belki ilginizi çeker
  1. · fevkaladenin fevki
  2. · pöspörfekto
  3. · blue danube
  4. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  4. · zongul ducks
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · 100 opera
  7. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  8. · cinas
  9. · sevgilisine kocacım diyen kızlar

pörfektonun pörfisi  

1. (bkz: ukte)

ukteyi veren blue danube kişisi de, özel hayatı sözlüğe taşıyarak verdiği bu uktede "sycrone one doldursun" şeklinde not düşmüş. utanmadan bir de mesajla atıyor. neyse.

efendim, aslında bu lafı itü sözlük yazarlarından özlü sözler başlığında da inceleyebiliriz. temel olarak; saçmalamanın ileri evrelerinde dolaşan sycrone one kişisinin, o dönem çokça diline dolandırdığı fevkaladenin fevki kalıbına dayanır. bu kişi, blue danube insanının yanında beğendiği, çok sevdiği bir şeye yönelik olarak oldukça saçma bir tavırla ingilizce bir kelime olan perfect kelimesini, temel aldığı kalıptaki şekle çevirmiştir.

aralara inceden italyanca, bolca ö ve sevgi serpiştirilmiştir. bir rivayete göre, gene ukteyi veren kişi tarafından izmir'de bilimum mekanlarda ve arkadaş ortamlarında başka kişilerin dillerine de bulaştırılmıştır. üstüne düşülse 2007'nin şu son evresine girdiğimiz günlere damgasını vurabilir.

ps: güzel yaz demiş, sanıyorum bu kalıba yakışacak en güzel saçmalamayı yaptım.
    (sycrone one, 12.09.2007 02:00 ~ 02:07)
  2. (bkz: pöspörfekto)
    (portakalda vitamin, 12.09.2007 02:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil