|
|
- çoğunluğu pilli olan ve daire şeklinde döşenmiş raylarında dönüp duran trenler.
şahsen benim karşılaştığım ilk elektronik oyuncaktı bu. eve ilk kez girdiğinde babamın kurduğu raylarda ilerleyen trene bakakalmış, iki dakika yerinde duramayan ben bile saatlerce onu izlemiştim. zamanla diğer çocuklarla raylarımızı birleştirip uzun tren yolları oluşturmaya başlamıştık. hatta televizyonlarda seyrettiğimiz kovboy filmlerinin etkisinde kalarak aramızda para toplamış ve ucuz bir tren almıştık. boş bir arsada rayları hazırlamış ve lokomotife bağladığımız torpilleri tren giderken ateşleyerek küçük kovboylar olarak kendi çapımızda bir tren soygunu bile gerçekleştirmiştik.
- rayları siyah olan, lokomotif ve treni de mutlaka kırmızı olan çocukluğumuzun vazgeçilmez oyuncaklarından.
- amerikan filmleri ve çizgifilmleri sayesinde birçoklarının kafasında yılbaşıyla özdeşleşmiş,ancak yılbaşı ağacının etrafına kurulursa adet yerini bulacakmış gibi yanlış bir takım düşünceler peydahlanmasına yol açmış,"ben isterimm!!!ben dee!!bana daaa...." oyuncağı.
(bkz: ben de,ben de!bana da,bana da!)
- içine konan bir miktar suyu ısıtarak bacasından buhar çıkarma özelliğine sahip pil canavarları da mevcuttur
(mavio, 08.06.2005 23:07)
- sanki çok zor ve pahalıymış gibi rayları kısa ve en fazla 2 ayrı şekle girebilen oyuncaklardır. 3-4 gün boyunca çocukları öküz eder,daire şeklinde dönen tren akşama kadar seyredilir. ilerleyen günlerde trene ağırlık koyarak fantezi yapılmaya başlanır,akabinde de tren kırılır,raylar bükülür,çocuk böylece temel amacına ulaşmış olur.
- çok karmaşık olmayanlarının 4-5 milyona rahat rahat bulunabileceği oyuncak çeşidi. çocukluğumun vazgeçilmezlerinden. genelde 2 adet büyük boy pille çalışırlar ve bacalarından duman, ve ışık eksik olmaz. makaslı olanları da var ama onlar haliyle daha pahalı. çıkan buharın sırrını hala çözemediğim ama sudan elde edildiğini de sanmadığım şey.
|