|
|
- şu günlerde tarık zafer tunaya kültür merkezi'nde seyredilebilecek güzel film. israil ve filistin'in bitmeyen savaşını filistin tarafından gösteriyor. işgal altında olan insanların bu işgalden kurtulması için tek yol şiddet midir yoksa bu direnişi bir ahlaki sava dönüştürmek de işe yarayacak mıdır? film dünyanın bu konuya tepkisizliğini de inceden eleştiriyor bir bölümünde.
(böcek, 13.05.2006 11:01 ~ 11:04)
- (bkz: geck)
- "yeter, bu filistin de artık çok oldu." dedirten film.
durumu tahlil etmede "orantısız güç" tanımı eksik kalıyor. bu ne direnç ve kararlılıktır allah aşkına. 100 metre ilerdeki tanka sapanla taş atmak ne demek? kimsiniz ya siz, bu korkusuzluk nerden?
sınırları zorlayan eziyetlere rağmen bu hayata bağlılık, bu vatanını sahipleniş nerden?
ama çok oldunuz siz. resmen sizi terk ettik, unutmaya çalıştık, salladık, umursamadık. ama siz hala türkiye'yi seviyor ve yüzümüze tükürmek yerine bir de teşekkür ediyorsunuz.
sıkıcı klişe tanımlardan sıkıldım, size de oluyordur ara sıra. çünkü bu israil filistin olayının üzerine çok konuşuluyor ve... neyse filme bir bakalım.
oyunculuk falan filan zaten iyi. canlı bombalık sırası kendilerine gelen iki yakın arkadaşın sırayla üzerlerine aldıkları çelişkileri, gelgitleri, açmazları, çıkmazları, kafa karışıklıkları, ikilem, dilemma, paradoks, iki arada bir derede kalmak, ne yapacağını bilememek ne derseniz deyin ve bütün bu durumu dinamik tutan bir sonuca varma isteğinin karşı konulmaz sürükleyici kuvveti. (ne diyorum ben böyle?)
toparlarsak, filistindeki yaşanan olayları biraz daha yakından tanımak için gayet işe yarar bir film olmuş.
|