pantolon giyip kafasına türban bağlayan kadın   

adana çık aradan

1. bu türden bayanlarla sık sık karşılaşmak mümkündür. kapanma ölçüsünü bilmeyen veya kapanma mantığını tam olarak anlamamış veyahut başka kişisel, sosyal, kültürel nedenlerle kapanmış kadınların, vicdani rahatlama veya topluma mesaj gönderme nevinden girmiş oldukları soytarı durumunun apaçık göstergesidir.*
    düzeltme:
    pardesü altına pantolon giyen kadınlara herhangi bir diyeceğimiz yoktur. kadına örtünme ölçüsü vücut hatlarının dışarıdan belli olmaması ve nifak, arzu türü eylemlere sebebiyet verilmemesidir. bu başlıkla kast edilen kişiler, herhangi bir örtü olmaksızın direkt pantolon giymiş ve sadece pantolonları ile gezinen yanında baş örtüsü takan kadınlardır. ne o öyle kıç ortada başı kapatmışssın. acizane fikrim, -her ikisi de önemli olmakla beraber derecelendirme yapılacak olursa-kıçı kapatmak başı kapatmaktan daha mühimdir.
    (fempusay, 15.12.2004 22:10 ~ 22:35)

2. pantolonu kafasına geçirip türbanı beline bağlamadıktan sonra örtünme yeterliliklerini yerine getirdiğini düşündüğüm kadın.
    (hansvoralberg, 23.06.2005 19:38)
  3. "kafasına galoş giyip ayaklarına çekme halatı bağlayan insandan daha hayırlı bir iş yapmakta olan kişi."
    sigmund freud
    çevirmenin notu: ne alakası var ben de çözemedim, iş olsun diye yazıyorum.
    (azureel, 10.11.2005 15:37)
  4. (bkz: modern kapalı)
    (bkz: kapanmak için kapanmak)
    (posforanj, 10.11.2005 15:39)
  5. bugün gördüğüm bir modelin kafasına türban bağladığını amma velakin içine sütyen giymediğini gördüğüm vakit, bahsi geçen durumla alakalı olduğu düşüncesine kapıldım. nitekim öyle de.
    bu tür işleri kafaya takan, konuşup tartışan, fikir paylaşımı adı altında ona buna kafa göz dalan biri değilim. ama durum, o insanlardan olan ve bunu dışa vurmayı bir tür haklılık haline getirmiş kişi açısından oldukça enteresan.
    önemli olan istikrar ve tutarlılık. ne yapıyorsan yap ama komik lan senin böyle dolaşman. bakıyorum, pazardan geçiyorsun, adamlar bakıyor, sırıtıyorsun onlara falan filan. gel ağzımıza sok bari.
    (sigur ros, 10.12.2006 15:14 ~ 15:15)
  6. (bkz: ayağında converse ile komünist bildiri dağıtmak)
    (bkz: göbeği açıp türban takmak)
    (bkz: türban takıp dekolte giyen insan modeli)

yukarıdaki kardeşleriyle benzer şekilde, dünyada üzerinde durulması tartışılması gereken binlerce başka çelişki varken, gereksiz şekilde tartışma konusu yapılan kadındır. herkesin giydiği giymediği taktığı takmadığı başkasına zarar vermediği sürece kendinedir efendim. türbanın altına mini etek giyebilir yahut türban takmayıp pardfesüyle dolaşabilir başı açık altı çarşaflı olabilir. sen niye böyle yapıyosun diye sorana da verecek cevabı çok basittir. (bkz: sana ne) uygulayanından başka kimseyi ilgilendirmeyen bir konuda kalkıp ona soytarı buna iğrenç şuna saçma gibi yaftalar yapıştırmak özgürlükçü insan imajımıza da şahsi kanaatimce ağır darbeler vurmaktadır. zira "türbanlılar üniversiteye giremez" diyenlere "hani sizin özgürlükçülüğünüz?" diye burun kıvırırken üzerine bastığınız sağlam bir özgürlük temeli olmalıdır. din kişinin özgür iradesiyle inanması, uyması, uygulaması gereken bir inançlar ve kurallar sistemiyse eğer kişi unu kendi özgür iradesine göre uygulayabilmeli hiçbir yaptırımla karşılaşmamalıdır kanaatindeyim. türban takıp pantolon giyen kadınları dinen uygun değil soytarı pozisyonu resmen diye tartışmaya açan genelleyen zihniyetle türbanlı kadınları okula almayan zihniyetin birbirine çok yakın ama bir konuda ters düşmüş iki zihniyet olduğunu düşünüyorum şahsen. insanların kendileri gibi olmayana karşı antipati beslemesi onlar için ne kadar kolay, rahatlatıcı ve de huzur verici bir kaçış yolu olsa da tüm insanların kolay rahat ve huzurlu bir hayat yaşaması idealinin önünde büyük bir engeldir diye düşünüyorum. bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum.
    (ford prefect, 10.12.2006 16:19 ~ 16:53)
  7. (bkz: pantolonunun üzerine don giyen süper kahramanlar)
    (azwepsa, 10.12.2006 17:11)
  8. (bkz: başını eteğiyle örten insan modeli)
    (shotcrete, 10.12.2006 17:16)