belki ilginizi çeker
  1. · hoşaf işine girip iflas eden pijamasız eşek
  2. · halka rağmen halk için
  3. · demokratik katılım hakkını kullan hayır de
  4. · diazepam
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · geniş aile
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · author gibi erkekler
  4. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  7. · onur öymen
  8. · sızıntı
  9. · alternatif kurtlar vadisi isimleri

oy verme hakkı için zeka testi kampanyası  

sayfa  / 2
  1. desteklediğim kampanyadır.

zira geçtiğimiz günlerde okuma yazma bilmeyen 300 kadın ile testlere başladık. ıq'su en düşük 80 kadından 45'i "bu mına kodumun elitleri kaç defa yakacak tezek aramışlar da bik bik ötüyolar" cümlesini hatasız bir şekilde kurarak oy kullanma hakkını elde etti.

şimdi de broadway çıkışındaki beyaz türk seçmenlere test yapmaya gidiyorum. beni özleyin anacıım!

----------breaking news----------

elimize ulaşan son dakika haberine göre tayyip o kadar kültürlüymüş ki hamlet'in kimin eseri olduğunu biliyormuş. bu birikimli şahısları meclise sokan beyaz türklere selam ederim.
    (chaghdash, 16.07.2007 21:02 ~ 17.07.2007 02:46)
  2. (bkz: gül gül öldük)
    (anfinindistortiondugmesi, 16.07.2007 21:03)
  3. ebeveynlerinin sağladığı olanaklarla küçük kafası az da olsa bir şeyler alan sonra da o kafayla o imkanı bulamayanlara amına koyim çok salak bu türk milleti sadece özgecan berkcan ve börtcan kankilerim gibiler oy kullanmalı hamleti bile bilmeyen adamlarla aynı havayı soluyorum yetmedi bir de onlar mı oy verecek diyen insancıkların başlatmaya çalıştığı kampanya
    (penguen tezegi, 16.07.2007 21:07)
  4. çok jakoben görünse de maalesef demokrasinin kanayan yarasıdır bu. muhtemelen kastedilmek istenen zeka değil bilgidir, zira bir insanın bir konuda bilgisi yoksa o konuda doğru bir fikri de olamaz.

yoksa şakayla karışık daha önceden de belirttiğim gibi: (bkz: @1700699)
    (strangelove, 16.07.2007 21:29)
  5. doğuya gidip şehit olan(olacak) çocuklar;her gün hamlet okuyo,her gün yurtdışına kültür gezileri düzenliyolar ya ,mayına bastığı zaman vatandaşlık görevini yerine getiriyo oluyoda seçim zamanı aklı ermez ,cahil diye adamdan sayılmasın diyen insancıkların ürettiği kampanyadır.delirten hatta içine ederim öyle kampanyanın dedirten kampanyadır.adam cahilse;vatandaş değilmi aa kendini akıllı zanneden şebekler dedirten kampanyadır.bu kampanyayı başlatan ve katılanlara benim de bi kampanyam var:sktrn gdn hamlet okuyun kampanyası
    (etobur vejeteryan, 16.07.2007 21:55 ~ 23:55)
  6. vatandaşın oy sayısı = (günde okunan shakespeare sayfası)^3 -(sahip olunan çocuk sayısı)^2 - burun karıştırma sabiti k * günde buruna giden parmak sayısı

önerim budur.
    (malina, 16.07.2007 22:03 ~ 22:03)
  7. (bkz: aferim çok iyi düşünmüşsün)
    (bkz: biz neden bunu daha önce düşünemedik)
    (phalanx, 16.07.2007 22:36)
  8. seçime bir hafta kala zamanımızın yetmeyeceği kampanyadır.

daha kullanılabilir olanı için (bkz: oy verme hakkı için solo test kampanyası)

hemen oy pusulaları verilmeden bir solo test çekilir, normal'den aşağısına oy kullandırılmaz.
    (dereotundannefretederim, 16.07.2007 22:52 ~ 22:52)
  9. saçmalamanın doruğu. ne yani iq'su düşük olanın kendini temsil edeni seçme hakkı olmayacak mı? saptama yapılacak soruya da bak. "hamlet". valla bakın şu "bir çuval patatese oy veriyorlar" lafı var ya çok önemli aslında. yeni yetme gençlerin kulaktan dolma bilgilerini satmaya çalışmalarının eseri. ben çok duydum. bu cümle yayılır ondan ona ondan ona. çok afili. hollywod filmlerinin çakma özgürlük temalarına iyi gider. "bir çuval patates için oy veriyorlar!". adam bir çuval patatese muhtaçsa, sen gidip en ala yemeklere paralar saçarken; o, o patatesle karısının çocuğunun kanını doyurmak zorundaysa önceliği bu olacak. maslow'un ihtiyaç hiyerarşisi gibi, önce en kritik olanı doyuracak ki bir üste geçecek. insanlar karnını doyuramıyor ülkede.

hamlet kimin eseri?
    şu ülkede çok büyük bir çoğunluğun umrunda değil.
    ki zeka da hamlet'le ölçülmüyor beah.
    (gaia, 16.07.2007 23:16 ~ 23:17)
  10. saçma bir kampanyadır. çünkü herkesin kendisini etkileyecek olan bir kararın alınmasına katılma hakkı vardır. onları bilinçlendirmek olabilir ama yediği önünde yemediği arkasında insanların bu tür sınıflandırmalar yapmaması gerekir, çünkü insanların ne halde olduğunu kimse bilemez.

ayrıca oy vermek için zaten ergin ve aklen belirli bir olgunlukta olmak kuralı vardır.
    (quasi magistra, 16.07.2007 23:44)
  11. halkı halk yapan unsurların zeka, kültür, seviye, düşünce gibi farklılıklar olduğunu düşünürsek, haliyle gereksiz bir test olacaktır. asıl dikkat çekilmesi gereken konu, en cahilinden, en entellektüeline herkes seçim gibi ortak bir payda da buluşabiliyor. hayata böyle renkler lazım.
    (hemokudumhemyazdim, 16.07.2007 23:47)
  12. demokrasiyi anlamamış zihniyetin ben demokrasi istemiyorum kardeşim demeyi götü yemediği için ima etme şeklidir.
    (bkz: demokrasi herkese lazım) size bile
    (carlsoloman, 16.07.2007 23:55 ~ 23:56)
  13. (bkz: başlık açma hakkı için zeka testi kampanyası)
    (leplebi, 17.07.2007 00:01)
  14. yanlış kampanyadır. ne kesimden insan olursa olsun sonuçta bu memlekette yaşadığından oy vermelidir çünkü o da yönetilendir. onun yerine oy almak için zeka testi kampanyası başlatılmalıdır ki meclisin zeka seviyesini düşüren bazı dallamalar oraya gidemesin de bizi yönetemesin. biz de kurtulalım onlar da.
    (hayalet, 17.07.2007 00:01 ~ 00:02)
  15. zeka ile alakası olmadığından yapılmaması gereken testtir.

"dört şekilden hangisi farklı" sorusuna cevap veremedi diye kimsenin seçme hakkı elinden alınamaz.

burda üstünde durulması gereken şey, varolan hükümetin, eğitimsiz kesimin çokluğu nedeniyle seçiliyor olması ve seçilirken de bu eğitimsiz kesime kömür, pirinç ve nohut dağıtmasıdır.

şimdi eğitim, bir hükümet için en önemli 3 politikadan biridir. eğitimsizlik sayesinde oy toplayan bir partinin, ülkenin eğitim sisteminde çığır açması ya da eğitim politikaları anlamında ileriye gitmesi işin yaman çelişkili kısmıdır.

zaten adamların eğitim politikasının, müfredatın ve kitapların orasına burasına dini öğeler sıkıştırmak üzerine kurulu olmasının nedeni budur.
    (never walk alone, 17.07.2007 00:17)
  16. (bkz: eşitlik)
    (kaiser sose, 17.07.2007 00:17)
  17. demokrasilerin temel sorununa dikkat çekecek kampanyadır.winston churchill in bu konuda bir lafı vardır:"demokrasilere karşı en büyük argüman,ortalama seçmen ile yapılacak beş dakikalık bir sohbettir."
    (darksideofthemoon, 17.07.2007 00:25)
  18. anlamsız bir kampanyadır.

zira böyle bir testten sonra zeki olduğu ortaya çıkan insanların oy kullanması beklenemez. hele ki türkiye gibi bir ülkede. çünkü genelde bizim verdiğimiz oylar bizi ve vatanı bu sefer kimin satacağını seçmek için verdiğimiz oylardan başka bir şey değildir. iktidara gelecek kişilerin gerçekten hizmet için geldiklerini ve yönetecekleri insanları umursadıklarını düşünmek biraz çocuksu bir iyimserliktir.
    (ahmak ı hayal, 17.07.2007 00:52 ~ 00:52)
  19. yazarını itin g.tüne sokmuş ve operasyon gerektiren sınır ötesi temelsiz serzenişt.
    (olmectheholy, 17.07.2007 01:57)
  20. veren kadar alanınkinin de tabi tutulması gerektiğini düşündüğüm kampanya
    (skin, 17.07.2007 03:34)
  21. gereksiz bir kampanyadır.
    bu seçim türünde amaç en doğru seçimi yapmak ise belirli bir zeka seviyseinin üzerindeki insanların daha doğru bir seçim yapacaklarına inanılıyorsa yani zeka ile doğru seçim doğru orantılı ise çıtayı yükseltmek bizi en doğru sonuca yaklaştıracaktır, bu mantıkla yola çıkıldığında seçimin yapılacağı bölgedeki en zeki kişi en doğru kararı verecek olan kişidir.
    ayrıca kıstas olarak alınan belirli bir zeka seviyesinin altında kalan insanlar diyer kıstaslar vasıtası ile kendinden daha zeki birçok insana oranla daha doğru bir seçim yapabilirler
    (bkz: tecrübe)" onmousedown="return bkc('1706964','+%60tecr%FCbe%60')">tecrübe)
    (sıska, 17.07.2007 06:12 ~ 06:22)
  22. çok parası olanın çok daha kuvvetli temsil edildiği bir sistemde yaşıyoruz. zeki olsun olmasın ortalama vatandaş zaten arada sırada kullandığı oy dışında yönetime katılmıyor. dahil olduğu ekonomik sınıfı, sosyal statüsü, meslek grubu her ne olursa olsun onun çıkarlarını savunacak etkin örgütler yok. daha doğrusu örgütler kör topal olsa bile bunların bir arada diyalog kurabilecekleri bir mekanizma yok. ülkede toplumun genelini ilgilendiren konularda katılımcı bir tartışma ile pazarlıklar ve karşılıklı tavizler ile sonuca ulaşan bir mekanizma yok. onun yerine muhataplarının fikirlerini eleştirmek yerine (bunun yanı sıra) onlara babalarından aldığı harçlıkları hatırlatarak saldırmayı tercih eden seçmenlerimiz var. böyle bir ülkede seçmenlere zeka testi uygulasak ne olur uygulamasak ne olur dedirten kampanyadır.

onun yerine siyasetçilere zeka testi uygulayalım derim. bunların ne çok zekisinden (demirel, erbakan, vs.) ne de az zekisinden (o hanımefendi kendisini biliyor) hayır geldi bize. biraz da ortalama zekada olanların seçilmesini sağlayacak bir sistem daha ilginç olabilir.
    (recai pengül, 17.07.2007 13:35 ~ 17:40)
  23. zamanında larry serisinin ilk 4 oyununda, oynayan kişinin ne kadar büyük olduğunu test etmek için belirli bir yaş seviyesinin altındakilerin bilemeyeceği genel kültür soruları ile oyunu başlatabilirdiniz. tabii o zamanlar internetler böyle derya deniz değildi. şimdi böyle bir test yerine eksi oy verenin neden verdiği konusunda ekstra bir ek metinin de olması, seri oy katillerini azaltacaktır.
    (huma, 17.07.2007 18:34)
  24. o odaya girip de evet damgasını şaşırıp ya da bilemeyip yanlış yere basanlar için uygulanması gereken olaydır, zira bu basit eylemi beceremeyecek akıl yapısına sahip kişinin oy verme hakkının olması da düşündürücü, gerçi o oyların gittiği yerdeki kişilerin durumu da çok da farkı olmuyor malesef...seçmek ve seçilmek için üniversite bitirmiş olmak, iq testi ve bin türlü sınamadan geçmiş olması gerekliliğine inanmak istiyorum, böyle bir dünya hayal ediyorum.
    (rita, 21.07.2007 19:48)
  25. sikimin ucunun dahi güldüğü kampanyadır. ki düşünün ağzı var dili yok bir organımdır sikim normalde.

neymiş, beni yönetecek adamları o cahil belirleyemezmiş. "lan yarrağım sen kimsin de çok kültürlü olduğunu iddia edip beni yönetecek insanları belirleme hakkına sahip oluyorsun" diye sormaz lar mı adama? hatta kuytuda sıkıştırıp adamın amına komaz,bunu yapmakta da haklı olmazlar mı? olurlar.

devletin ihmal ettiği, eğitim,yaşam ve sağlık hakları dahi doğru dürüst olmayan insanları iyice dışlamak da ne oluyor? onların o hale gelmesine sebep yine sen ve senin gibiler değil mi? hayır hiç bişeyinde değilim, hem o insanlara karşı suç işleyip onlara adam gibi eğitim götürmeyen, okul yapmayan yapsada öğretmen göndermeyen,adam gibi iş imkanı sağlamayan, bu yüzden insanların çok çocuk yaptığını farketmeyen bir devletin yarrak ağızlı oligarşi savunucularının kendilerini "muasır medeniyet seviyesi" ne ulaşmış olarak göstermeleri tepemi attırıyor.

on gün sonra genel kurmay başkanı sen benim komutanımı belirleyemezsin lan diyerek sivillere oy kullanmayı yasaklasa, götünüze soksa namlunun ucunu o zaman ne diyeceksiniz acaba?
    (mihman, 07.10.2007 13:21)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil