insanı gerçekten mutlu ve huzurlu edecek şeyler dışındaki herşeyi satın alabilir para. gerçek sevgiyi, sağlığı, huzuru ise asla satın alamaz. örneğin paranızla kimsenin annenizin sizi sevdiği kadar sevmesini sağlayamazsınız, ya da yakalanmış olduğunuz amansız hastalığın pençesinden para ödeyerek kurtulamazsınız.
bazen sağlık.(bkz:
böbrek hastaları)
(smeee, 29.03.2006 17:30)
tarihe adını yazamayacak insanlar
daha çok para.
eğitim
fiskobirlik fındık ezmesi. alamasaydı okulumu yakardım, ülkeme ihanet ederdim.
bir sürü arkadaş, yalan dolan beraberlik.
nerden mi biliyorum...
[zenginliğin gözü çıksın]
saadet.
nitekim kendisiyle çikolata alıyorum, bonibon alıyorum, çok mes'udum.
türkiye birinci futbol ligi.
görünür herşey.
eğer başlık paranın satın alabileceği şey olsaydı hayat derdim ama çoğul olunca diyemiyorum anlatım bozukluğu olur gelmiş geçmiş türkçe öğretmenlerime nankörlük olur,olmaz.
parası olmayan kişinin listeleyebileceği tonlarca şey vardır böyle, parası olanın ise listesi pek bir kısadır. ama hayat kısa listedekilerin mutlu etme yüzdesinin içinde mi boğulur, yoksa uzun listedekilerin yüzdesinde mi,
tabi ki
(bkz:
bütün genellemeler yanlıştır)
bir çin ilkesiymiş, konuya şöyle yaklaşıyor;
bir ev satın alabilirsin ama yuvayı alamazsın,
bir yatak alabilirsin ama uykuyu alamazsın,
bir saat alabilirsin ama zamanı alamazsın,
bir kitap alabilirsin ama bilgiyi alamazsın,
bir mevkiye kavuşabilirsin ama saygıya değil,
doktora para ödeyebilirsin ama sağlığa değil,
hayatını satın alabilirsin ama ruhunu değil,
seksi satın alabilirsin ama aşkı değil
paranın satın alabileceği şeyler vardır;
gerisi için (bkz:
itu sozluk)
sağlık da dahil herşey. eğer paranız varsa tedavi olabiliyorsunuz hatta yurt dışına dahi gidiyorsunuz. ancak tanrı, size bir ömür kıldıysa onu uzatamıyorsunuz .
tanrı nın yeryüzündeki kulları.
''paranın satın alamayacağı şeyler vardır geri kalan her şey için 101. hava indirme tümeni'' cümlesini akla getiren şey... bilmeyenler olabilir 101. hava indirme tümeni liboş abd nin en ünlü tümenidir. ırak a ilk indirme ve bindirme işlemlerini bu tümen yapmıştır.
(anarşi, 30.03.2008 20:54 ~ 20:55)
köpek. evet para köpek satın alabiliyor. hem de baya büyük paralara satılıyor köpekler.
(asymmetry, 30.03.2008 21:26 ~ 06.04.2008 03:53)