belki ilginizi çeker
  1. · bir iett klasiği
  2. · katener
  3. · pantograf
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · beşiktaş
  4. · mutluluk veren küçük şeyler
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · okan bayülgen
  7. · the twilight saga new moon
  8. · raiser
  9. · kayser sozer

pantograf katenere temas ederken kapağı açmayınız  

1. hafif metro vagonlarında bulunan ve insana konserve bile açacak mecal bırakmayacak şekilde erör verdiren bir uyarı.
    (wondrous, 05.09.2007 15:50)
  2. kime hitaben yazılmış bu uyarı? eğer hareket memurlarına, teknisyenlere yönelikse, onlar zaten pantoforun katerine dokanırken şey edilmeyeceğini bilirler, ne gerek var? yok eğer yolculara yönelikse, onlar da "pantogrif nedir?", "katofer nerelerde bulunur?" diye sağı solu kurcalarken zaten çarpılacakları varsa çarpılırlar. bunu yazacağına, "otur oturduğun yerde açmıyım kaşını gözünü." yaz. net ol, açık ol.
    (tembel, 05.09.2007 17:11)
  3. ölüm tehlikesini özleten bir uyarıdır. az çok trafolardan gözüme çarpardı, ölüm tehlikesi. üstelik aşağısında okuma yazma bilmeyenler için de, kuru kafa işareti olurdu. şimdi hafif metroda seyahat ederken, bu uyarıyı gördü vatandaşın biri. halkımızın kurcalama huyu had safhada olduğu için açmaya çalışacak muhtemelen. ayrıca pantograf katener kelimesi yüzünden açmaya çalışan kişi an ve an kendini elektrik mühendisi sanabilir. olmamış diyoruz, en yalın uyarılardan biri olan " ölüm tehlikesine " * geçiyoruz.
    (dünyayı kurtaran adam, 05.09.2007 17:53 ~ 18:04)
  4. (obi two kenobies, 05.09.2007 18:05)
  5. pantograf tramvayın elektrik beslemesi olan katener sistemi ile temasını sağlayan, tramvayın üzerinde gördüğümüz yan yatmış büyük "t" şeklindeki yapıdır. katener sistemi ise zig-zaklı giden kontak teli ve akım ihtiyacına göre seçilen bir veya iki adet taşıyıcı katener telinden müteşekkil yapıdır yani tramvayın gidiş yolu üzerine döşenmiş olan elektrik teli kıvamındaki tellerdir, yani ne oluyor o zaman tramvayın üzerinde bulunan zımbırtı (pantograf) tellere (katener) dokanıyorken üzerinde bu uyarının bulunduğu kapak açılmamalıymış! açılırsa ne olur? allah muhafaza mevta olunur.

delicesine bilgi edinmek isteyenler için;

http://66.102.9.104/...
    (diazepam, 16.01.2008 14:22)
  6. kadıköy - moda arasında çalışan tramway' da gördüğüm uyarı cümlesidir.
    (albertkamuvicdanı, 16.01.2008 14:26 ~ 14:26)
  7. temas edip etmediğini nerden bileceğiz sorusunu sormama sebep olmuştur. katener hangisi, pantograf hangisi bilmiyorum ki ben temas edip etmediklerini anlayayayım. gerçi yazıyı görmedim, üzerlerinde yazıyorsa ne olduğu sorun yok ama madem bu kadar alengirli ve tehlikeli bi dalga bu kapalı yap kardeşim. gerçi ben bu uyarıyı gördükten sonra sikseler ellemem o kateneri ya neyse. bu ülkede elektrik geçen kablodan sigara yakmaya çalışırken kül olan insan evlatları yaşıyor. görmediğim bi uyarı için bu kadar dil döktüm ya, ne desem boş kendime.
    (ahmak ı hayal, 16.01.2008 14:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil