görseller
pamuk şeker 

belki ilginizi çeker
  1. · kişinin büyümediğini anladığı an
  2. · süper marketlerde bulunmayan şeyler
  3. · balefulwhisper
  4. · malatya pazarı
  5. · yıllardır yenilmeyen şeyler
  6. · büyüdükçe özlenen şeyler
  7. · jassmine
  8. · çocukluk özlemi
  9. · itü sözlük nostalji timi
  10. · günlük
gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · günün tek kelimelik özeti
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · öğretmenler günü
  7. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  8. · tuncay
  9. · haluk

pamuk şeker  

1. ağza burna sıvanmadan yenemeyen yiyecek. 80 lerde çocuk olanlar bilirler, mahallede oyun oynarken gelirdi bunların satıcısı. herkes evlere koşturup "-anneaaaa, para ver yaa, pamuk şeker alcıammmm." diye zırlardı. daha sonra surat karayolları haritasına dönmüş şekilde oyuna kaldığı yerden devam edilirdi. aynı etkiyi şapırdata şapırdata yenen şeftali de yapardı. şeftalinin yanaklardan ve çeneden süzülen suyu, surattaki toz tabakasını yararak ilerler, kararmış olarak yere damlardı.
    (stargazer, 01.04.2007 23:51)
  2. 80 lerde çocuk olmaya gerek yok şanslı olanlar için.küçük şehirde büyümüş benim gibi şanslı veletler o zevki tatmıştır.bizim bir amcamız vardı bilmem kaç oktav sesli.'pamuk şekerci geldiiiiiiiiiiiiiiii...' bakınız limit i sonsuza giderken.amca hep aynı tonla ve aynı uzunlukta söylerdi bunu.aşşağı sokaktan duymaya başlardınız.parayı hazırlamayada vakit kalırdı hem.eve koşaak gittigimde annemin al kızım bakalım diye para uzatığı ah o günler...ısparta da buyuyenler bilir benim gibi o amcayı.bi süre evvel memlekete gittigimde duydum yokmuş artık amcamız.bi an yaşlanmışım gibi hissettim.amcanın olaymayışından çok benim çocuklarmın ilerde küçük şehirde yaşasalar dahi hiç böyle anılarının olmayacagı düşüncesinden.çok severim pamuk şekeri.yemiyorum epeydir ama.kapalı naylon ambalajlarda çekmiyor canım.işin büyüsü amcanın gözümüzün önünde kocaman çubuklara sardırmasıymış pespembe şekerleri..pek bi duygusal oldum bea yaw..pamuk şeker al tarafı olum konu..yok yok pek ve hızlı degişiyoruz ondandır evladım..
    (onelastgoodbye, 02.04.2007 00:08 ~ 00:12)
  3. çocukluğumun vazgeçilmez tutkusu.
    (han, 02.04.2007 01:05)
  4. bu şekeri ilk yediğimde normal pamuktan* yapıldığını sanıyordum, çocuktum tabi dedim yararlı ki bir de renkli yapmışlar daha çok iştah açsın diye, birkaç kere de boğulduğumu hatırlıyorum, bazıları olurdu ağızda hemen erimezdi çünkü..eskiden tadının daha güzel olduğuna inandığım şekerdir, geçenlerde aldım, baktım tadına yok, gerçektende eskiden daha bir heyecanlı yerdim bu şekeri, yok artık eski tadı, eski güzelliği..

(bkz: hey gidi günler hey)
    (enfazlaellikarakterolabilir, 14.05.2008 17:05)
  5. pembe renkli,yerken elinde bile eriyen çok tatlı bi şeker.
    (asllll, 07.08.2009 15:56)
  6. büyülü bir şey bu. rüya gibi sanki. hava ne kadar sıcak olsada yapımı bile yaz sıcağında izleniyor. öylece sanki sonsuza dek sürse sonsuza dek izlenir gibi.
    gece karanlıkta pamuk şeker arabasının ışığında öylece dolanır sanki kurtulan şeker zerreleri. öylece izlenir onlar. öylece.
    (evinin kadını çocuklarının anası, 07.08.2009 16:00)
  7. şu yaşıma rağmen hala gördüğümde çok mutlu olduğum ve severek yediğim şeker. sanırım 80 yaşıma da gelsem gene yiyeceğim.
    (epruuuu, 07.08.2009 16:00)
  8. uzun zamandır görmediğiniz çocukluk arkadaşınızın, "bak sen çok severdin bunu" diye uzattığında sokak ortasında ağlatabilendir.
    (anlat bakalım şehrazat, 06.11.2009 17:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil