|
|
- ülkemizde, pop kültürün gerizekalılar ve çocuklar için yaşadığı iddiasını doğrulayan talihsiz melodili şeylerden biridir.
biz çocukken oyuna başlamadan önce sayışmalarımızı
"oo piti piti
karemela sepeti" şeklinde yaparken yeni nesil çocuklar maalesef şöyle yapmaktadırlar:
"çık güzelim çık ortaya çık
aşktan saklanmak ne demek
mutluluğun formülü çok açık
bir sen bir ben bir de bebek" şeklinde. bir düşünün, melodileri aynı biizm "oo piti piti"lerimize benzer bunların.
tüketim toplumu olmak böyle bir şey işte. biz doksanların çocuğu olduğumuz için her şeyin son güzelini yaşadık. 2000lerin çocukları bizden çok daha yalnız ve mutsuz olacaklar diye korkuyorum.
- (bkz: orçun künek)
- şarkının sözleri aynı zamanda neredesin firuze? filmeinde kullanılmıştır.
- üzün süre çocuk şarkısı sanıp, önemsemediğim bi parçaydı bu. duydukça aklıma beyaz pantolonlar, keten gömlekler ve opel corsa gelirdi. daha sonraları, farkında vardım dönen dolapların. istenen bir toka, bir ayakkabı yahut bir saat değildi. pantolondu lan direk. pantolonun çıkartılıp istenmesi aslında bir çok sebebe bağlanabilirdi. ama bide bunun bize gidelim kısmı vardı. artık emindim yani. sonraki mısralarda, paçozluğun dozu artmış ve geri kalan iç çamaşırları ve aksesuarlar da (gömlek, don, çorap, yüzük) hoyratça istenilip çıkartılmıştı. allah akıl fikir versin.
- gökhan tepe'nin, asıl ismi bayıldım olan bu şaheserini hatırlamak isteyen ve tahammül gücüne güvenenler için geliyor:
(bkz: http://www.youtube.com/...)
- tutmayın beni sözlerini de yazacağım.
bayıldım kaş çatışına
bayıldım çapkın baygın bakışına
yangın çıkarsa hoş olur da yanında
tutuşmak tutuşmak
bayıldım iç çekişine
bayıldım bittim öldüm gülüşüne
aşkım tutarsa hoş olurdu sana
sarılmak sarılmak
pantalonunu sevdim
çıkar onu bebeğim
hadi gel bize gidelim
gömleğini çok sevdim
çöz onu meleğim
hadi gel bize gidelim
seninle gel karışalım
yeminsiz dertsiz aşka alışalım
kalbim yanarsa hoş olurdu sana
sarılmak sarılmak
oh bitti.
- ağızlara pelesenk olmuştur bu şarkı eskilerde.
- yanılmıyorsam nerdesin firuze filminde de söylenen şarkı...
- birara tribünlerin gözdesi olan popüler kültür şarkısı.
bu türdeki diğer eserler: ateşini yolla bana, bandıra bandıra ye beni, bayıra karşı yatır beni vs.
|