- parabolün ingilizcesi
(bkz: parabol)(charlatan, 28.11.2005 02:36)
- lateralus albümünden bir tool parçası
we barely remember who or what came before this precious moment,
we are choosing to be here right now. hold on, stay inside
this holy reality, this holy experience.
choosing to be here in
this body. this body holding me. be my reminder here that ı am
not alone in
this body, this body holding me, feeling eternal
all this pain is an illusion.
alive, ı
ın this holy reality, in this holy experience. choosing to be
here in
this body. this body holding me. be my reminder here that ı am
not alone in
this body, this body holding me, feeling eternal
all this pain is an illusion.
twirling round with this familiar parable.
spinning, weaving round each new experience.
recognize this as a holy gift and celebrate this chance to be
alive and breathing.
this body holding me reminds me of my own mortality.
embrace this moment. remember. we are eternal.
all this pain is an illusion.(nienna, 28.12.2005 23:17)
- eğer lateralus bir parabol ise , parabola ve yavrusu parabol da bu illüzyonun tepe noktasının koordinatlarıdır belki de. anatomiden budizme kadar uzanan da bir tanım kümesi vardır bu eğrinin. "insan, enerji bağlarıyla tutturulmuş basit kimyasallardan başka bir şey değildir" görüşü de teğet geçer tepe noktasına. verilen formülde acı* 'yı yerine koyduğumuzda ise fonksiyon tanımsız* çıkmakta. sonsuza uzanan parabol'ün kolları da ölümsüz hissetiriyor, sonsuza dek.
bu şarkıyı kutsal bir hediye olarak kabul ediyor ; hayatta ve nefes alıyor olmamızı kutluyoruz.
"we are eternal , all this pain is an illusion"
eyw maynard.(pushitonmeshitonme, 03.10.2006 19:50 ~ 14.07.2007 13:16)
- ufak tefek dünyevi dertleri büyütüp büyütüp yürek sıkışmasına kadar işi ileriye götürecekken destek alınan şarkı, şarkıdan öte hayat dersi.
maynard adamın yüzüne çarpar aslında ne kadar boş şeyleri kafana taktığını, soluk alıyor olabilmenin aslında ne kadar büyük bir şans olduğunu.
'we are choosing to be here right now. hold on, stay inside
this holy reality, this holy experience'
yine de anlamazsak, olur da bu anın, şu an nefes alıyor olmanın özel bir ayrıcalık olduğunun farkına varamazsak diye eklemiştir de:
'this body holding me reminds me of my own mortality.
embrace this moment. remember.
we are eternal, all this pain is an illusion.'
bi şarkı bu kadar hayat felsefesi olarak algılanmayı hak edebilir sanırım. saygılarımızı gönderiyoruz.(ya moor, 13.11.2006 20:55 ~ 20:56)
- bu mük-kem-mel eserin bir o kadar mük-kem-mel videosu için bkz. parabol¶bola:
http://www.youtube.com/...(pushitonmeshitonme, 13.11.2006 21:02 ~ 01.05.2009 22:57)
- ilginç tool parçası.bugün yolda yürürken kulaklıktan yüksek sesle bu parçayı dinliyordum, tam şarkı biterken bi kurbağa vıraklaması duydum.önce sıcaklığın bünyeme bir oyunu sandım fakat parçayı biraz geri alıp tekrar dikkatlice dinlediğimde emin oldum. 05.38 - 05.43 arasına dikkat edin. (parça da sağlamdır)
(rushmo, 01.05.2008 21:45 ~ 21:45)
- maynard başbakan olsun nidaları attıran tool parçası.
(polydakris, 15.08.2008 13:26)
- sevgili maynard ımızın bu şarkıda detone olup sinirlenip mikrofonu yere vurarak sahneyi terkettigi ve sanırsam bidaha konserlerde çalmadıgı nadide şarkısıdır.
(andershope, 01.01.2009 17:57)
- girişiyle insanın içindeki bişeyleri harekete geçirmeyi başaran* devamında da zaptedilemez bir gaza gelme durumuyla sürekli enerjiyi bi şekilde dışa vurma istegi yaratan dolayısıyla etrafa zarar verme kat sayısını arttıracak parçadır. ve tabiki her seferinde "we are eternal all this pain is an illusion" diyerek insanı devam etmeye, vazgeçmemeye zorlayan bir hali vardır. gerçektir.
(laein, 16.02.2009 03:59)
- parabol le başlayan maceranın parabolaya geçişi zevkin doruk noktasıdır.maynard illusion kısmının son hecesini uzatırken yavaş ama sert bir şekilde parabolaya geçilir.
(bkz: tüyler diken diken)
(bkz: parabolanın gelişi parabolden bellidir)(supertrump, 26.03.2009 17:56 ~ 20:04)
- bir binanın 52. katından aşağı serbest düşüş esnasında hangi şarkıyı dinlemek istersin deseler, bir kaç saniye düşünür sonra parabola derim. -düşünmeden cevap ver lan itoğlu it, deseler değişir mi bu cevabım? değişmez.
(kuzudis, 08.07.2009 13:34 ~ 13:34)
- eski formula 1 pistlerinden birindeki bir viraj, ama gelgelelim pistin adını unuttum.
sıçtım edit'i: (bkz: parabolica)
bu yüzden hatırlayamamışım demek.(kl7mu, 08.07.2009 13:36 ~ 13:37)
- yalnız olmadığımı hatırlatan şarkı. dinledikçe değerleniyor.
(orchidaceae, 19.07.2009 11:55)
- uzun uzun sayfalar dolusu birşeyler yazmak isterdim ama
embrace this moment. remember. we are eternal.
all this pain is an illusion.(dream endless, 28.08.2009 20:58 ~ 29.08.2009 05:12)
- guitar hero world tour'da çalabileceğiniz 3 tool şarkısından birisi.
(cinayet süsü verilmiş kaza, 16.10.2009 18:08)
- yapılan iyilikleri karşılıksız bırakmayan, hayatta hep başarılı olmasını dilediğim altıncı nesil nazik yazar.
(burakk, 28.10.2009 22:27)
- tespitkar sözlükttaş.
(bkz: anladın sen onu)(hari poter, 03.12.2009 23:06)
- çok çok ayrı bir olay. başka dünyalardan inme. (evet tanım.)
parabola parabol le beraber dinlenildiğinde sarhoş etmektedir. sözlerdeki manaları hakikatten anlamak, çıldırtıcı etki yaratmakla beraber, bilinerek dinlemeye tahammül edilememe noktaları bile vardır..
toolshed,ayinler,gölgeler,yapılanlar,inanılanlar..anlamlar sözlere oturunca, şarkı üzerinize oturuyor..
-we are choosen to be here..
hold on, stay inside..
all this pain is an illusion..-
hayran bırakan bir ürkünçlük..
(bkz: tüyler diken)(lazarus, 03.12.2009 23:53)
- biliyorum. epeydir gözün yollarda. beklersin bi nick altı patlatsın bana diye. yo yo dostum, daha fazla dayanamam bu hasretliğe. artık sana zaman ayırmanın vakti...
part 1: sözlükte tanışma: birgün "insanın ağzına sıçan şarkılar" başlığında bir giri gördüm. lan dedim! bu beni de çok etkileyen bi şarkı. her kimse parabola denen şahıs, bi tebrik ediyim, sarılayım, paşalıyım... dedim ki "gözümsün, bu şarkı bende de aynı tesiri gösteriyor.". ve hatta şarkının bir bölümünü yazdım ona:"we've just a lie we've just a fake, can't wait 'till i'm finally dead". oha dedi kendisi. msn'imde kişisel olarak yazardım ben bunu. bende aynen dedim. sonra laf lafı açtı, savatage falandı filandı... kendisini fahri kardeşim ilan ettim. yalnız dikkat çekilmesi gereken husus, son derece karizmatiğiz ikimizde. böyle kuul tavırlar, konuşmalar, laflar... çaktırmadan davul çaldığını soktu bi lafın arasında, bende gitar çalarım diye sıkıştırdım tabi. kuuluz nihayetinde.
part 2- the reality: muhabbet ilerledi. müzik bilgimizin sonuna gelmiştik belki. tıkanmış olacağız ki iş güç muhabbeti açıldı. ben işimin içeriğinden bahsedince, kendisi şu cümleyi kurdu: "hadi ya! benimde bi arkadaşım var, aynı senin gibi. bi bankada müfettiş gezer ordan oraya. drp sen misin la?". şok olmuşumdur. direkt olarak adımı telaffuz etmiştir. benim mesajımda aynı sertlikte olmuştur: "hasiktir. sen kimsin lan!". aslında bu mesajı gönderirken kim olduğunu çoktan anlamıştım. ancak temkinliydim. zira o da temkinliydi. şöyle bir mesaj gönderdi: "msn'de yazıyorum sana.". hani emin olacak ya, hani o karizmasına bok sürdürmicek ya. hemen girdim msn'e. oradaydı. fazla uzatmadım lafı. "lan it! bi de fahri kardeş ilan ettik seni. bi de karizma karizma konuştuk o kadar vay anasını...". evet kuulluk yerini şaşkınlığa bırakmıştı...
part 3- flashback: ilk tanıştığımız zamanı da hatırlıyorum. biz müzikle iştigal ederken bu arkadaş davul dersi almak için hoca aramaktaydı. tabi elinden tuttuk bi yerlere getirdik. o zamanın üstadlarından biri ders verdi kendisine. bu davulcuyu 7 cihan bilir. onun için isim vermicem (bkz: bi siktir git) . hocası bu kadar iyi olunca tabii, kendisini kısa sürede geliştirdi. aynı gurupta çalma şansına nail oldum bir de. tamam repertuar kötüydü belki ama bunun sebebi ikimize ayak uyduramayan bazı gurup elemanlarıydı (bkz: he gülüm he canım) . yaran olaylar başlığını şenlendirecek nice olay yaşadık. hem müzikal serüvenimizde, hem de gündelik hayatımızda. anlayacağınız üzere bu olayları karizmamıza bok sürülmemesi açısından anlatmak istemiyorum. kısacası çok zaman geçirdik, çok nargile paylaştık. gün geldi pes'te birbirimize yasladık...
part 4- the end: sözün özü sözlükte gizlenirken yakalandık. artık yazacaklarımı iki kere düşünmek zorundayım. nitekim acımasızdır, zalimdir. taşak denen olayda üzerine yoktur. artık yazacaklarımı süzgeçten geçirmeliyim (bkz: taşak süzgeci) . nihayetinde bir girimin daha sonuna yaklaşırken, şu sözlük kariyerim boyunca yazdığım, en çok emek harcadığım giri bu olmuştur. düşündüm bi kere, geçmişi hatırlamaya çalıştım. kafam yorgun hacı, hayat karmakarışık. kimse beni anlamıyor. bırakıp gidicem buralardan. heh, yazımızı biraz da dramatize ettikten sonra huzurlarınızdan ayrılıyorum.
part 5- the cleanin' liquid: evet bu son bölümü sadece senin anlayacağım bir cümle ile bitirmek isterim. steril sıvı. evet yarılabilirsin şimdi. haydi eyvallah!(deli raporlu psikolog, 11.12.2009 23:57 ~ 12.12.2009 00:00)
- güldürürken düşündüren yazar. sdsakdkjs
lakin buradan teessüf etmekteyim kendisine bir sürü. ettim bile.(balefulwhisper, 29.01.2010 01:34)
- dinlerken insanı garip bir şekilde mutsuz yapan kara bir hüzüne sahip olan şarkı.tool şarkısı. şarkı demek olmaz şimdi. tool şeysi bu. bu adamların yaptıkları müzik değil, sınırları zorlamak. taşakları yayıp, yeteneklerini konuşturmak.
edit: bir kaç kişinin hoşuna gitmemiş. hoşa gitsin diye veya gitmesin diye yazılmadı bu entry. fikir belirtti. sanırım taşak kelimesi zorunuza gitti. o zaman onu şöyle kullanalım: daşşak.(coldpineforest, 13.06.2010 19:09 ~ 19:31)
- tool'un alaturka şarkısı.
(myfakeplastic, 21.06.2010 18:59)
- zamanında bu şarkının video klibini anlamak için kıçımı yırtmıştım.içinde bir çok sembol ve neyi temsil ettiği anlaşılmayan imgeler bulunuyor.sonuç olarak şu çıkarımda bulundum:
(bkz: bir bok anlamadım)(luna, 21.06.2010 19:14)
- asker olacak kardeşim benim. özledim, bir de askerlik eklenecek buna tey tey. seviyom seni it!
(deli raporlu psikolog, 07.12.2010 23:54)
- an itibariyle evde tek olmanin verdigi rahatlik sayesinde son ses dinlediyip eslik ettigim tool sarkisidir.
(thenomad, 27.02.2011 17:58)