|
|
- sözlük anlamı "halk şairi" olmakla birlikte, anadolu'da sazıyla birlikte yazdığı şiirleri okuyan insanlara verilen ad. çok yaygın bir isim olmamakla birlikte, son döneme ait, yaşları 15-25 arası olan gençlerde yoğunluk gösterir.
- çocukken bolca laf espirisine maruz kalmış sahıslar.
(bkz. ozan oyunbozan)
(bkz. ozan borozan)
(bkz. ozon tabakası)(mavio, 28.06.2004 23:27)
- sanki çok uzunmuş gibi ozi diye kısaltılan isim.
- yabancıların söyleyemediği isimlerdendir. oozın tarzı sesler çıkarırlar. samimiyet ilerlerse oz derler, ozi derler ama bir türlü "ozan" diyemezler
(mavio, 10.07.2004 13:28 ~ 16.07.2004 14:49)
- bu ada sahip kişi eğer metal müzik dinliyorsa, lakap olarak genelde ozzy kelimesini seçer.
- benim beğendiğim bir oyuncunun adı.
(bkz: ozan güven)
yine benim bir arkadaşımın manisaspor taraftar derneğinin sitesini yapan kankasının adı.
(bkz: kalashnikov ozan)
yine benim sözlüğün ebesine atlayan bir sözlükdaşımın sevgilisinin adı.
- kesin şimdi kumsalda yanan ateşin yanında gitar çalıyordur. bir kaç kız vardır ona aşık olan..
- (bkz: ozan tügen)
- ilginçtir ama bir şekilde birden hayata değişik bir pencere daha açmamı,farklı gözlerle bakmamı sağlayan insanların ortak adı.. saydım sekiz taneler, hepsi bambaşka alemdeler.*
(smooth, 29.03.2005 19:16 ~ 19:17)
- (bkz: ozan orhon)
- (bkz: ozan doğulu)
- (bkz: bard)
(buğra, 27.06.2006 18:03)
- ı
yaşamı savunmaya
katılmaması ozanın
kendini mürekkep lekesi
sanması gibi
imzanın
ıı
ne pipo
ne sakal
yerde gördüğün
ekmek parçalarını
eğil ve al
ııı
varsın hançerlensin
yurdumda
nice ozanın kalbi
bir çocuğun dökülen
süt dişleri gibi
(bkz: sunay akın)
- erkeklere can ve barıştan sonra en çok yakışan isim kanımca. kendiminki diye söylemiyorum tabii.
- bu isme sahip olan kişiler ortaokul ve lise yıllarında edebiyat derslerinde otu boku ilk okumak zorunda kalan kişilerdir.
- islamiyet öncesi türk edebiyatında yarı tanrısal özellikler gösteren saz şairleri. islamiyetin kabulüyle beraber yerini aşık denilen saz şairlerine bırakmıştır. bugün artık arkaik olarak dahi yoktur ozanlar fakat ne hikmetse halk aşıklarına ısrarla ozan denmektedir, yanlıştır; denmemelidir.
(aytok, 11.06.2007 17:51)
- özlemekten yorulduğum ama bir gün kavuşacağımızı bildiğim arkadaşım.
- (eskiden) saz eşliğiyle şiir söyleyen kimse;(bugün, dikkatinizi çekerim) şiir yazan kimse, şair karşılığı...(yalnızca halk aşıkları da değil dolayısıyla...)
bu yüzden, sözcükler yasaklanamaz,sözcüklere "yanlıştır" denemez; onlar toplum onları istediği,onlara seslendiği sürece geri gelir ve kullanılmayı sürdürürler...
|