macarlara kesinlikle telaffuz ettirilmemesi gereken bir isimdir.yoksa suratınıza hınzır bir sırıtmayla bakarlar,bunun nedeni ı harfinin telaffuzuyla ilgilidir,söylenmeye çalışıldığında ortaya çıkan ses macarcada kadın cinsel organı anlamına geliyor.(bkz: maalesef)
fransa'ya giden türk kızına verilmemesi gereken isimdir netekim "pinard mı? şarap gibi yani?" dialoglarına maruz kalıp, ses çıkarmada kifayetsiz insanların "noktasız i" telafuzuyla uğraşırsınız.
benim de adım. bebeklere konulan isimler kısmetlerini kaderlerini belirlermiş, şuana kadar yaşadığım bölüm (30 yıl) bol inişli çıkışlı olsada güzeldi gelecek içinde ümitliyim. kızına isim arayan varsa tavsiye ederim.
pınarların güzel olmasının nedeni genelde ailelerinin gözlerinin renginden dolayı isimlerini pınar koymasıdır. genelde pınarlar renkli gözlü olur ve yine genelde renkli gözlü kızlar güzel olur.
not : üç tane pınar tanıdım, üçüde renkli gözlü ve güzeldi.
cheddar, labne ve krem peynir konusunda senelerdir tek geçtiğim marka...
ilave; cheddar peynirini hep dilimili üretiyor. dilimsiz, biraz sert, blok üretimini hep bekliyorum. ama yapılmıyor.
romancı ayn rand'ın yeni baskılarında adı hayatın kaynağı olarak geçen the fountainhead kitabının gene de ve hala daha çok kullanılan eski adı. en başlarda, fi tarihinde de "bir pınar ki" imiş hatta.
su gibi geçecek bir ömür için konulur bu isim, kaynak, menba anlamındadır, sanıldığı gibi akarsu değil suyun kaynadığı çıkış noktası anlamındadır..
ezcümle güzel isimdir, sahipleri taşır bu ismi genelde..