günümüzde hollywood filmlerinin hepsinin çekiminde kullanılan kameraları üreten firma. panavisionun kuruluşu 1920'lerde mercek üreten bir firmaya dayanır. panavision daha sonra mitchell firmasını satın alarak kamera üretimine yönelmiştir. panavisionun en önemli özelliği kameralarını satmamasıdır. bu nedenle dünyanın hiçbir ülkesinde ditrübitörü yoktur.bu durumun gerekçesi firmanın satış sonrası teknik desteğe oldukça önem vermesi ve yeterli teknik desteği saglayamayan şirketlere kameraları satmamaktır. ülkemizde çekilen bazı filmlerde amerikadan özel olarak getirilen panavision ekipmanları kullanılmıştır. avrupa'da ise amerika birleşik devletlerinin aksine genellikle alman yapımı olan arri kameraları tercih edilir. panavisionun %40 hissesini sony şirketi almıştır.
dünyanın kuzeyinden güneyine avustralyaya yönetmen olmak için gitmiş bir garip kişi. her ne kadar buna senaryolarımı gösterip ulan bunda iş var dediysemde yaranamadım. en çok aborjinlerden ve koalardan korkuyor, ileride büyük yönetmen olucak biz de görücez inşallah.
aslında futboldan pek anlamayan, vatanından
* 12035 km uzakta olduğu için memleket hasretini sözlükte dindiren, dindirmeye çalışan yazar.yönetmen olma aşkıyla yanar tutuşur, film izlemek en sevdiği şeylerden biridir. aborjin korkusunu kimse anlamaz, anlayamaz yaşamadan bilemez.
avustralya'ya gitsem
subway'deki leziz yiyeceklerle beni şişirecek olan, bir filminde de figüran olacağım süper koala/arı...
yazar olduğundan beri bir türlü bir zirveye katılamayan kişi. 1 aylık tatilinde kendine uygun zirve bulamadığı için çok üzülen kişidir ayrıca.
bu isme dikkat. ileride çok duyacaksınız. yönetmen olup gişe rekorları kırdığında verdiği partideki kızları götürürken paparazilere poz vericem, nanik yapıcam. her türlü parti, after party, home party, bloc party, drug party, chemical party'de böyle bir adamın yancısı olmaktan gurur duyarım.
ortak bir çalışma yapmak dileği ile girimi sonlandırıyorum. ne dersin abi. paris hiltonu çağırsak gelir mi partiye.
keseligillerdenmiş kendisi yeni duymuş, bilmiş oldum valla. en yakın zamanda taa o uzak memleketlerden mercan resiflerinden bir kesit mi getirse yoksa sörfçü yağız delikanlı mı bilemedim bir türlü. bir de beni
joshua radinile tanıştırmıştır ki önünde saygı ile eğilmeme yeter de artar bile.
(troke, 07.11.2006 19:29 ~ 08.11.2006 17:39)
malezya'daki maceralarını
* anlata anlata bitiremeyen, şu sıralar gribal arıcan...
hakettiği şekilde entelijans olmuş, beni de gururlandırmış yazar,can,ciğer,kuzu sarması...
can sıkıntısına birebir, yalnız geçen yılbaşı gecemin dji, güzel insan.
nefret ettiğim bu ülkede(isveç) türkçe' yi su gibi konuşan, bu yüzden ''dilini eşek arısı soksun'' demediğim tek arkadaşım...
(glacier, 02.01.2007 00:31 ~ 00:32)
"berker86" diye de bilinir.
(subuo, 03.01.2007 12:44)
pek birşey paylaşmış olmasakta şuan için dost diyebileceğim tek insan. (hayal kırıklığına uğramak istemem)
istanbul'a gelişi zirvelerle kutlanacak arıdır.
üşenmeden girilerimi kontrol eden arkadaşım.(sana minnettarım)
atıştırmalık yemek tarifleriyle gece vakti beni benden almış yazardır.
(bkz:
hepimize afiyet olsun)
parliament cinema club ın introsuna link vermesiyle beni çocukluğuma döndüren yazar.
kedinci nesil söslük yazarı. biraz daha büyüyünce yönetmen olacağımış. yalnız yönetmen olunca bu yetkisini casti yatağından geçirmek için kullanacağını düşünüyorum, şeytan yetiştiriyorlar sanırsam gencin okulunda.
panavision:
abi iki kiz oynadi filmimde
korku filmi cektik 4 dakikalik
kizlar cok guzeldi
sonradan senaryoya random lezbiyen sahnesi ekledim
itü sözlük 3 yaşında zirvesine katılamadığı için içi kan ağlar imiş. seneye online katılıp, webcam ile halay çekecekmiş ama, negzel. "isveçli norveçli falan bir kısım sarışın ile kolkola olacağım, elimde kadeh laptopla bağlanırım" şeklinde beyanatını da az önce msn'den haber aldık.
(azureel, 01.04.2007 18:06 ~ 18:07)
painted smile adlı filmi 7 mayıs pazartesi günü
dördüncü yıldız kısa film festivalinde gösterilecek olan kişidir.
tüm film yorumlarını ya da oyuncularla ilgili yorumlarını okuduğumda aynı fikirleri paylaştığım, "nasıl olur bu kadar da" dedirten cinsten tespitlere sahip film fikirdaşım
*
yerinde tespitleriyle, noktasal vuruşlarıyla "iyi bir gözlem adamı"dır kendisi..bu, tabiki de gelecekte yapacağı başarılı yönetmenlik işine büyük bir avantaj sağlayacaktır..öte yandan kısa vadede, akşam akşam, beni çok eğlendirmiştir bu tespitleri..muhabbeti eksik olmasın!
elimize
zevcesi ile çekilmiş bir fotoğrafı ulaştı, sanırım tatil öncesi.
http://www.auswandern-heute.de/...
istek üzerine nick altı giri giren yazardır. üç belirgin özelliğinizi ona iletmeniz yeterlidir.
bu adama verdiğim senaryonun, yazdığım hikayenin haddi hesabı yok. en duygusal hikayelerden tutun da bilim kurgu tadında hikayelere, korku objelerinin fink attığı senaryolardan tutun da kahraman olan bir saka kuşunun hikayesine kadar bir sürü film. ama adam hiç oralı olmuyor. yapcaz abi diyor. geçiştiriyor. olmuyor azizim.
neyse biz iş konuşalım süper bir fikrim var pana. bir seri katil filmi. hastane'de geçiyor, adı refakatçi
*. süper bir proje. biz bu seriyi beş filme kadar getirebiliriz. evet dersen 3 günde senaryo elinde. süperim lan.