papatya 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. burada bahsedilen papatya goddard'in serseri aşıklar filmindeki seberg'tir..efsane güzeldir.
    (cagrilanyakup, 23.05.2007 11:47)
  2. normal olarak, bir fibonacci sayısı kadar taç yaprak sayısı olan çiçektir. yaygın olarak papatyanın semizliğiyle orantılı olarak 21, 34, 55 ve daha da azmanlarında 89 yaprak tespit edilmiştir. ''seviyor sevmiyor'' falının ''seviyor'' çıkması da seçilen papatyanın yaprak sayısının tek mi yoksa çift sayılı bir fibonacci sayısı olduğuyla doğrudan ilişkilidir. eğer elinizdeki papatya 34 gibi çift sayılı bir fibonacci sayısı kadar yaprağa sahip ise sonucun ''seviyor'' çıkması için fala ''sevmiyor'' diyerek yaprak yolmakla başlanması şiddetle tavsiye edilir. şayet 21 gibi tek sayılı bir fibonacci sayısı kadar yaprağı olan bir papatya geçmişse elimize seviliyor olmak için ''seviyor'' ile başlanmalıdır o güzelim yaprakların batıl bir inanış yüzünden yok edilmesine.
    (angesen, 05.06.2007 13:30 ~ 06.06.2007 19:03)
  3. son klibinde,esmer kızın leica fotoğraf makinesini yere attığı sahneyle ''dur ulan yapma'' naraları attığım şarkıdır.
    (velvetrevolution, 25.06.2007 14:07 ~ 14:13)
  4. "hani çok sevdiğin o filmi gördükten sonra
    kısacık kestirip saçlarını, içtin ilk sigaranı"

(bkz: leon)
    (pushitonmeshitonme, 30.07.2007 22:33)
  5. azginin günlüğüne ait olmakla birlikte en çok dinlediğim şarkıdır
    boynu bükük bir papatya
    olduğuma bakıp da
    senden vazgeçtim sanıp
    sakın aldanma

yedi kat yerin altından
    örgütlenip
    takılı verdim saçının arasına

yedi kat yerin altından
    örgütlenip
    takldım saçının arasına

boynu bükük bir papatya
    olduğuma bakıp da
    senden vazgeçtim sanıp
    sakın aldatma
    (miasma, 30.07.2007 22:35)
  6. seviyor sevmiyor sanane
    ben çok seviyorum yetmez mi!
    çiçeklerden güzel yarimi yalan bir rüyada kıskandım..
    kan akmaz yüreğimden
    canım var kalbimde
    beni al canımı alma
    beni yarimden ayrıma

yalancı papatya inanmam bir daha
    senin yüzünden oldum yarimden
    günahı boynuna
    çaldın aşkımı da
    gülme bana bir daha..

kenan doğulu şarkısı.
    (sezenehir, 12.09.2007 17:40)
  7. fatih solmaz'a göre genelde konsomatrislerin aldığı isim.
    (thecrimson, 14.09.2007 00:06)
  8. papatyaların güzelliği, saflığı ve sadeliğinden gelir. dünya üzerindeki çiçeklerin belkide en hoşu dur ve en değerlisidir. bahar nezlem olmasına karşın, hapşura hapşura gebereceğimi bilerek baharda her gün en az bir kere kokladığım, koklamalara, seyretmelere doyamadığım doğa harikasıdır. ciddi manada aşırı bir sempati beslerim papatyalara karşı. tabi yeri doldurulamayacak bir çiçek türü vardır ki o da çiğdemlerdir. *
    (seemann, 14.09.2007 22:15 ~ 22:16)
  9. en büyük aşk kurbanıdır.
    (minikurbaa, 09.12.2007 02:36)
  10. küçükken yoktu üstüme kalbime papatyalar yakıştırmakta/
    her bahar seviyor sevmiyor, seviyor sevmiyor fallarıyla yapraklar düşürürdüm geçtiğim yollara/
    kalbimi saçak kökler bürürdü benim dört mevsim/
    papatyadan aydınlık taçlar iliştirirdim saçlarıma/

yasal olmayan acılara meyilliydim, cinayet zanlısıydım birinci dereceden/
    diyorlardı ki: 'böyle giderse daha fazla yaşayamaz ölür ayrıntıdan'/
    çok odalı beynime sülfürik asit enjekte ettiler önce, yılmadım/
    icraya verdiler, kaçak kat çıktılar üstüme/

çok dayanmaz dediler, en iyisi yıkın!/

ben küçükken kalbimi papatyalardan ayırmazdım/
    seviyor sevmiyor fallarında hep seviyor, saçak köklerinin çarpık yapılaştığı kalbimin yolları hep sana çıkardı/
    ve her şiir bir doğum sancısıydı/

(yedi iklimi gören gözlerimle yedi rengiyle gökkuşağının; külkedime ithafen )
    (provezza, 02.04.2008 17:45 ~ 19:38)
  11. teoman ın alemle tanışmasına vesile olan bu şarkının klibindeki taş ötesi hatun ilginç bir şekilde gözlerden uzaktır. özlenesidir....
    (ruya butun cektigimiz, 20.04.2008 04:24)
  12. tüm saflığıyla ,sadeliğiyle ,kırılganlığıyla en sevdiğim çiçektir. minikcik bir tanesi bile benim için mutluluk veren küçük şeylerden birisidir.
    (leblebi, 20.04.2008 09:23 ~ 23.04.2008 18:58)
  13. "seviyor, sevmiyor" testinin turnusoludur.
    (emigrant, 20.04.2008 09:39)
  14. çok güzel bir çiçektir papatya. belki de bana baharın tazeliğini hatırlattığından, belki sarı ile beyazın uyumu hoşuma gittiğinden, belki de başka bir şey vardır, bilemiyorum, çok severim papatyaları.
    (scherzi, 12.05.2008 01:06)
  15. matricaria chamomilla ( "m" büyük )
    bazen çiçekçiler papatya diye beyaz kasımpatı tutuşturur insanın eline. başıma gelmişliği vardır. dikat! sevgili farketmesin.
    (dendelis, 12.05.2008 01:13 ~ 01:18)
  16. davul partisyonlarına dokunmayın, bass riffi de aynı kalsın, yalnızca gitarları biraz açın. papatya oldu mu size judas priest'in en baba parçalarından a touch of evil. teoman'ın yalnızca bu parçası da değil üstelik, adamın sevilen, ele gelen bütün parçaları ya kısım kısım ya da böyle tümden araktır başka parçalardan. genel olarak bi kabızlık sorunumuz var ya da tembellik yapmak, kıçımızı yayıp başkalarının yaptıklarını kendimize maletmek işimize geliyor da denilebilir.
    (bara bara vala, 11.06.2008 04:13)
  17. en sevdiğim iki çiçekten biri, diğeri hanımeli. kucağa en yakışan çiçek. bir de neşeli zamanların çiçeğidir diye düşünürüm, sanki mutluluk demektir.
    (polikina, 11.06.2008 17:06)
 sayfa  / 2