gündem
  1. · disko kralı
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · ibrahim üzülmez
  4. · zongul ducks
  5. · domuz gribi
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · troy
  9. · aşkta bağlılık ve bağımlılık

paran var mı niye geliyorsun istanbul a  

1. rte nin sheraton otelinde köydes (köy altyapısını destekleme) toplantısında valilere yaptığı konuşmada sarfettiği cümle.
    başbakan recep tayyip erdoğan, istanbul’un büyük bir köy haline geldiğini belirterek, "istanbul’a geliyorsun, geldin. sor bakayım bu kişiye, ne sorulacak? (niye geldin? yerin var mı? işin var mı? paran var mı?
    niye geliyorsun istanbul’a? bunlar yoksa neden geldin?)" dedi.

evet, ifadesi tam olarak böyle imiş efendim. şimdi hayali bir senaryo kuralım.
    rte, yalova feribot iskelesinde bir nevi istanbul gümrüğü kurar.
    - dur paran var mı neden gelyorsun isatnbul'a?
    * köyümde iş vardı da fabrika kurdunuz da ben mi şımarıklık yapıp istanbul'a geldim.

- dur, paran var mı? neden geliyorsun istanbul'a
    * hayvancılık yapıyordum, 25 yıldır terör yüzünden hayvanlarımı otlağa çıkaramıyorum, köyümüz de boşaltıldı. bütün aşiret büyük illere göçtü, biz istanbul'a geldik. ne yapalım öleceksek burada ölelim ağam.

- dur, paran var mı? neden geldin istanbul'a
    * param yok, para kazanmaya geldim.

kısaca, sen ülke ekonomisinin dörtte üçünü istanbul'a bağlayacaksın sonra ne işin var diye ekmek parası peşinde koşana soracak; girişte ilmuhaber istemek gibi "dahiyane "fikirlerle sorunu çözmeye kalkacaksın.
    insan kaynakları sitelerindeki iş ilanlarına bakın, çorum, erzurum, ağrı, yozgat vb illerde ne kadar iş ilanı veriliyor. anlarsınız.
    (tekmeleyen kuş, 01.02.2007 15:09 ~ 02.02.2007 00:05)
  2. rte'ye para ve istanbul arasında kurduğu bağlantının mantığını (!) kavratmak için şu soruyu sorduran önerme:
    (bkz: madem yüzme bilmiyordun niye çıktın ağaca)
    (tanrim ben nerdeyim, 01.02.2007 15:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil