ve bir daha bırakamadığımız kelime.
    (bkz. pardon çıkalı ayılar çoğaldı)
    (stocky2001, 02.09.2004 15:24)
  4. bu ne biçim film boyle. pardon yani
    (vonalı, 22.07.2005 23:24)
  5. ferhan şensoy'un son zamanlardaki türk sinemasına sunduğu trajikomik bir hikayedir. çekimlerin sinop cezaevinde yapıldığı filmde türkiyede ki hukuk sisteminden doğan bir boşluktan ve bazı geçiştirici uygulamaların sonucu içeri giren üç arkadaşın ilginç hikayesidir, izlenesidir, yarılasıdır. (bkz: öyle işte.)
    (gilgalad, 27.09.2005 21:53)
  6. ali çatalbaş'ın oyunculuğuna hayran kaldığım film. ferhan şensoy ürünlerinden zevk alanlar bu filmden de zevk almışlardır,alacaklardır eminim.
    (excalibur, 22.10.2005 22:49)
  7. özür dilemenin zor geldiği zamanda,insanların aman kırgınlık olmasın diye söylediği kelime... çünkü özür dileyince inciler dökülür...
    (karde, 22.10.2005 22:53)
  8. seyredilesi film. konusu gayet iyi. türkiyenin gerçeklerine çok benziyor.
    (ashra, 22.11.2005 17:19)
  9. karakterlerine hayran olduğum film. herkes beğenmeyebilir belki ama güleni de deli gibi güldürüp yardırır.
    (vishnu, 01.12.2005 21:10)
  10. mükemmel bir film. daha doğrusu mükemmel yazılmış bir film. 120 bin kişi tarafından izlendi yaklaşık olarak. yani bi anlamda para kazanamadı ya da harcandı. peki insanlar niye gitmedi bu filme? ben söylim.
    (bkz: şans kapıyı kırınca)
    (bkz: tüme varım)
    (jwin, 09.12.2005 21:08)
  11. fuat ve cazanın beraber söyledikleri rap parçası. pardon filminin soundtracklerinden.
    (coban, 07.01.2006 00:53)
  12. kara mizah örneklerinden biri, oyunculuklar gayet iyiydi.

cezaevi müdürü*:(muzo*ya elini uzatarak)meraba ibrahim
    muzo:ben muzo
    c.m.:(aydın*a elini uzatarak)meraba ibrahim
    aydın:ben aydın
    (en son ibrahim*e elini uzatır)
    c.m.:meraba ibrahim
    ibrahim:ibrahim olan sakatamı geliyor.
    (leo, 04.06.2006 19:11)
  13. (bkz: manası yok)
    (van den budenmayer, 07.06.2006 05:05)
  14. kökeni fransızca olan kelime. pardon, fransızca özür dilemek için kullanılır. yurdum insanı da aynı anlamda kullanmaktadır.ama bizler buna kendimizce karşılık bulmakta hiç zorlanmamışızdır.
    bile bile yapılan ya da çok dikkatsizde yapılan hatalarda pardon denildiğinde;
    "-pardon çıkalı ayılarda çoğaldı ya!" şeklinde bir karşılık alabilmeniz çok doğaldır.
    (bkz: tokat gibi cevaplar)
    (ccuk, 19.08.2006 14:24)
  15. çok ahenksiz bir sözcüktür, kulağa çok kaba gelir, karton der gibi...
    (organometallic complex, 21.09.2006 11:58)
  16. izlediğim en komik türk filmlerinden biri,neden çok fazla insan tarafından izlenmediğini merak ediyorum.
    (pqwer26, 02.01.2007 19:09)
  17. ferhan şensoy'un adalet sistemine iyiden iyiye dokundurduğu başarılı bir film..
    (rasko, 07.02.2007 12:16)
  18. ülkede yaşanan gerçek bir hikayeden esinlenilmiştir. hatta film oynadığı sıralar bu gerçek hikayenin kahramanı ile ferhan şensoy buluşturulmuş röportaj filan yapılmıştı.
    hani bir türkü vardır, "yaşar karakolda doğru söyler mahkemede şaşar " diye sözleri olan. yaşar'ın neden karakolda "doğru" söyleyip mahkemede şaştığını mizahi dille anlatır. çok komik aynı zamanda da satır aralarında düşündürücü filmdir. en sonunda cezaevi müdürü gelir ve "serbestsiniz" der. muzo inanmaz " siz şimdi bizi salıp arkadan vuracak, sonra da kaçmaya kalkıştı diyeceksiniz yemezler" der. çıkışta " şimdi biz yanlış yere yattığımız 6 yıl için devletten bayağı tazminat alırız" der ibrahim; müdür ise " sanmam" der. kısaca insan hayatının ucuzluğudur diyalogların satır arasında yazan.
    (tekmeleyen kuş, 17.02.2007 18:26)
  19. her dakikası ayrı yaran film.
    hani alıntı yapalım desek filmden, nereleri komik, bütün senaryoyu dökmek gerekir.
    filmin başındaki soruşturma sahnesinde yerlere yatmazsanız paranızı iade ediyorum, ki ilerde eniştenin şerefsizlikler de var.
    (venom, 28.02.2007 22:56 ~ 22:57)
  20. - neden gitmedin askere?
    - ollllmadı...
    - ne olmadı?
    - kıssssmet olmadı...

(bkz: ferhan şensoy)
    (snitch, 28.02.2007 23:03)
  21. bülent kayabaş, ferhan şensoy ve rasim öztekin'in resmen şov yaptıkları sorgu sahnesiyle başlayan, replikleri yıllardır dimağımızda yer eden ve zaman zaman da kullanılan, aha da bu olmamaış denicek hiçbiyerin bulunmadığı yaran ferhan şensoy filmi. aldırma gönül eşliğinde sinop cezaevinin mevsimler değişirkenk panoramasını gösteren, manası yok eşliğinde ibrahimin yağmur altında sigara içmesi ve asumanın nikah görüntülerinin olduğu ve filmin sonunda walkmanden dinlediği türküyle ankara havası oynayan askerin bulunduğu sahneler tekrar tekrar sıkılmadan izlenir. filmin yönetmeni de sinan çetin'dir...
    (maglor, 18.03.2007 02:18)
  22. *** spoiler ***

amir:* pkk’lı mısın?...
    ibrahim:* hayır… ankaralıyım…
    amir: kürt müsün?...
    ibrahim: hayır… çerkezim…
    amir: kimlerdensin?...
    ibrahim: “şatıroğulları” derler…
    amir: hangi örgüttensin, onu soruyorum… bana keriz numarası yapma…
    ibrahim: bi numara yaptığım yok… o kerizlik ben de doğuştan beri var… hiçbir örgütle ilgim yok… beni adamdan sayıp alacak örgüte zaten ben girmem… o örgüt ibrahim’e kaldıysa örgüt bile sayılmaz…

*** spoiler ***

(bkz: copy-paste değil alın teri)
    (van den budenmayer, 23.03.2007 20:26 ~ 24.03.2007 12:50)
  23. *** spoiler ***

ibrahim: muzo, kan kardeş değil miyiz?...
    muzo:* ne kan kardeşi be?... bunlar küçükken yapılmış aptalca şeyler… kan kardeşi neymiş?…
    ibrahim: ohoooo… muzo sen çok değişmişsin…
    muzo: evet değiştim…
    ibrahim: tamamen allahsız olmuşsun…

*** spoiler ***
    (van den budenmayer, 23.03.2007 20:36 ~ 21:34)
  24. *** spoiler ***

ibrahim: bana da versene bi cigara...
    muzo: hayır veremem… çok az sigaram kaldı; buradan ne zaman çıkacağımız belli değil…
    ibrahim: oğlum muzo kıllık yapma… bu durumda o cigara zaten yetmez… nasılsa bir formül bulunucak… sinirimi bozma, attır bi cigara…
    muzo: hayatta vermem...
    ibrahim: bana bak muzo… seni şimdi burda boğarım, geri kalan cigaraların hepsini yalnız içmek zorunda kalırım… her cigara yakışımda “rahmetlinin cigarasıydı” diye dertlenirim… beni böyle filtreli dertlere gark etme, attır bi cigara…

*** spoiler ***
    (van den budenmayer, 23.03.2007 20:47 ~ 21:35)
  25. *** spoiler ***

ibrahim: kaç cigaramız kaldı?...
    muzo: sigaramız diye genel bir durum yok…
    ibrahim: tamam tamam… kaç cigara kaldı yani?…
    muzo: kalmadı sigara bitti…
    ibrahim: noolucak?…
    muzo: bırakalım sigarayı… sağlığa zararlı zaten… bütün dünya bıraktı bitek biz türkler içiyoruz…
    ibrahim: yalan söyleme var sende cigara…
    muzo: evet var… ama öyle pataküte içilmemesi gerek…
    ibrahim: neteküte içilmesi gerek?...
    muzo: benim içesim geldiğinde sana da böyle 1-2 fırt veririm… (çakmağını cebinden çıkarıp çakar, çakmak yanmaz) çakmağın gazı bitmiş…
    ibrahim: aaaa olsun… var bende çakmak… canın sigara içmek istediğinde verirsin, ben yakarım sana da muhakkak 1-2 fırt veririm…
    muzo: çok adisin ibrahim…
    ibrahim: ateşin olsa sen benden adisin…

*** spoiler ***
    (van den budenmayer, 23.03.2007 21:32 ~ 24.03.2007 12:51)
 sayfa  / 2