paralel evren 

adana çık aradan

1. david lynch'in filmleri hakkındaki yorumlarda sıkça geçen tamlama
    (greeen, 17.07.2004 01:47)

2. (bkz. kenan evren)
    (telvin, 17.07.2004 01:55)
  3. (bkz: parallel universe)
    (bkz: californication)
    (marsellus wallace, 26.06.2005 22:33)
  4. http://www.hep.upenn.edu/...
    (easy company, 26.06.2005 23:59)
  5. the one filminde 125 tane olan ve herkesin her evrende değişik şekillerde bulunduğu evrenler.
    (sükun, 04.01.2006 22:18)
  6. internet üstünden işlemci gücünün paylaşıldığı bir sistemle, bilinen fiziksel kurallarını içerecek şekilde oluşturulabilecek ve kendi kendine çeşitli oluşumları hazırlayacak olan; yetkili kişilerin(gods) istedikleri zaman müdahale edebileceği bir evren. neden olmasın?
    (bluesky, 04.01.2006 23:25 ~ 23:25)
  7. (bkz: cube 2)
    (petrucciante, 30.06.2006 23:28)
  8. (bkz: paralel evrende olup bitenler)
    (zeus, 20.12.2006 22:40)
  9. artık tapularına sahip olabileceğimiz yerlerdir. epsilon eridani sistemimden geldiğini düşündüğüm bir iki preadator'ün, ezeli düşmanları alien'ların internet'ten ay üzerinde arazi satışı yaptıklarını öğrenmeleriyle birlikte "abi biz neden paralel evren satmıyoruz ki 34x hamdi abi?" diyerek atıldıkları internet üzerinden* ne kadar ütopik kavram varsa satalım modasının son halkasına kurban giden evrenler, evrenlerimiz(her ne kadar paralel olsalar da bizim)

kendilerini paralel evrenler üzerinde otorite sahibi evren üstü bir şirket olrak tanımlayan bu preadorlar, gerçek hayatta hayal ettiğiniz ama bir türlü elde edemediğiniz her şeyi içinde barındıran paralel evrenleri satıyorlar hatta tapu bile veriyorlar. bizden zeki oldukları şürhe götürmeyecek derecede gerçek olan bu dünya dışı varlıklar iki seçenek sunuyorlar bizlere, birincisi 2.99 dolara sahip olabileceğimiz bir paralel evren sertifikası; ikincisi sertifikanın yanında evreniniz ile iligili tüm bilgileri barındıran bir paket dolusu kağıt verdikleri 19.99 dolarlık full paralel evren paketi.

ilk paket her vatandaşa bir paralel evren hadisesi gerçekleştirmek adına fakir ama evren sahibi olacak kadar gururlu bünyeler için birebir.
    #### reklamlar####

arkadaşınızın doğum günü mü? ve arkadaşınızın en büyük hayali bir jaguar marka araba, latin hatunlarla dolu karayiplerde egzotik bir ada mı? hiç dert etmeyin çünkü hayallerindeki her şeyi ona verebilirsiniz. hem de sadece bir kaç tıkla. nasıl mı? ona kumsalından içinde inşa edimiş gotik kalesine kadar her yerinde tatlı esmer hatunlar olan, içerisinde rahatlıkla hız limitini aşarak kulanabileceği jaguar marka otomobil bulunan karayiplerde bir ada sahibi olduğu bir paralel evren alarak tabii ki. bunun için bir yazıcıya ve kağıda bir de bilgisayarınızda yüklü flash player'dan başka hiç bir şeye ihtiyacınız yok. sitemize girip 2.99 dolara satın aldığınız paralele evrenin tapusuna gerekli bilgileri yazmak kalıyor. çok basit. sevdiklerinizi ve kendinizi şımartın ve bir paralel evren alın.
    not: sadece 200 karakterle tanımlayabileceğiniz bir evren sahibi oluyorsunuz.(küçücük harflerle ve hızlıca reklam filminin altından geçer)

####reklam####

ikinci paket ise size tam teşekküllü bir paralel evren sahibi şansı veriyor. hem de 19.99 dolara.*

####reklam####
    hayattan mı bıktınız? yan komşunuzun köpeği her sabah koşuya çıktığınızda paçanıza mı işiyor? hayatınız boyunca şişman sivilceli kızlarla mı çıktınız? patronunuz size olmayacak işler mi yüklüyor? üzülmeyin artık bir çaresi var. neden kendinize içindeki durumları kendinizin belirleyeceği kocaman bir evren satın almıyorsunuz? yapacağınız sadece internete girip özlemini duyduğunuz evreninn tapusunu almak. hem de sadece 19.99 dolara. çabuk olun paralel evren sahipleri arasına siz de katılın.
    ####reklam#####

eğer siz de bu hayyatan sıkılıp yeni bir hayat ve evren istiyorsanız yapmanız gereken aşşağıdaki linke tıklayıp paralel evren sahibi olmak:

http://www.youruniverse.co.uk/

not: umarım düşündüğüm akdar saf değilsinizdir.
    (chixculub, 03.03.2007 04:20)
  10. gelecekte bir gün, kara delikler vasıtasıyla, gidilmesinin mümkün olduğu düşünülen evren. biz göremeyiz o günü, muhtemelen. görebilseydik, fazıl say gibi çeker giderdik "üff bu evrenin de cılkı çıktı, gidiyorum ben" derdik.
    (darmaduman, 19.12.2007 12:05 ~ 12:06)
  11. olayın teori kısmını, teknik açıklamaları çok fazla okumamış, takip etmemiş olanların; six feet under'ın 3. sezonunun başındaki giriş ile biraz daha kolay anlayabileceği olgu.

özelikle

- "the universe is split into two (billion)"
    - "we always end up in a universe in which we exist"
    -"everything that can happen, does.. somewhere"

cümleleri bunu sağlıyor.

benim anladığım da daha çok şu şekilde; milyarlarca paralel evrenin aynı anda varolmasıyla ilgili hiçbir açıklama beklemiyorum, aramıyorum. düşünmüyorum da, anlamaya çalıştığım şey bu değil.

daha çok işin şu yanı ilginç, deja vu gibi sık sık hissettiğim, düşündüğüm bir şey bu. yani benden tamamen farklı bir benin/benlerin yaşadıklarını, yaşama ihtimali olan şeyleri görebiliyorum; tabii ki geleceği ya da gaibi görmek gibi bir şey değil bu. çok normal geliyor, yani hiç olmayacak şeyler değil tabi gördüklerim; zaten işin ilginç yanı da o; "everything that can happen, does.." yani zaten olabilecek şeylerden bahsediyorum, benim yaşamımla tamamen ilgisiz paradigma kaymaları* değil, sadece "küçük açı değişkilerinin süreç içinde tarayacağı büyük dairesel yaylar".

benimkisi de görmek değil aslında, tabi ki görmüyorum; ama hayatta önemli noktalardaki olaylar, durumlar, koşullar ve irade kullanımlarındaki farklılıklarla birçok şeyin benim yaşadığım evrendekinden farklı olabileceği durumu -iyi veya kötü anlamda- bana hiç yabancı gelmiyor, daha doğrusu sanki daha önceden yaşamışım gibi tanıdık geliyor bu farklı paralel evrenler bana. zaten bu yüzden deja vu'ya benziyor bu his..

(bkz: işte bu da böyle bir anımdır)
    (deep thinker, 01.09.2008 16:32 ~ 19:01)
  12. iyice kafa karıştıran sorular sordurur.

---

nathaniel samuel fisher jr: n
    nathaniel fisher: d

d- do you believe that you consciousness affects the behaviour of subatomic particles?
    n- am i alive or am i dead?
    d- do you believe that particles move backwards and forwards in time and appear in all possible places at once?
    n- and if i am dead, is this heaven or hell?
    d- do you believe that the universe is constantly splitting into billions of parallel universes?
    n- what the fuck do i care?!?
    d- you only get one choice, so you may want to think about this.
    n- just tell me. am i dead? yes. or no.
    d- yes.... and no. some places you're dead, some places you're alive. some places you never even existed. possibly, theoretically. or who knows, this could just be the anesthesia talking.. go ehead, open the box..

---

(bkz: six feet under)
    (deep thinker, 01.09.2008 18:56)