belki ilginizi çeker
  1. · paralel evrende olup bitenler
  2. · evil dildo
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem

paralel evrende tanrı nın bir dildo olması  

1. tanrıyı bildiğimiz, içinde yaşadığımız zaman ve mekan içerisinde yaratıcımız, yaşamda ve ölümden sonraki ebediyette efendimiz olarak tanımladığımız 5 duyu organımızla tanımlayamadığımız ve tarifine yeryüzündeki herhangi bir dildeki kelimelerin yetersiz kalabaliceği ütopik ve bilinmez varlık olarak tanımlıyoruz.

bu tanrı tanımını yaptıktan sonra biraz paralel evrenler hakkında konuşmak istiyorum. paralel evren kuramı der ki, "evrenlerin, zamanın sinerjik görünümlerinden biri olan paralelizm, ve diyalektik uzantısı olan kognitif bağlamda difraksiyona bağlı çoğalımlarıdır". karmaşık mı geldi.. şöyle izah edeyim. içinde yaşadığımız evrende recep tayyip erdoğan türkiye cumhuriyeti devletinin başbakanı (!), dinci, kapitalist bir birey iken; paralel evrende bu tam tersi olabilir. şöyleki, recep tayyip erdoğan aslen hiçbir zaman var olmamış olacağı gibi, var olsa dahi greenpeace üyesi, ateizmin ve materyalist felsefenin doruklarında yaşayan pek tabi komünal bir birey olabilirdi. hatta türkiye cumhuriyeti devleti diye bir devlet te olmayabilirdi.. neyse.

inanç ta pararlel evrende aynı yönde şekilleniyor tabiki. şöyle ki, yerküredeki siyasi ve ekonomik dinamikler insanoğlunun önüne binlerce yıl önce inanç başlığı altına bazı materyallar koydular. şüphesiz bu materyallerin en büyüğü tanrı kavramı idi. tanrı kavramı, insanoğlunun korkması gereken ve kurallarına uyması gereken bir kavramdı. ister ra olsun, ister allah, isterse de israiloğullarının tanrısı.. sonuçta hepimiz bu imgeden korkarız ve onun kurallarına kayıtsız şartsız boyun eğip, buyruklarına itaat ederiz. fakat paralel evrende tanrı aslen bir dildo olabilir.

insanların veya pararlel evrende insan yerine yerküre üzerinde egemen olan hangi ırk ise onların, tapınacağı varlık belki de bir evil dildo idi.

öyle bir dildo ki, avuçlandığında israfilin sur unu üflediği gibi bütün ölümlü yaşamları silip ebedi uykuya yatıracak..
      (paintitblack, 10.10.2009 01:48 ~ 01:51)
    2. (bkz: ahirette götünüze girecek başlıklar)
      (pandoranın kukusu, 10.10.2009 01:50)
    3. paralel evrenlerin sayısına bir sınır koyuyorlar mı bilmiyorum ama, sınırsız sayıda paralel evren olabileceğini düşünürsek, birinde de yarrak olma olasılığı yok değil. ben hiç olmamasını tercih ederim ama.

kutsalına hakaret edildiğini düşünenler özel mesajla sövebilirler. söz veriyorum şikayet etmeyeceğim.
      (nokia şarzı, 10.10.2009 02:03 ~ 02:13)
    4. (bkz: paralel evrende olup bitenler)
      (zeus, 10.10.2009 02:19)
    5. (bkz: paralel evrende .öte girecek dildo)
      (the legend, 10.10.2009 15:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil