|
|
- zambakgiller familyasindan sebzelik bir bitki. pirinç ile çamur gibi yapılabilen yemekleri vardır. (bkz. iğrenç)
- (bkz: nevriye-cengiz budak)
- yıllarca ön yargı yüzünden yemediğim sebze, limon sıkılıp yenildiği zaman harika bir tadı varmış. artık eve pırasa alır hale geldim. yemeyenlere tavsiye edilir. bunun gibi sevilmeyen bir sebze için de (bkz: ıspanak)
(dlord, 21.12.2005 01:52)
- çiğ yediğimde nedense daha çok sevdiğim sebze
- yemekhanede her çıkışında alternatif yemek adreslerine yönelmeme sebebiyet veren, limonlu, sıcak, soğuk hiç bi versiyonunu mideme kabul ettiremediğim yemek
- sebzedir ama bakımsız saçlara sahip insanlara da denir. bu insanlar da saçlarına limon sıksalar daha şık olurlar. limonla pırasanın uyuşmasıyla bakımsız saçlara sahip insanlara pırasa denmesi işte bu yüzdendir. pırasa lakaplı arkadaşım da var. daha ne olsun. bu konudaki engin bilgilerimin kaynağıdır.
- (bkz: loituma)
(bkz: http://dojo.fi/...)
(bkz: http://www.netnebulo.hu/...)
- böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürdüğü ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı attığı uzmanlarca kanıtlanmış süper sebze.
- baba zula'nın insanlara dair en matrak kategorizasyonu yaptığı, bol darbuka soslu, keyifli şarkısıdır.
''bu dünyada iki türlü insan var
pırasa sevenler ve pırasa sevmeyenler''(muglak, 08.05.2007 23:43 ~ 23:47)
- babazula'nın komik eğlenceli ve de mizahi şarkısıdır..şarkıdaki kategorizasyon harikadır..sözlüktekinden bile iyidir hatta..
sözleri de şöyledir;
pırasa
ılık ılık taze taze
tane tane yemyeşil
bu dünyada iki türlü insan var
pırasa sevenler ve pırasa sevmeyenler
anlamayanlar ve anlayanlar
pırasa pırasa
mmmh lezzetli
pirinçli pirinçli tatlı tatlı
et yiyenler ve et yemeyenler
göremeyenler ve görebilenler
pırasa pırasa nefis zeytinyağlı
limonlu mis gibi
güzelliği tadanlar ve tadamayanlar
sevmesini bilmeyenler, sevebilenler
pırasa pırasa
- doğu avrupa ülkelerinde pizzaya dahi katılan sebze.
'pırasalı pizza???' kulağa bile hoş gelmiyor be..
- soğan kökenli bir cins sebze.
kendisi bir kış sebzesidir. zeytinyağlı ve etli olmak üzere iki çeşitte de pişirilebilir.
özellikle ince ve beyaz kısmı bol yeşil kısmı kısmen daha az olanları makbuldür.
- (bkz: allaha yakın bana uzak olsun)
- etli ya da zeytinyağlı farketmez....üstüne bol limonn hımmmm misss yemede yanında yat. arnavut kökenli olanların çok sevdiği söylenir. (mori pırasa derler hatta)
- yer altındaki bıyıklı amca.
- yurtta çıkması istenilmeyen yemek.
- yamulmuyorsam kanalizasyon tipli yerlerde yetişmektedir. pırasayı sevdirmemek gibi bir niyetiniz varsa, insanlara bu argüman sunulabilir. ama böreğini de yememek, hıyarlıktır afedersiniz.
(kl7mu, 03.01.2008 23:11)
- küçüklüğümün kabus yemeği.bir çocukluk travmam.ben de manik depresif etkilere yol açan yiyecekimsi.nimete hakaret etmek istemiyorum ama durum böyle.küçüklüğümden beri asla iyi anılarım olmadı pırasayla.ot gibi tadı olan bu yiyecek ne kadar limon sıkılsa da gene bildiğin ottur.limon sıktın mı sadece limonlu ot olur.otun limonlusu da limonsuzu da bir boka benzemez.küçükken koyardı annem önüme kocaman bir tabak pırasa.ye bakayım derdi.yiyemezdim tabi.ıspanak yerdim,başka bir sürü sebze yerdim ama bunu ağzıma alamıyordum.yemiycem dediğimde de annem sana başka yemek yok o zaman derdi.peynir ekmek yememe de izin vermezdi.şaka maka değil aç bırakırdı.allah sizi inandırsın kilo vermiştim pırasa yemeği yüzünden.o zamanlar da annem bana uyuzluk olsun diye mi bilmem ama hep pırasa yemeği yapardı.yok aslında uyuzluk olsun diye değil,ablam yüzünden.ablam severdi pırasayı.ben yemezdim o yerdi.annem de ona aferin annesini dinliyo seviyo derdi ona.o da sinsi sinsi bakardı bana annem bunu söylerken.baaak,duydun mu der gibi.sırf bana uyuzluk olsun diye yapıyordu.annem,pırasa yemeğini çekici hale getirmek için ortaya para koyardı.hanginiz önce bitirirseniz o 250 bini alır derdi.250 bin o zaman şimdiki gib sakız parası değil.fena para değildi.ablam gene hayvan gibi yiyip alırdı parayı.ben gene yiyemezdim.ablam annemden aferin aldığı gibi üstüne parayı da cebe indirirdi.böyle travmatik,depresif psikolojik etkilere yol açtı ben de pırasa.basit şeyler gibi gözükse de tarak ve pırasa benim çocukluğuma damga vuran,hayatımın ileri safhalarını etkileyen şeylerdir.
|