böyle jelimsi garip bir el temizleyici. elinizi durulamıyor olmanız "temizlenmedi" hissini uyandırır...
elin yıkanmadan temizlenmesi için üretilmiş, normalde doktorların kullandığı susuz sabun.
çok
alkollü bir el temizleme jeli...
(bkz:
el temizleme pırçı)
(bkz:
pırç)
%96 oranında alkol içeren ve isopropyl alkol,ıpm,gliserin,propylen glycol,deionize su,viskosity agent muhteva eden el temizleme jelidir.
(bkz:
docteur renaud paris)
yabancı ülkelerde
purell adı altında satılan hede.
asla temizlik hissi vermeyen, üzerine bir de elinde jöle kalmış hissi yaratan, temizleyici madde.
(bkz:
ıslak mendil neyine yetmiyor.)
bugün tüm gün hastanede, ameliyathane önünde-içinde beklemem gerekeceği için, sabah eczaneden aldığım süpersonik jel.
ailecek kullandık nerdeyse, antibakteriyel olması nedense domuz gribi vs. durumlarının yayılacağı söylentilerinin olduğu bu dönemde bir nebze olsun dokunduğum yerlerden bakteri kapmamı engelleyecekmiş hissine kaptırdı beni, ayrıca doktorun söylediğine göre ciddi bir miktar olmasa bile el temizleme amaçlı kullanıldığından, hastane ortamında, refakatçinin sağlığı açısından gayet kullanışlı bir ürünmüş.
okmeydanı ssk hastanesinde her servisin kapısının önünde el ve cilt antiseptiği olduğu yazan mavı bir sıvı mevcut gerçi fakat, inanılmaz ağır kokulu garip birşey. ben kesinlikle pürel'i tavsiye ederim böyle durumlar için.
domuz giribi nedeni ile yok satıyor. arayıp da bulabilene aşk olsun.
ellerde yapışkan bir his bırakan hede. sevmiyorum.
türkiyedeki domuz gribinin sebeplerindendir.
protex'in benzer bir ürünü vardır. daha başarılı gibi geliyor bana. yani en azından eller yapış yapış olmuyor.
genç, yaşlı, çocuk demeden birçoğunun çantasında yerini almış, hijyen şeysidir. elleri temizlediği konusunda ise asla tatmin edici sonuçlar göstermez.
tiviginin
* bizi
* dezenfekte etmek için kullandığı hijyen hedesi. 5 dakkada bir mırç mırç pürel döküyor ellerimize neden anlamadım. pis insanlar da değiliz oysa ki. kendisi de öyle hijyen manyağı değildir ama neden bilemedim. hatta delirdi bu şimdi de babasına bi takım iş bağlantıları yaptırıp pürel sattırmaya başlamış. deli mi ne. yakında pürele ortak olursa hiç şaşırmam.
kullanımı hakkında kafa karışıklığı yaşayan bir arkadaşım olmuştu. o zamanlar pek yaygın değildi zaten, kendisi de ilk kez görüyordu. otobüsten indikten sonra çantamdan çıkardım ve sordum:
- ister misin, al.
+ ne ki o?
- el temizleme jeli, alkollü, iyi oluyor böyle durumlarda.
+ aa iyiymiş ver
....
...
+ ee şimdi biz pasta yesek mesela, elimize bulaşsa, yıkamamıza gerek kalmayacak mı?
- hö?
antibakteriyel bir ürün sanırım. ama
domuz gribi bir virüs olsa gerek. bu jelimsi şey insanları nasıl koruyacak anlamadım. tamam ellerimi bakterilerden korusun ne güzel de, kardeşim tam salgın zamanı bu kadar patlama yapması ilginç. bu arada bu konuda uzman değilim, sağlık sektöründe sadece
hasta ve
refakatçi olarak bulundum. dışardan bir gözlem benimki.
kokusuna vurulduğum el dezenfektanı.
bağımlılık yapan hijyenik sıvı.
son 1 aydır en yakın arkadaşım. paranoyama iyi geliyo.
(bkz:
http://www.usdtl.com/...)
idrarınızda alkol çıkmasına sebebiyet verici madde. alternatifleri varken kullanmayınız. ya da kullanın bana ne lan.
ismen,
pril'in yandan yemişi. sözlüğün yeni
ugg'si. kapalı gişe oynuyor.
cildin erken yaşlanmasına sebebiyet verebilme ihtimali olan el temizleme jelidir.
cilt sorunu olanlar için
fitil olanı da var. sabah 1, akşam 1 (tok).
ben aldım bundan bir tane. böyle fışır fışır. güzel bir şişesi var plastik. rengi şirinler gibi. kıpır kıpır. sonra döküyorsun eline önce gayet umursamaz bir tavırla jelimsi görüntüsünü takınıyor, sanıyorsun ki üstüne bastırsan jelibon gibi tepki verecek ama öyle değil. özünden kedi gibi. üstüne dokununca hemencecik eriyiveriyor. şıpır şıpır oluyor. sonra bir bakmışsın uçmuş gitmiş bile. efil efil.
*
eldeki kötü bakterileri baskıladığı kadar iyileri de baskılıyordur muhtemelen. bu da pek hoş bir davranış biçimi değil.
@4151631
bakterileri öldürüyorsa, koltukaltı ve ayak kokularının da önüne geçebilir diye düşünüyorum. tabii işin suyu çıkarıp, arap yağı bol bulunca misali pürel banyosu yapmamak gerek.