belki ilginizi çeker
  1. · oynamayı sevmeyenlerin düğün ıstırabı
  2. · abi kalk biz biliyoruzdamı oynuyoruz
gündem
  1. · yaran diyaloglar
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  7. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  8. · küçük ibo
  9. · maersk sealand

oynamayı bilmeyenlerin düğün ıstırabı  

1. (bkz: oynamayı sevmeyenlerin düğün ıstırabı)
    edit: başlık başıma kalmış
    (rhododendronluteum, 10.02.2007 19:37 ~ 01.05.2009 20:15)
  2. (marv, 10.02.2007 19:38)
  3. düğün videosunu izlerken kat be kat artan ızdırap
    (nepenthe, 11.02.2007 19:05)
  4. insanı evlenmekten soğutan ıstıraptır.
    (ali kamber, 06.04.2007 11:03 ~ 26.04.2007 17:42)
  5. "bak ben de senin düğününde oynamam valla" gibi söylemlerde bulunan teyzelerin gazabı nedeniyle birkaç saatlik, insanı evlenmekten soğutabilecek acı çekme türü.
    (eleanor rigby, 06.04.2007 11:14)
  6. ayol oturmaya mı geldik diyerek sana doğru uzanan arkadaşı ustaca bi çemkirmeyle bertaraf ederek kurtulunulacak ızdırap çeşididir. ha o arkadaşla o gece arkadaşlığınız biter mi evet bitebilir. bazen risk almak lazım canııımm
    (depresif, 06.04.2007 11:29 ~ 11:31)
  7. mutlaka kurtlu beş senede bir gördüğünüz uzak bir akraba tarafından çekilerek dans pistine çekilmekten dolayı oluşan ızdıraptır. uzak akrabanızın annenize veya babanıza bir olaydan dolayı gıcık olduğunu düşündürür. her düğün öncesi "ben gelmiyorum ısrar etmeyin" şeklinde ön konuşma yapmanıza rağmen yoğun ısrarlar ve babanın "hadi kalk giyin deli etme beni.ben gidiyorumda sen mi gitmiyorsun" şeklinde çıkışmasıyla kendinizi önünüzde meyvalı bir pasta ve limonatayla bulmanızdan sonra öss sınavına eşit bir strese girmenize sebep olan psikolojik sorunlara yol açabilicek rahatsızlıktır.
    (dark elven, 06.04.2007 22:28)
  8. (muglak, 07.04.2007 01:33)
  9. oyuna kaldırılmamak için en ücra köşelere, hatta çocukların arasına kaçarsınız. fakat, bu yaptığınız stratejik bir hatadır. orda, küçük bebelerin arasında, hıyar gibi açıkta kalırsınız. ve illa ki bir tane ısrarcı dallama arkadaş vardır; sizi oyuna (artık halay mı yoksa çiftetelli mi değişir) kaldırmaya azimli, bu işi görev bilinci içerisinde yapan. ikna çabaları olumsuz sonuçlanınca, tutar kolunuzdan çeker. o sırada ortaya çıkan sizi gören diğer tanıdıkların da ısrarı ile ne olduğunu anlamadan bakmışsınız ki pistin ortasındasınız. herkes oynarken mal gibi aralarında durmak olmaz; daha abes kaçar. yerine de oturamayacağına göre başlarsın hafiften kıvırtmaya, parmakları şıklatıp kartal gibi kolları iki yana açmaya. ama, halen son bir duyarlılık kalen kalmıştır; o da bunun kameralara kayıtlı bir anı olarak geleceğe taşınması endişesi. ileride, arkadaşlarla izlendiğinde, kameralar her çektiğinde başı önde, yerde bozuk para arar gibi oynayan biri vardır ya; o sensindir işte.
    (tekmeleyen kuş, 07.04.2007 01:41 ~ 01:42)
  10. oynamayı bilmeyenlerin ızdırabının bir de oynamayı bilenlerin ızdırabına dünüşebilme ihtimali var ki şöyledir.

bu oynamayı bilmeyenler, oynamayı bilenlere göre çoğunluktalarsa işte ızdırabın başladığı yer tam olarak burasıdır. tabii bu ızdıraplar içinde olma durum angara havasıoynarken yaşanmaz. daha birlik, bütünlük isteyen halay, horon gibi takım oyunlarında öne çıkar.

hele ki horon gibi, hem beceri, hem efor, hem de bilgi gerektiren oyunlarda oynamayı bilmeyenler, hepten birer yara olur açılır horonun bağrında.

bu gibi durumlarda yapılabilecek tek şey, tulumcuya " boşuna tüketme abi nefesini" deyip, ortamdan hızlıca uzaklaşmaktır. artık, kendi kendine horon mu kurarsın, tepinir misin bilmem, ama o tulumun sesini duyup da o enerjiyi aldın mı, 400 metre engelli koşsan anca.

(bkz: bir takım şeylere feci halde sinirlenmiş yazar)
    (ximxili, 07.04.2007 01:50)
  11. birde ege düğünlerinde br olay vardır.. diğer düğünlerde de varsa ben bilmiyorum
    piyanist şantör: şimdidee de de de gelinin kuzenlerini ni ni cemilem oynamak için piste davet ediyoruz ruz ruz
    (seste böyle gıcık eko yapar)
    karışmasınkimselerbana kişisi: ybsg cemilem ne ya nerden kuzen olduk a.q. her yıl biri evleniyo.. cemilem harman dalı istekleri bitmiyo
    (karışmasınkimselerbana, 07.04.2007 01:50)
  12. en büyüğünü,oynamayı bilmeyen kişinin kendi düğününde yaşayacağı ıstırap çeşididir ki tecrübeyle sabittir. yıllarca katıldığı düğünlerde sigara içme aralarını sıklaştırmak suretiyle oynamaktan kaçarak 3 saat içinde 20 sigara içebilen şahsım,kendi düğününde çaresiz kalmıştır.
    üstelik öyle bir çaresizlik ki tarifi mümkün değil. zira kendim oynamayı bilmeyen bir takoz olduğum gibi bütün arkadaşlarımı da oynamayı bilmeyen takozlar arasından seçmişim. beni kendi düğünümde sahneye atılıp saatlerce oynayarak kamufle edebilecek arkadaşlarım yokmuş. benim bütün arkadaşlarım meğer tıpkı benim gibi 3 saat içinde 20 sigara numarasına başvururlarmış.
    evet,oynamayı beceremeyebilirsiniz,bu sizin şanssızlığınızdır. fakat oynamayı bilen 10 arkadaş edinerek kendi düğününüzde kendinizi kamufle ettirerek herşeyi değiştirebilirsiniz. güç sizde.
    (battal boy cekirge, 01.05.2007 21:50)
  13. yaz mevsiminde doruğa çıkar bu ıstırap. madem öyle bu ıstırabı azaltacak bir kaç tüyo vermenin vakti gelmiştir.

öncelikle ihtiyacınız olan bir kaç duble içkidir. ne çok fazla ne de çok az. fazlası sizi daha beter rezil eder. pistten inmemek isteyebilirsiniz. hatta belki kusabilirsiniz. aman ha. çakırkeyf olmadan önceki kadehte bırakın içkiyi. bu size gerekli olan cesareti sağlayacaktır. zaten o kafayla size bakıp gülenlere "hadi len çokta umrumdaydınız!" dercesine oyuna devam edersiniz.

sahneye çıkacağınız anı siz belirleyin. birilerinin ısrarıyla çıkarsanız muhtemelen göt olur kalırsınız. zaten istemiyorsunuz bu işi yapmayı. birde zorla kalktınız mı iyice batırırsınız. yetmezmiş gibi murphy kanunları da devrededir. kesinlikle sizin oynamanızın imkansız olduğu bi ritmde bir müzik çalıyordur. o nedenle ritmi çok hızlı olmayan ve pistin aşırı kalabalık olduğu bir zamanda siz bir arkadaşınızı kandırıp "hadi oynayalım!" deyin. böylece zorla kaldırıldığınızdaki psikolojiden de kurtulmuş olursunuz.

piste çıktığınızda ilk aşamada kendinizi kamufle edin. arkalarda bi yerlere geçin. mümkün olduğu kadar kameradan kaçmaya çalışın. sizden daha iyi oynayan birini gözünüze kestirin. yaptığı tek bir figürü iyice inceleyin. sonra aynısını yapın. (bkz: copy paste)
    ilk figürde başarılı olamazsanız daha kolayını yapan birini bulmaya çalışın ve onu deneyin. eninde sonunda sizinde yapabileceğiniz bir figür çıkacaktır.

eğer fiziksel olarak copy paste yeteneğiniz ve ritm duygunuzun yeterli olmadığını hissederseniz; bir kenara çekilin ve sağa sola sallanarak oynayanları alkışlamaya başlayın. şimdi "böyle yapanları daha önce gördüm, çok mal görünüyo" diyorsunuz içinizden ama elinizde pek fazla kozunuz yok artık. azcık sabredeceksiniz.

zaten siz bunları uygulayana kadar şarkının sonu gelecektir. ortaya rezil olmaktan daha iyi şeyler çıkaracağınızın garantisini veriyorum. ha yine mi birileri sizinle dalga geçiyor. kıvırn... "müzisyenler kötüydü, şarkı bana göre değildi, yerim dardı, karşımdaki şaşırttı" vs...
    veya dalga geçenlerin kafasına sert bir cisimle vurun. bi daha dalga geçemezler.
    (papazzz, 29.07.2007 01:11)
  14. oynamayı bilenlerin de ıstırabı şeklinde düşünülebilecek durumdur. çünkü olay, neyi oynamayı bildiğinle alakalıdır.
    ayrıca düğün olayı başlıbaşına ıstıraptır, tek eğlenmeyen gelinle damattır genelde.
    (age of aquarius, 29.07.2007 01:40)
  15. tam ritme alışıp kendini kaptırmışken şarkı değiştiren gruplar sayesinde zirve yapan duygular bütünüdür. yaş ilerleyip arkadaşlarınızın düğününe katılmaya başladığınızda kaçışınız yoktur.
    aile fertleri ile katılınan düğünlerde masada takılıp karizmayı çizdirmemeye özen gösteren insan, arkadaşının düğününde pistin ortasında bulur kendini. (sonuçta aile fertlerinden sonra gelin ve damadın arkadaşları piste davet edilecektir.) damat da dans etmekten haz etmeyen bir kişi ise, kendinizi gelinle karşı karşıya oynarken bulursunuz. sonra bir bakmışsınız ki; millet etrafınıza çember (o çember ki sizi içine almayacak şekilde güçlü bağlarla bir araya gelmiştir) oluşturmuş alkışlayarak ritm tutuyor. tam n'oluyoruz tepkisi verecekken kameranın ışığı ile göz göze gelince bozuntuya verilmeden dansa devam edersniz.
    becerip becerememek ayrı hikayededir de düğünün eğlencesi hakikaten pistte arkadaşlarınız ile birlikteyken çıkmaktaymış, bunu öğrendim dün gece. yıllarca nevizade barlarında eşlik ettiğiniz ve binbir türlü hadiseyi beraber atlattığınız arkadaşlarınızla, bu ıstırabı eğlenceye çevirmek işten değildir. çekinmeden atınız kendinizi piste.
    ekleme: düğünde oynamayı bilmeyen adam, düğün adabına da sahip değildir muhtemelen. bu nedenle takı töreni de ayrıca bir stres kaynağı haline gelebilir.
    (jellicle, 02.09.2007 17:18 ~ 17:26)
  16. (kötüböcek, 21.09.2007 10:29)
  17. bir miktar alkol alınarak giderilebilecek zor durum. ancak alkol dozajını çok iyi ayarlamak gerekir. yoksa düğün sonrası düğün kasedi izleme ıstırabı oluşur. bu ıstırabı da bertaraf etmek için alkol gerekebilir.
    (floydian, 21.09.2007 10:33 ~ 22.09.2007 03:39)
  18. bu ıstırap 'düğünde oynamayan kalmayacak teyzesi'nin -ki bu uğurda her yola başvurur- ıstırap sahibini yakalamasıyla öyle veya böyle sona erer.

d.s: düğün sakini
    t: teyze

t: gel bir kere karşılıklı oynayalım
    d.s: yok mücella teyze ben bilmem.
    t: allah aşkına...
    d.s: valla bilmem.
    t: allah'ın adını verdim??
    d.s: ısrar etme lütfen mücella teyze
    t: kur'an hakkı için bir tur?
    d.s: ...
    (ayabakan, 01.05.2008 16:03)
  19. bir genç kızın gülümseyerek yerinde sakin sakin oturmasının düğün ortamında yakışık almadığını düşünen teyzelerin ya da annenin "haydi,haydi kızııım!!aaa!!görsünler bi de benim kızımı!" şeklindeki zorlamalarıyla piste bırakılmış yavru bir kedi gibi hissetmenin verdiği ıstıraptır.anne; kalça hareketleri,saçları uçurtan dönüşler,el kıvırmaları,omuz titretmeleri vb.şeyler beklerken bunları yapamamanın,yalnızca kenarda dikilip el çırparken dönenlerin aniden genç kıza çarpmasıyla sonuçlanan ve itilip kakılmaya sebebiyet veren ıstıraptır.öyle ki artık dışlanmıştır bu oynamayı bilmeyen insan,istediğini elde etmiş sanıp yerine oturmaya giderken bir teyze daha" hadee,hade,hadeee,ohh ohh,kız gel allah cezanı vermesin!,dikilmiş orda küsmüş gibi,gel kurtlarını dök azcık,eğlenmeye geldik!!!" şeklindeki naraları ve şen kahkahalarıyla çekiverir pistlere yeniden.o zaman ıstırabı büyür bu insanın bir çığ gibi.oynamayı bilmek gerekir bu yüzden.
    (dea tacita, 01.03.2009 17:05)
  20. - kalk hadi oturmaya mı geldik.
    - yok annem kız gösterecekmiş, ona geldim.
    - tamam işte kalk oyna kızlar sever öyle oynayan erkekleri.
    - sorun da o ya ben annemin bulduğu kızın beni sevmesinden korkuyom mal gibi oturacam burda. yoksaaa.... biliyon deli dehşet oynarım.
    - evet biliyom. sen oynarken herkes iniyo.
    - demi pisti bana bırakıyolar.
    - yok bu mal napıyo diye izleyip gülmek için oturuyolar.
    - o kadar kötü mü lan.
    - şöyle ki.... kızı kendinden soğutmak istiyosan kalkıp oynayabilirsin...
    - iyi o zaman kalk yine kandırdın beni şerefsiz.
    (eni viçi vokke, 01.05.2009 00:41)
  21. yakın bir zamanda yoğun olarak yaşayacağım bir olaydır.

bugüne kadar şöyle yada böyle bi şekilde kaçtık

ama bu yaz kendi düğünüm dahil çok yakın akrabaların 4 düğün var kaçacak yer yok. televizyondan kanal numarasını bile bilmediğim düğün tv mi dersin, youtube dan yerel düğün videoları mı dersin , gogoldan aratarak eğitim videoları aramak mı dersin yoğun bir uğraş içerisindeyim.
    rezil olmayız inşallah...
    (nauxudo, 01.05.2009 00:54)
  22. bir mazeret bulup düğünden erken ayrılmakla yada oynamayı öğrenmekle geçecek birşey,büyütmenin bir alemi yok
    (tozpembehayallerdenardakalantoz, 01.05.2009 13:57)
  23. ellerinizi , ayaklarınızı sağa sola sallayın , sonra bide eller arkada tepindinmi al sana tirabzon kolbastisi bundan kolay ne var.
    (lost wisdom, 01.05.2009 14:19 ~ 14:20)
  24. bir de herkes tarafından sahneye davet edilmek de cabasıdır.
    (sarc, 01.05.2009 14:22)
  25. düğünün yapıldığı yere bağlıdır.. pist yeri, adı gibi tam bir dans pisti ise oldukça rahat olun, kafanıza göre oyanayın karanlıkta, renkli ışıkların arasında, yoğun kalabalıkta sizi kimse farketmez .. ama pist diye yarım dönümlük bir tarla özelliği olan aydınlık bir alandan bahsediyorsak, bilmeyenler sakın kalkıp kendinizi rezil etmeyin.. unutmayın oturanların hepsi bu alanı seyreder.
    (leon de bruxelles, 01.05.2009 14:25 ~ 14:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil