belki ilginizi çeker
  1. · saturno contro
  2. · bu aygıt daha hızlı çalışabilir
  3. · dinci kesimin çocuklarına koydukları isimler
  4. · tek taş
  5. · uluslararası türkçe olimpiyadı
  6. · yasemin mori
  7. · sonsuza dek
  8. · bütçe açığı
  9. · çok canım acıyor
  10. · şimdi beni küfür ettireceksiniz
gündem
  1. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · disko kralı
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  6. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  7. · günün tek kelimelik özeti
  8. · efes kızları
  9. · yabancı dil bilmenin yarattığı stres

pırlanta  

sayfa  / 2
  1. elmasın işlenmiş halidir.
    (azwepsa, 03.09.2004 15:10)
  2. karbon elementinin, kadınlarla çok hızlı tepkime verebilen formudur. ana ürün olarak bir adet manita verir.
    (ubiquitous, 15.03.2006 19:10)
  3. colour (renk), cut (kesim), clarity (berraklık) ve carat (büyüklük) olarak 4 ayrı standarda göre değerlendirilir. aslında pırlanta bir kesim şeklidir. dilimize brilliant kelimesinden girmiştir. pırlanta kesimi ışığı en iyi yansıtan kesim olduğu için tercih edilir. bunun dışında da markiz, kalp, damla gibi kesimleri de vardır.
    (pseudonym, 04.05.2006 03:31)
  4. ilk defa pırlanta türü kesim 17. yüzyılda bulunmuştur. 57 yüzeylidir. en güzel pırlantalar genelde belçika'da ve israil'de yapılır. sentetik taşlar kadar çok ışıltı saçmaz. gerektiği kadar parlar. her türlü aksesuvarda kullanılabilir. çok hesaplı pırlantalar olabildiği gibi servet değerinde pırlantalar da vardır.
    (chrystal, 04.05.2006 09:17 ~ 18:27)
  5. nil karaibrahimgil'in şarkısı.

paran cebinde kalsın, bırak artık rahatsın
    bu kız mal mülkü naapsın? çalışır yapar

tek taşını almış, tam turunu atmış
    yüreğin kaç karatmış? bu kız onu sorar

sağ eller havaya, pırlantalar buraya
    tek taşımı kendim aldım, tek başıma kendim taktım
    girmesinler havaya

olur bir gün şan şöhret ün para, ama aşk her gün karaborsada
    bir sevgilim yoksa kollarımda, ne yapayım pırlantayı parmağımda

iyi kötü kazanırım para, ama kalptir asıl kumbara
    bir sevgilim yoksa kollarımda, napayım pırlantayı parmağımda?

cebindeki kalsın sana, sol üst köşeden harca bana
    pırlantamı aldım ama, pırlanta gibi kalp lazım bana
    (guenhwyvar, 06.05.2006 20:08 ~ 05.06.2006 23:41)
  6. çok değerli anlamına gelen bir sıfat (bu anlamı elmasın pahalı olmasından dolayı alır)

pırlanta gibi çocuk
    (bonjurkes, 06.05.2006 20:15)
  7. her seferinde iyi halt ettin dediğim şarkı, şu ara her yerde duyuyorum maşallah..
    (deulu, 21.05.2006 22:00)
  8. ankaralı turgut tarafından "tek kaşımı kendim aldım" şeklinde remixlenme potansiyeli olan şarkı. klibinde de martı şeklinde tek kaşı olan bir erkeğin geçirdiği evrim gösterilebilir.
    (kun3uli, 04.06.2006 22:51)
  9. http://www.youtube.com/...

edit:kötüleyen arkadaş niye kötülüyorsun, ben mi yaptım videoyu? halla halla...
    (hypnotica girl, 06.06.2006 20:17 ~ 20:31)
  10. bütün kızlar toplandık v2.0

üçlemenin son ayağında şeffaf sütyen askısı veya damarlı vibratör ile ilgili bir şarkı bekliyoruz artık. ya sadece bu hatun mu östrojen salgılıyor anlamıyorum ki. analarımızın yatacak yatağı yokmuş evlendiklerinde , yemek yicek tabakları yokmuş. o analar senin pırtlantayla birlikte parmağını s..ss... susmam gerek, sinirlendim.
    (jugis nomen, 23.09.2006 16:56)
  11. bir taş işleme biçimidir. cam boncuğu da bu tarz kesebilirseniz pırlanta kesimli taşınız olur.
    (kundante, 12.02.2007 11:25)
  12. kaybettiğinizde yüreğinize oturan değerli minik ama pahalı taş
    (jassmine, 12.02.2007 11:49)
  13. ingilizce parlak anlamına gelen brilliant sözcüğünden geçmiştir dilimize. özelliği de elmasın beyaz ışığı kırma ve yansıtma oranının güzel bir şekilde dengelenecek şekilde keslimesi ile göze hoş gelen bir parlaklık vermesidir. başka bir özelliği yoktur. bu açıdan insanoğlunun hayvani iç güdülerini simgeler bence. çoğu hayvanda dişi veya erkek birey çiftleşme mesajı olarak parlak tüylerini, renkli kanatlarını veya pullarını gösterir. günümüz insanının renkli tüyü de pırlantadır. pırlantanın pırlağını gören dişi birey çok büyük ihtimal cevap verir bu çağrıya.
    (easy company, 12.02.2007 12:01 ~ 12:02)
  14. kapitalizmin oyunlarından bir tanesi. yabancı filmlerden özenti genç kızlarımızın yeni takıntısı. gösteriş budalalığı. zavallı erkeklere yüklenen yepyeni bir anlamsız sorumluluk.
    (age of aquarius, 07.07.2007 02:12)
  15. (bkz: parmağa lak diye oturan tek taş)
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 07.07.2007 02:21)
  16. mazottan bile ötv alınırken ülkemizde kdv si yüzde sıfır yanlış duymadınız %0 olan "lüks" mücehver. ithalatı 4 milyar doların üzerinde.

bilin bakalım kim ithal ediyor? bilin bakalım neden son zamanlarda bu kadar çok reklamı dönüyor?
    (ben de öyle biliyordum, 21.07.2007 23:38 ~ 23:39)
  17. zannımca sağlamlığı nedeniyle kesimleri süper yapması dışında hiçbir çekiciliği olmayan taş.
    küçücük bir şeye o kadar para döken aklı evvellere ise diyecek söz bulamıyorum. hatta buluyorum, bakınız şimdi. iki tane holivud filmi izlemiş, bunların sevgi büyüklüğü belirteci olduğunu öğrenmiş özenti (asıl özenti bunlardır) genç/yaşlı bağyanlar, parmakta ağırlık yapmaktan başka hiçbir işlevi olmayan bu taşı neden severler? çünkü öteki dişilere hava atarlar. evet. sevilmesinin nedeni budur. benim sevgilim/kocam/hedehödöm çok zengin, lanet olsun süperim yine demek için alınır bu şey.
    ondan sonra kadınlar niye salak. hatta sonra dövünce dövdü oluyor.
    not: bu giri, hemcinslerimin oylarıyla anında en sevilmeyenim olacak, hissediyorum.
    (jack, 21.07.2007 23:47)
  18. (bkz: blood diamond)
    (deliyayla, 13.08.2007 16:31)
  19. her gelin kızın rüyası.
    (sugibiazizol, 31.08.2007 22:36)
  20. dişi kişisinin delisi olduğu yontulmuş, parlatılmış elmas ve bu elmasla yapılmış yüzük.
    (ns, 01.09.2007 00:08)
  21. üzerinden %0 yazıyla sıfırvergi alınan ürün
    (heroine, 12.02.2008 14:02)
  22. (bkz: antwerpen)
    (dünyayı kurtaran adam, 28.01.2009 23:56)
  23. bir nevi öküzlük sembolü. bunca aç insan varken, dünya hergün biraz daha ısınırken, savaşlarda milletler telef olurken, sağlık-eğitim bu haldeyken...
    çekirdek kadar taşa bir ton para vermenin başka ne anlamı olabilir ki ?
    (holden caulfield versus tyler durden, 12.02.2009 19:23)
  24. piyasadaki satış fiyatlarının %40 ı çıkarılarak gerçek fiyatları bulunabilir.
    (karantina, 18.05.2009 18:57)
  25. gitarist, vokalist, ahlakçı ve alkolik bir sufi. ankara'da geçirdiği öğrencilik yılları sayesinde şaman'ı, blues bar'ı, dikmen'i, cube'ü, yenidoğan'ı, tabldotçuları, melih gökçek'in meşhur altgeçitlerini, köfteci doktor'u vs... tanımamı sağlamıştır. bu adamın suratına bakınca ya john lennon aklıma gelir ya da bob dylan'ın highway 61 revisited albümü kafamın içinde çalmaya başlar. kendimi yanında huzurlu hissettiğim ender insanlardandır. büyük ihtimal burada onu övmeme kızacaktır.

(bkz: sözlük diline adapte olmak)
    (galaktika halk fırkası, 20.05.2009 05:54 ~ 06:36)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil