palyaço edebiyatı 

adana çık aradan

1. günümüz yazın sanatının belki de en büyük sorunlarından birisidir. konuyu artık edebi bir tür olarak nitelendirmek daha doğru olur, çünkü ortada basılan kitaplar ve köşe yazılarıyla karşılaşılabiliyor. zaten yurtdışında da son yirmi yıldır gayet başarılı yapıldığı için amerika'yı tekrar keşfetmeye gerek yok. *

bu tür yazılarda konu geniş bir spektrumda toplanmış olup, sınırsız olarak da tanımlandırabiliriz. tek gereken biraz hayalgücü ve gereksiz cümleleri insanların gözüne sokma yeteneğidir. işte bunu ironi veya komedi olarak ele alırsak, algılama hatası yapmış oluruz. palyaço edebiyatı olarak nitelendirilmeli, komik ve acınası olmalı ki bir şeye benzesin.

taklit edilmesi kolay ve kısmen modası geçmiş bu üslupta yazı yazmak için, bbg eray, ajdar anık gibi düşünce tarzı hedeflenip, birey kendisi gerçekten böyle olmasa da kendisini bu tipler gibi göstermeye adamalıdır. tıpkı edebiyatçıların kendilerini insanlığa adamaları gibi. üslup zaten çakma bir dil ve gereksiz önermelerle desteklendiği için taklit çok kolay olmakta, yazı ise özgünlükten uzaklaşmaktadır. doğrusu böyle kolay ve özgün olmayan bir üslupun tutulduğunu, prim yaptığını mehmet akif, necip fazıl, gibi edebiyat üstatları görseler ne derler gerçekten bilemiyorum.

işte bu durumda okurun elinde önemli bir silah bulunmaktadır. eğer bu tarz yazılardan hoşlanmıyorsanız kıymetli vaktinizi boşa harcamayın, okumadan geçin. türün en yaygın olduğu mecra internet siteleri olduğu için, nette dolanırken daha dikkatli olabilirsiniz. eğer bir site veya sözlük gibi ortamda bulunuluyorsa ayar davasına topic up eylemine girişmemek gerekir. * en iyisi bu kalitesiz yazıları görmezden gelmek olacağının faydalı bir davranış olmasında kuşkum yok.

son tahlilde bu türün temsilcilerine de bazı tavsiyeler de bulunmak isterdim. reklam için sevilmeyen kişilerin üstüne gidip, prim toplamaya çalışmak hiç de etik bir davranış değil. gönül isterdi ki, herkes eline ayağına çeki düzen versin, kimse kimseyi üzmesin. yoksa bu palyaçoları çok kötü günler bekliyor, sirk maymunu olmak gibi bir koşul var işin sonunda.
    (dünyayı kurtaran adam, 22.08.2007 00:01)
  2. "suç ve götüm", "arap üzümleri", "moby suck my dick" gibi dünyaca ünlü klasikleri olan edebiyattır.
    (alkolik2000, 22.08.2007 00:27)