empati kurmakta hislerini anlamakta güçlük çektiğim insan tipi.. hadi öğrencidir çalışıyordur, gerçi en baba telefonlar parası olmayanlar da oluyor ama hadi sırf çemkirmeyin diye başlığa para olayını katalım.. hadi öğrencidir,çoluğu çocuğu vardır alamaz onu anlarım ama ne sikime cimrilik edip bu kadar elzem bir şeye bok atarak para tuzağı kapitalizmin oyunu gereksiz masraf diye yaftalarsın anlayamam..
ulan hesap etsen bir ayda yediğin künefe döner parasıyla rahatça alacaksın bu naneyi ama sırf kendine bilinçli tüketici densin diye artislik.. hadi abazasın kız arkadasın yok fotoğrafı ne yapayım ben diye düşünüyorsun. arkadaşım ailende mi yok sevdiklerin de mi yok. baba anne dur seni çekeyim özledikçe bakarım demek onların gönlünü almak çok mu zor? allah göstermesin ölünce zırıl zırıl ağlarsın ama keşke alsaydım o telefonu diye pişman olursun.
hem paran var araba fuarına bilimum defilelere gittin karı kızı gördün resim çekmek istesen ne yapacaksın? ulan onu geçtim şıklı sınavlarda kopye çekiliyor bununla farkında değil misin? millet cevap anahtarı yolluyor birbirine. bilinçli tüketici olacam diye okul uzat sen. sonra baba affet bu sene son...
akıllı adamdır. alınca bir işe yaramıyor ki. kendimden biliyorum param olmamasına rağmen kalktım aldım 2-3 sene önce bir tane. ne sike yarıyor? günde iki kere şarj et, bu özelliğinden dolayı mp3 çalar olarak kullanama, üstüne çektiği fotoların kalitesi ortada. iyi bir kameralı cep telefonu alacağın paraya, al bir fotoğraf makinesi, bir mp3 çalar bir de 80 liralık renksiz ekran telefon. oh mis. konuşturuyor mu? konuşturuyor. e problem yok o zaman.
yani sırf üç kuruş fazla para veremeyip te koca fotoğraf makinesini taşımayı göze alan insandır. kim günün 24 saati bu makineyi taşır tabi orasını soran yok.
farzedelim başbakanın bayıldığı olayda hastane önündeydiniz, ya da bülent ersoyun adını hatırlamadığım kocasını başka bir kızla yiyişirken gördünüz. hatta adam olayı abartmış malafatı filan çıkarıyo. fotoğraf makinesini yanınızda taşımadığınız için hayıflanacaksınız. ama cep telefonu olsa konuşuyormuş gibi dikkat çekmeden olayı anında görüntülersiniz...
kapitalizmin dayattıklarına boyun eğmeyen insandır. telefon telefon olarak kullanılmalıdır mottosunu özümsemiş insandır. fotoğraf çekme ihtiyacı duyduğunda, buna uygun gerekli aracı alabilecek olan insandır.
işleve önem veren insandır. eminim bir çoğumuzun cep telefonunda mp3 ünden tutun, kamerası şusu busu milyon tane özellik vardır. ama merak ediyorum kaçımız bu özellikleri ve ne sıklıkta kullanıyoruz? ben bluetooth denen özelliği en son beş altı ay önce kullanmıştım sanırım, bir gün olsun cep telefonumu çıkarıp orayı burayı görüntülediğimi de hatırlamıyorum. ama bu özelliği günün her anında(tuvalete girdikleri anlar dahil) manyaklık derecesinde fotoğraf düşkünü olan insanlar çılgınlar gibi kullanıyor onu çok iyi biliyorum.. fotograf desen fotoğraf makinasının kalitesinde fotograf çeken cep telefonu bilmiyorum, cep telefonlarının kiminde kendini arka plandan ayırt etmekte zorlanıyorsun, kimi karanlıkta kötü çekiyor, kimi bulanık gösteriyor.. cep telefonuyla müzik dinlemekse saçmalık bence. mp3 player dediğin, ı pod dediğin sürekli çantamızda hazır bulunuyorken, cep telefonundan çıkan cılız ses ne ki? amaç telefonu sürekli sarj pozisyonunda kullanmaksa anlarım..