belki ilginizi çeker
  1. · cahit zarifoğlu
  2. · pankreas
  3. · bilge karasu
  4. · yıldırım aktuna
  5. · dedenin ölmesi
  6. · özhan canaydın
  7. · luciano pavarotti
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  6. · boylumlama
  7. · günün tek kelimelik özeti
  8. · yeis
  9. · yaran msn diyalogları

pankreas kanseri  

1. akciğer kanseriyle beraber en tehlikeli kanser türüdür. kurtulmanız için hastalığın hemen başında farkedilmesi şarttır ki bunun için şansa ihtiyacınız vardır...
    (rafraf8, 15.06.2007 22:28)
  2. luciano pavarotti'nin 6 eylül 2007 tarihinde ölümüne sebebiyet veren kanser.
    (nophiem, 06.09.2007 10:10)
  3. çok illet bir hastalıktır. bir gün stajer tıp öğrencisiyim ve genel cerrahi servisinde nöbetçiydim. bir hasta servisi boydan boya sürekli hızlı adımlarla hatta koşarak turluyordu. bıraksanız futbol maçı yapacak gibiydi adam. asistan abiye sordum bu adamın nesi var diye, o da hiç sorma pankreas kanseri yaşasa yaşasa 6 ay yaşar dedi. bir adama bakıyorum bir asistan abinin dediklerini düşünüyorum, içim bir tuhaf oluyor. bu sapasağlam adam nasıl 6 ayda ölür diye. tesadüf bu ya aynı adamı 4 ay sonra yazlığımda görüyorum. adam tekerlekli sandalyede oturmuş. artık bir deri bir kemik kalmış hayatının son demlerini yaşamaya çalışıyordu, tabi buna yaşamak denirse.
    (klein levin, 18.03.2009 12:50)
  4. cahit zarifoğlu'nu ölüme götüren hastalıktır. ona sorsanız bu hastalığı annemin arkadaşıymış, beni onunla tanıştıracak diye anlatırdı herhalde.

zarifoğlu buna yaşamak demiş ve yaşamakın küçük bir bölümünde anlatmış içim sıkılıyor içimde bir şey var diye. yani bu kanser türü, diğerlerine nazaran mahdud ve tesirli oluyor herhalde. yani kanserli kişi acısı hep aynı yerde tarif ediyor.
    (la bu fontainenin yakasındaki böcek değil mi hilmi, 18.03.2009 13:07)
  5. en hayat dolu insanı bile, çok kısa sürede bitirebilen kanser çeşidi. insanın erimesini gözlerinizle fark edebiliyorsunuz gün geçtikçe. pankreas vücuttan alınamadığı için etkisini önlemek çok ama çok zor. hele birde etraftaki organlara yayılmışsa, verilen yaşama süresi çok ama çok kısa. etkisi ise, çok hızlı. hayatımda ilk defa ötenazi'yi cidden ülkemizde istedim, ilk defa...
    (and then there was silence, 24.04.2009 23:22)
  6. insanı içten içe kemiren hastalık. beden yanar, ter döker. içte alevler olur dış buz gibi. sanki bir canavar içinde ama soyut emdikce emiyor ne varsa içinizde. sonra yatağa sığamayan beden bir avuç kalıyor. havalı yataklar bile işe yaramıyor. insanı insanlığındna çıkaran bir illet gibi sanki. insanı gözünüzün önünde eritiyor , yok ediyor.

bir bakıma çaresizliğin diğer adı olan kanser çeşidi.
    (karyatid, 29.08.2009 15:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil