belki ilginizi çeker
  1. · palace pandıras
  2. · palas pandiras
  3. · çabucak
  4. · müziği her yerde serbest bırak (reklam)
gündem
  1. · yakışıklı erkeğe yakışıklı diyebilen erkek
  2. · turhan selçuk
  3. · futboldan anlayan hatun modeli
  4. · tek kullanımlık şeyler
  5. · üzerinde kırmızı gül yaprakları bulunan yatak
  6. · yaprak dökümü
  7. · türk kürt ayrımına atatürk sebep olmuştur
  8. · yaran msn diyalogları
  9. · 100 temel eser özetleri

palas pandıras  

1. yunanca bir isimmiş gibi görünen türkçe deyim.
    (exfloresse, 27.03.2006 14:12)
  2. 1. gereği gibi derlenip toparlanmaya vakit bulamadan.

2. çabucak.

kaynk: tdk
    (chixculub, 15.06.2007 02:19)
  3. özensizce yapılan hareketler için kullanılan deyim.
    (kuklaların yaşamından, 15.06.2007 02:26)
  4. "apar topar" anlamına gelen deyim.
    (çavuş, 15.06.2007 03:03)
  5. altıncı nesil yazar. hiç sevmem kendisini, bunu bilsin isterim. taam mı ?
    (sezerciğin eşeğini satın almaya çalışan çocuk, 15.01.2009 15:48)
  6. (chaghdash, 18.01.2009 20:09)
  7. "taam" diyor ve devam ediyorum.

topu topu 15 civarı giri sahibi bu yazarımızın tüm girilerini sanırım bir ben bir de varsa başka sevenleri ve görev bilinçli yetenek avcıları okumuştur.

izlenimim şudur: siz de kendi palas pandıras'ınızı evde yapabilirsiniz! gerçekten, ev yapımı bir palas pandıras'a sahip olmak çok kolay.

malzemelerimiz: birkaç adet "tısıtısı" (nalburlarda bulamayanlar lafmacun.org'tan alabilir), eser miktarda "mnskym gtnskym" ve vampirefreaks'ten bulabileceğiniz "ben hiç erkekleri etkileyemiyorum mottosu".

bu malzemelerin tümünü bir arada kullanmamanız şiddetle tavsiye edilir, aksi halde palas pandıras'ınız kontrolden çıkar.

öncelikle, imdb'den çok az sayıda insanın adını bildiği birtakım filmler belirlenir ve bulunup izlenir. sonra bu filmlerin çok spesifik ayrıntıları hakkında (godfather i'de yataktan çıkan at kafasının kahverengi yeleli olmasının aslında yönetmen coppola'nın baldızının kırkı daha yeni çıkmış rahmetli yengesinin kaşlarının seyrek olmasına bulunulan bir atıf olması gibi) sözlüğe herkesi biliyor kabul edilip üzerinden kapalı şekilde geçilerek yazı yazılır.

örnek vakamıza devam edeceksek: "coppola'nın katherina (rahmetli yenge oluyor bu nur içinde yatsın) için kullandığı temanın üçüncü filmde tezahür etmemiş olması" ayrıntılı şekilde incelenirken katherina'nın kim olduğundan bahsedilmez.

ardından da dipnot kısmına geçilir ve gereken bilgiler verilir: "katherina mı kim? tısıtısı, elbette dört çocuk sahibi (allah bağışlasın) coppola'nın baldızının yengesi"

palas pandırasımızın entellektüelizm ayağını ördükten sonra, bu entellektüelizmini dolu dolu yaşamaya çalışıp mutlu olamayan güvercin yürek ayağını da örmemiz gerekiyor.

vampirefreaks'ten alınan cümleleri burada kullanacağız. ancak öncesinde, hayata ve siyasete dair deneyimlerin araya eser miktarda "mnskym-gtnskym" serpiştirilerek anlatılması esastır (bulmakta sıkıntı çekenler için şenkardeşler kıraathanesinden getirtebilirim).

evet, tüm adımları doğru olarak uyguladıysanız, orta boy bir palas pandıras elde etmiş olmalısınız. eğer evin bir köşesinde palas pandıras yoksa, bir yerlerde hata yapmış olabilirsiniz. beceremeyenler, msj please.

sonradan yapılan "ya ben bu kıza daha ne diyeyim eklemesi:

çağdaş:
    *itüde hakkında bikaç kelam ettim haberin olsun
    xxxxxxxxx:
    *tısıtııs bakayım
    (chaghdash, 18.01.2009 20:25 ~ 19.01.2009 05:52)
  8. tısısısı dediğimdir. (farkındaysan ahenkliyim bebeyim ve ellerim o derece sıcak ki terliyorlar bile. ellerim terliyken de sever misin beni?)
    (mevlüt şekeri hüznü, 31.10.2009 22:41)
  9. kendisini üstad perilousness' den kısacık bir şiirle selamlamak isterim ( askdjahsjd ) ;

sesi, kulaklarımdan ruhuma akıp kanıma karıştı.
    bir bağımlı gibi, olduğum yerde sanki yer ayağımın altından çekildi.
    hafifledim.

ruhum evrende salındı.

sesini kanıma zerk etti.
    gerekçeler belirtti.

gülümsedi.

kanatlarım var, dedim.
    ben senin küçük perinim.
    (zibidigibi, 02.11.2009 00:48)
  10. (bkz: @4193044)

harbiden palas pandıras birine benziyor. hoşgelmiş..
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 17.11.2009 22:12)
  11. (halit ayarci, 21.11.2009 22:07)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook