belki ilginizi çeker
  1. · macaristan
  2. · romanya
  3. · ölmeden önce içilmesi gereken içkiler
gündem
  1. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  2. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · yeşim salkım
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · yasaklanması gereken şeyler
  8. · 3 puan 1 can eder mi
  9. · knight online

palinka  

1. romanyalıların ev yapımı içkisi. 30 ile 60 derece arası olur. armut rakısı da diyebiliriz
    (azwepsa, 25.06.2004 20:01)
  2. macaristan yerel alkollü içeceği. macaristanda yemekten önce bir shot olarak toprak bardaklarda içilir, bir kerede içilebilir ancak, ikinciye yemez çünkü. bunu içtikten sonra bütün mide borunuzu hissedersiniz, bir tür kişisel röntgen aleti gibidir. mürdüm eriğinden kayısıya kadar türlü meyveden yapılabilir, özellikle ceylan etinden önce tavsiye edilir, tabii ki arkasından macar şarabı da içilmelidir, zira bu arkadaşla sarhoş olmak imkansızdır. macaristan da rahiplerden avcılara kadar içim alanı vardır. gelirken şarapların arasında bir ya da birkaç tane palinka da bulunmalıdır. palinkanın %55 e kadar alkollü olanını bizzat gördüm, tattım.
    (comatose, 05.01.2005 01:54)
  3. elimde bir şişe ev yapımı olanından bulunan, kendim içemediğim için isteyene verebileceğim, saf alkolümtrak şey
    (kornish, 05.01.2005 01:57)
  4. "like an angel peeing to your mouth."
    (azwepsa, 06.11.2006 23:21 ~ 23:21)
  5. macarlarla romenlerin benim hayır benim kavgasına tutuştukları, hala da nasıl içebildiklerini anlayamadığım kısa yoldan sarhoş olma içeceği. ayrıca rakıya su niyetine karıştırılırsa tek bardakta karşıdakini sabaha kadar felç etme gücüne sahiptir.
    (stocky2001, 12.08.2007 09:52)
  6. stocky2001'in bana vadettiği ama getirmediği sıvıdır. kalp kırığıdır, yürek sızısıdır, ama olsun; yokluğun bir derin nefes alabilmektir. soğuk kış günlerinde bünyeyi damla damla ısıtır. soğukken daha rahat içilir. sidik gibiyken içenler hazzetmez.
    (azwepsa, 13.08.2007 09:00)
  7. budapeşte'de sırp kankalarımızın kayısılı rakija'sı kayisija'ya karşılık macar evsahiplerimizin kayısılısını sunduğu benim bildiğim macar içkisi. biribirlerine soluğunuzu kesme bakımından oldukça benzeyen bu içkilerden benim oyum rakija'ya gitmişti. palinka biraz daha sertti hatırladığım kadarıyla. ama ikisini de bir hafta sürekli içsen röntgende mide ve karaciğerin gözükmez, tıpta çığır açarsın şerefsizim.
    bunları siktiredin güzelim rakı varken, yanına da koydum muydu beyaz peynir kavunu, yemişim hepsini..
    (alçaköfte, 13.08.2007 10:30)
  8. dün akşam rakı üzeri, tekila arası sıkıştırdığımız içkidir.
    küçük şişesinin içinde yapıldığı meyveden bir parça bulunmakta. baya düşündük acep bu da yenebilir mi diye. sonunda çıkaramadığımız için vaz geçtik.

- deydiği yeri yakma özelliği yüksek.
    - alkol oranı bizim içtiğimizin %50 idi.
    - sek içilmesinin yanında, buzlu da içilebileceğini düşünmekteyim.
    - likör gibi yaklaşmamak lazım zira çok daha sert ve meyve aroması baskın değil. şeker falan hissetmiyorsunuz bile.

kısaca, denenmesi lazım içkilerden. şat yapın, tadı damağınızda kalsın
    (arch, 20.07.2009 01:16)
  9. şuan, iki buçuk litre coca cola şişesi'nin içinde eve gelen içki. sarı renkte, %50 - %86 arası alkol oranı bulunmakta. evde bulunan içkide hangi yüzdeye yakın bilmiyorum. bir yudum aldığımda yazıcam buraya % kaç alkol oranı olduğunu. birkaç gün haber alamazsanız alkol oranı %86'ya yakındır bilesiniz. ve o birkaç gün, bir kaç haftaya da dönebilir her an.
    (tmb, 04.09.2009 18:12)
  10. 3-4 shot'a kafanızın güzel olabileceği bir içki. ahanda buraya yazdım.
    (tmb, 21.09.2009 16:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil