yıl 2005. öğrencilik zamanları. hiç unutmam maalesef.
avcılardan aksaraya yolculuğa çıktım çünkü cebimde beş ykr bile yoktu. o zamanlar ykr idi paramız. ama öğrenim kredisi ki öğrencinin can damarlarından biridir yatmıştı.
hoş şimdi bir taraflarımızdan kan getirerek alıyorlar. oraya ayrı bir başlıkta değineceğim.
bi de allahın mal herifi sanki avcılarda ziraat yok. sen akbilinde hem de sadece bir aktarma yapacak kadar kredi varken fantazi yap ve deki :
aksaraya gider ordan da bir arkadaşa uğrarım…
velhasıl kelam yola cıktım. ilk durak yeni bosna ordan aktarma ziraat bankası. o sıralar da ziraatte kartların değişme vakti ve o gün bütün bankamatiklerinde şu yazmakta :
eski kartlarınızla bankamatiği kullanmayın, bankamatık kartınızı yutabilir..
tabiki kullanmadım..
tırstım.
tırsmak (bazen) iyidir..
ama o zaman değilmis.
akbil de yok şimdi..
kaldım ve ne yapacağımı düşünürken omzuma kuş sıçtı.. valla.
ekstra durumlarda babamın garanti kartı yanımda olur ama elimi cebime bir attım o kartı da yurtta unutmuşum..
ispanyol pansiyonu filminde geçen bir replik geldi aklıma.
…hayat bazen bır sit-com dan bile daha komik olabiliyor…
(bkz:
l auberge espagnole)
o zaman dedim yine babamın ek kartı var o yanımda. bir rahatlama geldi. ama onda da şöyle bir durum var. onunla daha önce hiç para çekmedim.visa olarak kullandım hep. yapacak bir şey yoktu. ilk gördüğüm garantiye soktum kartı hiç düşünmeden. bana şerefsız bankamatiğin verdiği cevap..
kartınızın kullanım süresi sona ermiştir. kartınıza geçici bir süre el konulmuştur.
sen benım sadece kartıma değil hayatıma da bır süre geçici olarak el koydun orda. bilmem farkında mısın ?
allahtan kontörum vardı. bu arada çemberlitaşa kadar indim. beyazıtta okuyan bir arkadaşıma telefon açtım bir umutla. arkadasım kozyatağındaymış akraba ziyaretinde. kendinin gelemeyeceğini ama diğer arkadaşlarını bir arayacağını birilerini bulmaya çalışacağını söyledi.
sıt-com kahkaha tufanı..
beynimin bekleme salonunda herkesin elınden 9834754 defa geçmiş dergileri okudum o anda telefonu beklerken.
telefonumun hiçbir çalışında bu kadar umutla açmamıştım şimdiye kadar.buna, bu zamana kadarki hayatıma giren kız arkadaşlarımdan gelen aramalar da dahil..bu önemlı..
başka ve benım pek samimi olmadığım bir arkadaşım oralardaymış ve onunla buluştuk. bana babamın ben 10-12 yaşlarındayken yaptığı gibi bir miktar para verdi. miktarını da burada soyleyemeyeceğim. o kadar da degıl !!
ben de efendi efendi hayatımın en boktan gününü iett’nın otobüsünde avcılara doğru yol alırken sonlandırmış bulundum.