belki ilginizi çeker
  1. · mad love
  2. · love we made
  3. · sertab erener
  4. · motema music
gündem
  1. · beşiktaş
  2. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · aşk ı memnu
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · kızılkayalar hamburgeri
  9. · face dancer

painted on water  

1. demir demirkan , al di meola , alan pasqua , dave weckl , tuluğ tırpan , jay newland (norah jones'un "come away with me" albümünün prodüktörü) gibi isimlerin destek verdiği ve emeklerinin geçtiği, türkülerimize ingilizce sözler yazılıp sertab erener in yeniden yorumlamasıyla hazırlanacak olan albümün adı.

ayrıca bu albüm ile sertab erener grammy e aday olacağını söylemiştir.
    (portakalda vitamin, 16.09.2007 00:13 ~ 00:14)
  2. 9 haziran'da avrupa ve amerika'da piyasaya çıkacak olan sertab erener-demir demirkan ortak çalışması. türkiye'de piyasaya sürülmeyecek. amazon'dan sipariş verebilirsiniz.

http://www.amazon.com/...

bu adresten albümden örnek kayıtlar dinlenebilir.
    (bimekan, 25.05.2009 00:52)
  3. grupla ilgili oldukça başarılı bir tanıtım ve değerlendirme yazısı için:

http://tinyurl.com/...
    (zaugnakhaldun, 11.06.2009 09:30)
  4. demir demirkanın eşsiz gitar yorumları ve söz yazarlığıyla sertabın güzel sesinin birleştiği albüm alınasıdır dinlenilesidir tavsiyedir ...
    (inwe tiwele, 11.06.2009 17:07)
  5. inanılmaz bir albüm değildir. amacının türküleri başkalarına tanıtmak olması çok gülünç bir safsatadır.kaç kişi caz dinliyor ki? tekrar ediyorum demir çok iyi bir caz gitarist değildir. hatta diyebilirimki albümde en vasat müzisyen odur. bunu 2007'de 2008'de stüyomda çalışırlarken de söylemiştim.hatta fikir ilk şekillenmeye başlayıp süha kurultay dave weckl'ı türkiyeye getirdiğinde dave'e açtıkları dönemde de söylemiştim. çok güzel bir iş ancak kendimizi kandırmayalım bizi evri vey det ay ken'le temsil edebilirsiniz dışarıda ancak!

başarılı bir iş bakmayın inanılmaz değil dediğime, yerim ben sertab'ı da demir'i de taylan'ı da...

alan pasquanın tarzını feci derecede oscar peterson'a benzetedururken ben, jay newlandçok kafa bir herif.adam felsefe taşı zaten. cazın geçmişine saygılı, değişime açık, özgünlüğe kul köle bir herif
    (girinin noktası, 17.06.2009 05:14)
  6. www.paintedonwater.com

nothing but to pray - “yemen türküsü"
    1000 faced man - “kaşık havası”
    painted on water - “ah bir ataş ver”
    mad love - “madımak”
    love we made- “çanakkale türküsü”
    before the night - “çökertme zeybeği”
    shehnaz on shiraz
    aegean bride
    habudiyar
    (asymmetry, 17.06.2009 14:21 ~ 14:56)
  7. (bkz: ebru)
    (seppuku down, 17.06.2009 14:22)
  8. telif hakkı meselesi çözülmediği sürece albümünü türkiye'de çıkaramayacak olan grup.
    (iris, 30.07.2009 00:30)
  9. sertap erener ile demir demirkan'ın güzel çalışması; türkülerin formunu caza yatırarak yeni bir sentez yaratmışlar. sertap'ın yumuşak vokallere geçmesi de sevindirici..
    painted on water şarkısı, ege'nin en içten türkülerinden biri olan "ah bir ataş ver" in yorumu. tolga çandar'ın yorumu ise bir klasiktir.

sözleri ise şöyledir:
    "life lingers in this moment
    on your salty lips
    love lingers in your whisper sayin'
    'this will last till end of time'
    don't wanna drop this moment
    from my finger tips
    and watch all fade away like
    paints srains on canvas of time

you will forget
    i will forgive
    all will come to pass
    'you and me' is a long long lost
    story painted on water
    a story painted on water"
    http://fizy.com/...

bu sözlere bülent ortaçgil'de katılsın:
    "her şey olur
    her şey geçer
    hepsi biter
    hayat kalır..."
    (bambirella, 19.10.2009 21:17 ~ 22.10.2009 23:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil