görseller
pırasapırasa
pırasa 
belki ilginizi çeker
  1. · soğansız yemek
  2. · baba zula
  3. · en sevilen yemeği en sona saklamak
  4. · kapuska
  5. · sebze
  6. · görkem yeltan
  7. · insanlar ikiye ayrılır
  8. · kendi sümüğünü yemek
  9. · yasaklanması gereken şeyler
  10. · bir pazarlama karması elemanı olarak pussy
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · disko kralı
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  5. · boylumlama
  6. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  7. · author
  8. · barış özbek
  9. · kenan evren in darbe için özür dilemesi

pırasa  

1. zambakgiller familyasindan sebzelik bir bitki. pirinç ile çamur gibi yapılabilen yemekleri vardır. (bkz. iğrenç)
    (azureel, 23.03.2004 17:10)
  2. (bkz: nevriye-cengiz budak)
    (gertaugh, 31.03.2005 01:15 ~ 01:15)
  3. yıllarca ön yargı yüzünden yemediğim sebze, limon sıkılıp yenildiği zaman harika bir tadı varmış. artık eve pırasa alır hale geldim. yemeyenlere tavsiye edilir. bunun gibi sevilmeyen bir sebze için de (bkz: ıspanak)
    (dlord, 21.12.2005 01:52)
  4. çiğ yediğimde nedense daha çok sevdiğim sebze
    (hypnotica girl, 21.12.2005 02:01)
  5. yemekhanede her çıkışında alternatif yemek adreslerine yönelmeme sebebiyet veren, limonlu, sıcak, soğuk hiç bi versiyonunu mideme kabul ettiremediğim yemek
    (nell, 21.12.2005 02:11)
  6. sebzedir ama bakımsız saçlara sahip insanlara da denir. bu insanlar da saçlarına limon sıksalar daha şık olurlar. limonla pırasanın uyuşmasıyla bakımsız saçlara sahip insanlara pırasa denmesi işte bu yüzdendir. pırasa lakaplı arkadaşım da var. daha ne olsun. bu konudaki engin bilgilerimin kaynağıdır.
    (compasino, 21.12.2005 13:32)
  7. (bkz: loituma)
    (bkz: http://dojo.fi/...)
    (bkz: http://www.netnebulo.hu/...)
    (saçmaladı yine bu, 07.01.2007 19:25 ~ 03.02.2007 16:29)
  8. böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürdüğü ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı attığı uzmanlarca kanıtlanmış süper sebze.
    (zeytinyaglipirasa, 04.02.2007 08:36)
  9. baba zula'nın insanlara dair en matrak kategorizasyonu yaptığı, bol darbuka soslu, keyifli şarkısıdır.

''bu dünyada iki türlü insan var
    pırasasevenler ve pırasa sevmeyenler''
    (muglak, 08.05.2007 23:43 ~ 23:47)
  10. doğu avrupa ülkelerinde pizzaya dahi katılan sebze.
    'pırasalı pizza???' kulağa bile hoş gelmiyor be..
    (driveshaft, 18.05.2007 19:17 ~ 24.05.2007 13:21)
  11. soğan kökenli bir cins sebze.
    kendisi bir kış sebzesidir. zeytinyağlı ve etli olmak üzere iki çeşitte de pişirilebilir.
    özellikle ince ve beyaz kısmı bol yeşil kısmı kısmen daha az olanları makbuldür.
    (medium, 18.05.2007 19:22)
  12. (bkz: allaha yakın bana uzak olsun)
    (etobur vejeteryan, 19.07.2007 19:27)
  13. etli ya da zeytinyağlı farketmez....üstüne bol limonn hımmmm misss yemede yanında yat. arnavut kökenli olanların çok sevdiği söylenir. (mori pırasa derler hatta)
    (ajan, 19.07.2007 20:36)
  14. yer altındaki bıyıklı amca.
    (pawing flower, 01.11.2007 11:10)
  15. yurtta çıkması istenilmeyen yemek.
    (endoplazmik retikulum, 08.11.2007 00:15)
  16. yamulmuyorsam kanalizasyon tipli yerlerde yetişmektedir. pırasayı sevdirmemek gibi bir niyetiniz varsa, insanlara bu argüman sunulabilir. ama böreğini de yememek, hıyarlıktır afedersiniz.
    (kl7mu, 03.01.2008 23:11)
  17. küçüklüğümün kabus yemeği.bir çocukluk travmam.ben de manik depresif etkilere yol açan yiyecekimsi.nimete hakaret etmek istemiyorum ama durum böyle.küçüklüğümden beri asla iyi anılarım olmadı pırasayla.ot gibi tadı olan bu yiyecek ne kadar limon sıkılsa da gene bildiğin ottur.limon sıktın mı sadece limonlu ot olur.otun limonlusu da limonsuzu da bir boka benzemez.küçükken koyardı annem önüme kocaman bir tabak pırasa.ye bakayım derdi.yiyemezdim tabi.ıspanak yerdim,başka bir sürü sebze yerdim ama bunu ağzıma alamıyordum.yemiycem dediğimde de annem sana başka yemek yok o zaman derdi.peynir ekmek yememe de izin vermezdi.şaka maka değil aç bırakırdı.allah sizi inandırsın kilo vermiştim pırasa yemeği yüzünden.o zamanlar da annem bana uyuzluk olsun diye mi bilmem ama hep pırasa yemeği yapardı.yok aslında uyuzluk olsun diye değil,ablam yüzünden.ablam severdi pırasayı.ben yemezdim o yerdi.annem de ona aferin annesini dinliyo seviyo derdi ona.o da sinsi sinsi bakardı bana annem bunu söylerken.baaak,duydun mu der gibi.sırf bana uyuzluk olsun diye yapıyordu.annem,pırasa yemeğini çekici hale getirmek için ortaya para koyardı.hanginiz önce bitirirseniz o 250 bini alır derdi.250 bin o zaman şimdiki gib sakız parası değil.fena para değildi.ablam gene hayvan gibi yiyip alırdı parayı.ben gene yiyemezdim.ablam annemden aferin aldığı gibi üstüne parayı da cebe indirirdi.böyle travmatik,depresif psikolojik etkilere yol açtı ben de pırasa.basit şeyler gibi gözükse de tarak ve pırasa benim çocukluğuma damga vuran,hayatımın ileri safhalarını etkileyen şeylerdir.
    (nickdeğiltakmaad, 19.08.2008 18:45 ~ 18:45)
  18. yöresel bir yeme biçimidir bilinmez ama çiğ bir şekilde yemeklerin yanında taze soğan yeniyormuşçasına götürüldüğünde pek bir güzeldir. ayrıca kokmaz, bulaşmaz. şiddetle tavsiye ederim.
    (bayan keuner, 01.11.2008 03:26)
  19. pazılı, ısırganlı saç böreğinin yanında ayran yahut yoğurt ile çiğ olarak tüketildiğinde anlık zevk dorukları yaşatan bitki. kokmaz demeyin, çatur çutur yemeyin, kokmasının yanında yaptığı gaz nedeniyle zart zurt geğirmeniz ve ağzınızdan buram buram kokusunun yayılması nedeniyle rezil olabilirsiniz. eğer bayram, mayram dinlemem, kız arkadaşımı tınmam, misafire kafa göz dalarım diyen bir şahıssanız kahvaltılarda da acayip güzel gittiğini belirtmeliyim.
    (şevket i bostan, 01.11.2008 09:32)
  20. yapılışına göre tadının çok değiştiği yemektir. pirinci ve suyunu fazla kaçırırsanız, rezil birşey olur.
    (polikina, 01.11.2008 16:04)
  21. havuç ve limonsuz düşünemediğim sebze. ha bir de böreği olur, o ayrı.
    (closer, 01.11.2008 16:05)
  22. latince sebze, yeşillik anlamına gelen "brassica" sözcüğünden dilimize aktarılmış. anadolu'daki rumlar ya da italyan denizciler aracılığıyla türkçe'ye girdiği düşünülüyor.
    (vampyric romance, 01.04.2009 11:10)
  23. yenilebilen bir yemek.
    (seanpenn, 18.04.2009 22:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil