normal olarak, bir fibonacci sayısı kadar taç yaprak sayısı olan çiçektir. yaygın olarak papatyanın semizliğiyle orantılı olarak 21, 34, 55 ve daha da azmanlarında 89 yaprak tespit edilmiştir. ''seviyor sevmiyor'' falının ''seviyor'' çıkması da seçilen papatyanın yaprak sayısının tek mi yoksa çift sayılı bir fibonacci sayısı olduğuyla doğrudan ilişkilidir. eğer elinizdeki papatya 34 gibi çift sayılı bir fibonacci sayısı kadar yaprağa sahip ise sonucun ''seviyor'' çıkması için fala ''sevmiyor'' diyerek yaprak yolmakla başlanması şiddetle tavsiye edilir. şayet 21 gibi tek sayılı bir fibonacci sayısı kadar yaprağı olan bir papatya geçmişse elimize seviliyor olmak için ''seviyor'' ile başlanmalıdır o güzelim yaprakların batıl bir inanış yüzünden yok edilmesine.
seviyor sevmiyor sanane
ben çok seviyorum yetmez mi!
çiçeklerden güzel yarimi yalan bir rüyada kıskandım..
kan akmaz yüreğimden
canım var kalbimde
beni al canımı alma
beni yarimden ayrıma
yalancı papatya inanmam bir daha
senin yüzünden oldum yarimden
günahı boynuna
çaldın aşkımı da
gülme bana bir daha..
papatyaların güzelliği, saflığı ve sadeliğinden gelir. dünya üzerindeki çiçeklerin belkide en hoşu dur ve en değerlisidir. bahar nezlem olmasına karşın, hapşura hapşura gebereceğimi bilerek baharda her gün en az bir kere kokladığım, koklamalara, seyretmelere doyamadığım doğa harikasıdır. ciddi manada aşırı bir sempati beslerim papatyalara karşı. tabi yeri doldurulamayacak bir çiçek türü vardır ki o da çiğdemlerdir. *
yasal olmayan acılara meyilliydim, cinayet zanlısıydım birinci dereceden/
diyorlardı ki: 'böyle giderse daha fazla yaşayamaz ölür ayrıntıdan'/
çok odalı beynime sülfürik asit enjekte ettiler önce, yılmadım/
icraya verdiler, kaçak kat çıktılar üstüme/
çok dayanmaz dediler, en iyisi yıkın!/
ben küçükken kalbimi papatyalardan ayırmazdım/
seviyor sevmiyor fallarında hep seviyor, saçak köklerinin çarpık yapılaştığı kalbimin yolları hep sana çıkardı/
ve her şiir bir doğum sancısıydı/
(yedi iklimi gören gözlerimle yedi rengiyle gökkuşağının; külkedime ithafen )
çok güzel bir çiçektir papatya. belki de bana baharın tazeliğini hatırlattığından, belki sarı ile beyazın uyumu hoşuma gittiğinden, belki de başka bir şey vardır, bilemiyorum, çok severim papatyaları.
matricaria chamomilla ( "m" büyük )
bazen çiçekçiler papatya diye beyaz kasımpatı tutuşturur insanın eline. başıma gelmişliği vardır. dikat! sevgili farketmesin.
davul partisyonlarına dokunmayın, bass riffi de aynı kalsın, yalnızca gitarları biraz açın. papatya oldu mu size judas priest'in en baba parçalarından a touch of evil. teoman'ın yalnızca bu parçası da değil üstelik, adamın sevilen, ele gelen bütün parçaları ya kısım kısım ya da böyle tümden araktır başka parçalardan. genel olarak bi kabızlık sorunumuz var ya da tembellik yapmak, kıçımızı yayıp başkalarının yaptıklarını kendimize maletmek işimize geliyor da denilebilir.