belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek kelimelik özeti
  2. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  3. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · 2012
  8. · satranç açılışları
  9. · ihsan çayıroğlu

oyunun en tatlı yerinde babanın eve gelmesi  

1. çocukluk yılları ve yaz tatili. körebeden tutun da saklambaça uzanan nice neşe yüklü oyunlar. o zaman böyle küresel ısınma da yok; yaz akşamları daha bir serindi ; ha bire oyun oynardık. oyun oynamaya doyamamışken ortamın neşesini bölen "oğluuuumessah mı baban geldi eve hadi çocuğum" lafı. önceleri şöyle bir nazlanır, sonra "hadi ama yemek yiyeceğiz" ikinci ihtarını yerdik. "yahu şu babam da hep oyunun en tatlı yerini bulur salak serkan ebe olacaktı ya" söylentileri eşliğinde evin yolunu tutardık.
    eve gelince ise hemen yemeğe dalma niyetimiz annenin "önce elini yüzünü yıka!" lafı ile kırılırdı. baba ise çoktam pijamalarını giymiş günlük gazetele dalmış olurdu.
    hey gidi hey...
    (essah mı, 13.03.2008 10:51)
  2. ilkokulda yada ortaokulda dışarda köpek gibi bir oraya bir buraya koşuşturmaktan acayip zevk alan kısım için babanın eve gelmesi çocukta bir iç burkuntusu oluşturur.

mesela, bir futbol maçı bitmiş 2. si yada 3. sü başlarken hava yavaştan kararır ve babanın arabası köşeyi döner, baba "ben geldim" in sinyalini vermek için bir iki sellektör çakar. o anda bütün bakışlar babası gelen çocuğa bakar; çocuk ise bir "oh shit" çeker sonra ayak parmaklarının ucuna bakar...gözleri ağlamaklı olur kahramanın... oyun bayağı bir yavaşlar sadece bir iki salak oynamaya devam eder. baba arabayı parkeder, daha sonra baba üstünde takım elbise ile arabadan iner ve oğluna "hadi oğlum eve" der. çocuk bakışlarını ayak parmak ucundan babasına doğru küçük emrah bakışı ile "ya baba biraz daha" der. baba belki duyar belki de hiç duymaz o sesi. baba açtır ve yemek yemelidir. baba eve adığım atta bir çeşit alarm gibi anne camda bitiverir. "omegaaa, hadi yavrucum eve" şeklinde olur genelde bu alarm. bir kaç çeşit daha zl tonu vardır bu alarmın. eğer o çocuk hala sokakta kalmakta ısrar ediyorsa ikinci ihtar ölüm fermanı gibidir... o ihtarı alan kimse anne den iyi bir dayak yicektir.. "yı-ka eli-ni yü-zü-nüüü-- ben sa-na de-me-dim -mi" şelinde her bir hecede bir tokat yumruk yada cimcik gelir. anne o gün artık hangi moddaysa.

(bkz: kelimeleri heceleyerek çocuk dövmek)

evde bilgisayarbaşında olan asosyalçocuklar için koşullar daha ağırdır. çünkü baba eve geldikten sonra çocuğun oyununu bitirmesi için bir iki dakika çocuğa verilmez. çünkü çocukta bilgisayar oynamak bir suçtur. böyle bir durumda çocukla irtibata geçen anne değil babadır. baba odaya girer çocuğu omuzundan dürterek "hadi oğlum yemeğe hepimiz seni bekliyoruz" der. o dürtme işlemi annenin dövmesinden daha beterdir. aşağılayıcıdır. eğer baba ya "daha bitmedi en tatlı yerindeyim" demek gibi bir gaflette bulunursa o zaman baba öyle bir bakış atar ki; o bir kaç milisaniyelik bakş adeta şunları söyler " adamı hasta etme, toplar götürürüm bunu dükkana aynı 2 ay önce yaptığım gibi, istemezsin böyle bir şey sanırım.. biraz daha kızdırırsan parçalar atarım onu.." çünkü baba açtır... her türlü şeyi yapar baba.
    bilgisayar giderse asosyal çocuk içine kapanır.. üzülür.. yer yer yanlız kaldığında ise iç çekerek ağlar.. geceler üstüne üstüne gelir...

(bkz: duygulandığında şair gibi yazmak)
    (omega, 13.03.2008 12:00 ~ 12:02)
  3. çocukken gizli gizli internet cafe ye gidip counter oynarken babanın oraya gelip basması kadar acı olmasada yinede kötü bir durumdur
    (mösh, 13.03.2008 12:27)
  4. beklenmeyendir.

samimi bir dostla doktorculuk oynarken babanın eve gelmesi, bunun oyunun en tatlı anına denk gelmesi siz, dost ve baba üçgenindeki tüm kenarların açılarının 60 tan 90 a yükselmesine, ortamın bir anda boka bulanmasına delalettir. gene en iyisi age of yahu..
    (yaqui, 13.03.2008 13:28 ~ 13:29)
  5. oyun olarak foreplay'den bahsediyorsak ve kız evsahipliği yapıyorsa karşılaşmaya sonuçları hiç hoş olmayabilir..
    (zeus, 13.03.2008 13:32 ~ 13:32)
  6. 19uma geldim hala yaşıyorum. bilgisayarı açarım, tıklarım sims 3üme, başlarım oynamaya. tam bir opportunity çıkar terfi alıcam yada birini tavlıyorum, zil çalar. otursam oynasam bana hiç vakit ayırmıyosun diyecek, oynamasam aklım kalacak. muzdaribim yani hala.
    (zeynepp, 24.07.2009 23:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil