belki ilginizi çeker
  1. · johann pachelbel
  2. · pachelbel s canon in d major
  3. · my sassy girl
  4. · pachelbel s canon
  5. · pachelbel re major canon
  6. · pachelbel re major kanon
  7. · pachelbel s canon in d major
  8. · sözlerimi geri alamam
  9. · bir bulut olsam
  10. · kanon
gündem
  1. · öğretmenler günü
  2. · aşk ı memnu
  3. · disko kralı
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · giacinto facchetti
  9. · ltce

pachelbel re majör kanon  

sayfa  / 2
  1. johann pachelbel'in ünlü bestesi.
    (wondrous, 10.07.2006 00:04)
  2. sözlüklerde tam orjinal ismin yazımının moda olduğunu düşünürsek eğer başlık seçimi açırısından oldukça sıkıntılı bir bestedir bu.

misal ekşi sözlük'e göre doğru yazılımı şudur : pachelbel re major kanon
    itü sözlük bu besteyi biraz daha modern yazmak uğruna pachelbel re major canon olarak belirlemiş.

ikisi de yanlıştır, zira pachelbel'in veya ingilizce yazmak istiyorsak eğer "pachelbel's olması gerekirdi.

bestenin tüm dünyada bilindiği isimler : pachelbel's canon in d major, pachelbel's canon veyahut canon ve pachelbel birbiriyle oldukça özdeşleşmiş olduğu için kısaca canon in d major olarak bilinir. gelin biraz daha çılgınlık yapalım ve orjinal isim yazma karizması uğruna 3-5 kaynakta geçen, pek de yaygın olarak kullanılmayan orjinal ismini yazalım oldu olacak.
    "kanon und gigue in d-dur für drei violinen und basso continuo" diyelim ve işi iyice içinden çıkılmaz bir hale getirelim.

velhasıl, şarkının en yaygın kullanıldığı isim pachelbel's canon'dur efendim re majör'ü mi minörü karıştırmaya gerek yoktur. zira re majör'ü basmayı bilen adamın bu küçük karizma kitine ihtiyacı da yoktur. daha da güzeli re majör'ü bilmeyen ve müzik dinleyen kişiler için kolaylık olur. zira onlar için de re- major'ün bir anlamı yoktur.
    (radiance, 18.11.2006 22:57 ~ 22:58)
  3. her dinlediğimde beni çok garip bir şekilde mutlu eden beste.coca cola nın bir animasyon raklamında duyduğum anda 'nerden biliyorum ben bu müziği,mutlaka bulmalıyım' dedim ama bütün çabalarım boşa gitti.derken aylar sonra birgün gazetede fun2 takma adlı koreli bir çocuğun dünyanın en çok tıklanan kişisi olduğu haberi dikkatimi çekti.ne yapıyormuş bu çocuk diye okumaya başladım.dünyaca ünlü düğün müziği olarakta bilinen bu besteyi elektro gitarıyla çalıyormuş meğer.çok merak edip hemen youtube'da fun2 yazarak arattım ve başladım dinlemeye.dinlerken sanki yer çekimini bulmuşum gibi 'bulduummm bulduumm' nidalarıyla oradan oraya sıçramaya başladım.hala neden dinlerken bu kadar mutluluk hissettiğimi anlamıyorum ama öyle işte.
    (fitnefücur, 18.11.2006 23:45)
  4. hangi başlıkta inceleneceği büyük tartışma konusu olmuş bir eser.

uluslararası teamüllere göre klasik müzik eserlerini incelerken "pachelbel's canon" gibi sarı çizmeli mehmet ağa usulü bir isimlendirme uygun olmaz. arkasından "pachelbel'in hangi kanonu?" gibi bir soru da gelebilir.

ayrıca bu parça sözlükte ilk olarak "pachelbel re majör kanon" şeklinde incelenmesine rağmen ismini vermek istemeyen bir izleyici tarafından "kanon ne lan osman? canon onun orijinali" tepkilerine maruz kalmış bu sebepten "pachelbel re major canon" başlığına taşınmıştı.

sanat eserlerini orijinal isimlerinde incelemeyi tercih ediyoruz ancak çoğu klasik müzik eserinde olduğu gibi bu eserde de "kanon und gigue in d-dur für drei violinen und basso continuo" gibi bir isim de sözlükte eserin aranmasında büyük problemler doğuruyor. bunun için de oldukça jenerik biçimde "pachelbel re major canon" ismini seçmiştim. toplamda 3-4 saat tartışmamıza rağmen hala daha işin içinden çıkabilmiş, bu eser için doğru başlığı tespit edebilmiş değiliz.

sözlükte klasik batı müziği başlıkları standardizasyonu konusunda lokomotif olduğu için johann pachelbel'i sevgiyle anıyoruz.
    (wondrous, 25.11.2006 17:06)
  5. her türlü müzik türünün cover manyağı olmuş eser. bestecisi johann pachelbel'dir. muhteşem bir şekilde rahatlatma etkisine sahiptir. dinlersiniz, relax bir moda bürünürsünüz bir anda. misal, bugün eski sevgilimin evleneceğini duydum. hem de sınıf arkadaşımla. nasıl kahroldum bilemezsiniz. ne yaptım peki? hemen canon in d major'ü açtım. dertlerimi, kederlerimi unuttum. böyle bir eserdir işte.
    (open your heart i am coming home, 14.03.2007 23:32)
  6. her dinlediğimde "ben bu dünyaya ait değilim." dedirten mükemmel beste. cennetin müziği böyle bir şey olsa gerek.
    (ronn, 18.04.2007 22:10)
  7. gelmiş geçmiş en güzel bestelerden biri. johann pachelbel'in bestesidir. sürekli duyduğunuz, "adı neydi bunun ya?" dediğiniz şarkılardan biridir. daha pek çok şarkıya esin kaynağı olmuştur, the beatles'ın let it be, aerosmith'in cryin, green day'in basket case'ini dinlerken ister istemez canon'u anımsarsınız.
    geçtiğimiz seneden beri de youtube'da jerry c kompozesi ve onun coverları pek meşhurdur.
    (bkz: jerry c)
    (bkz: canon rock)
    (harbegidensarısaçlıçocuk, 26.05.2007 20:22)
  8. konuyla ilgili

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (centrocampista, 26.05.2007 20:44)
  9. şahsi fikrimce dinlediğim en güzel versiyonu yanni'nin piyano ile çaldığı versiyondur.
    (jellyjam, 26.05.2007 21:11)
  10. george winston'ın da harika yorumladığı bir eser. kendisi bu eseri violinle ve piyanoyla olmak üzere iki farklı biçimde yorumlamış.
    (selenge, 13.06.2007 17:52)
  11. konuyla daha da ilgili:

(bkz: http://www.youtube.com/...)

video şu an yotubeda en fazla izlenen 4üncü videodur.(most viewed : all time : all )
    (cybi, 24.08.2007 17:54)
  12. my sassy girl filminde kullanılarak beni nice orgazmlara gark ettirmiş parçadır. olağanüstüdür.
    (genius kusagami, 04.01.2008 22:16 ~ 06.02.2008 17:00)
  13. piyanoya da gitara da ayrı ayrı yakışan bir beste. aynı besteyi piyanoda dinliyorsunuz farklı zevk veriyor, gitardan dinliyorsunuz daha farklı zevk veriyor. böyle de anlatılmaz bir şey.. anlatamadım, onun için.
    (misuf, 06.02.2008 16:56)
  14. "kanon" ve "majör" kelimelerinin bir müzik terimi olarak dilimize çoktan girmiş olmasından dolayı (bkz: tdk), orda burda "pachelbel'in re majör kanonu" şeklinde anmanın karizma ve doğruluk konusunda fark yaratmayacağını, aksine bir hikmet şimşek ağırlığı vereceğini düşündüğüm eserdir.
    (ali kamber, 06.02.2008 17:09)
  15. sinir sistemimi serotonin manyağı yapan parça.
    (cumaya gittim gelicem, 10.02.2008 11:51)
  16. sözlerimi geri alamam'ın bu parçadan araklanmış olduğu iddia edilse de yalnızca bir esinlenme söz konusudur.
    (sözlük bana nick bul lan allahsız, 21.08.2008 01:17)
  17. bir gün, bir yerde piyano görürsem (ve tanıyabilirsem) ve o piyanoyla 1 yıl başbaşa bırakırlarsa beni, yemeden içmeden bu eseri kulaklıktan dinleyip her notasını deneme yanılma yoluyla çözüp çalasım var. böyle de bir fanteziye sahibim. pianofx studio mudur ne halttır, onunla olmuyor bilgisayar başında, bir yerden sonra kopuyor.

yok abi, piyanoya acayip yakışıyor öyle böyle değil. hadi hadi yaylılarla da fena değil.
    - fa anahtarı girsin sana. götümün eleştirmeni.
    + olabilir. re majör?

ek: kendimi yalanladığım için ayrıca gururluyum. o zamanlar gitarlı olanı da güzel gelmiş. baya zaman geçti zaten. 9 ay. o gün sevişmiş olsam şu anda kucağımda çocuğum olurdu. o derece.
    (bkz: gelişerek değiştik)
    (bkz: pachelbel re major canon/!misuf)
    (misuf, 29.11.2008 02:52 ~ 03:13)
  18. sir james galway'in muhteşem bir şekilde flütle icra ettiği eserdir. insana bir mutluluk verir. her gün bir kaç sefer dinlenir.
    (hobbitt, 01.12.2008 11:48)
  19. modern müziğe bolca esin kaynağı olmuş bir eserdir. bu konuda yapılmış bir çalışma için böyle buyrun: http://www.collegehumor.com/...

çalışmaya bulutsuzluk özlemi'nden sözlerimi geri alamam isimli parçayı da eklemek isterdim.
    (ali kamber, 04.01.2009 09:26 ~ 09:42)
  20. nejat yavaşoğulları'nın vaktinde çok fazla dinlediğini düşündüğüm eser.
    (feklavye, 04.01.2009 09:30)
  21. huzurun içe çekilişi. bir nevi alınan nefesten mutluluk duyma hissini uyandıran nadide eser.
    (usul, 26.01.2009 16:12)
  22. trans siberian orchestra'nın da gayet güzel yorumladığı neredeyse her müzik türünde yorumlanabilecek nadide klasik müzik eserlerinden biridir.. bir diğeri için..

(bkz: alla turca)
    (bkz: wolfgang amadeus mozart)
    (sol anahtarı, 10.08.2009 17:40)
  23. (karadut, 05.09.2009 20:27)
  24. sonsuza kadar dinlenebilecek harikulade eser. gözlerinizi kapatın ve cennet nasıl bir yermiş düşünün. bu eser size yardımcı olacaktır.
    (vantilatör, 20.10.2009 21:52)
  25. 1680 civarında icra edilmiştir. 1980 yapımı oskarlı film ordinary people ın ana müziğidir. çok çeşitli coverları bulunmaktadır. en güzellerinden biri şapkalı bir çocuğun gitarla yaptığı coverıdır. zaten bu youtube da 65 milyon kişi tarafından izlenmiştir.
    bunun dışında müziğin en saf halidir.
    (holzlöffel, 29.10.2009 11:00)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil