belki ilginizi çeker
  1. · ehven i şer
  2. · dtp ye oy vermeyen türkiyeli kürt
  3. · seçmen mürekkebini çıkarmanın yolları
  4. · rhgy
gündem
  1. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  2. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  3. · tunceli alevileri dinsizdir
  4. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  5. · marjinal isim meraklısı aile
  6. · annelerin yakışıklı anlayışı
  7. · 100 opera
  8. · din birleştirici bir çimentodur
  9. · masumiyet

oy kullanmamak  

sayfa  / 2
  1. yapılmaması gerektiğine inandığım eylem.bu eylemi gerçekleştiren insanların sonrada 'ülkeyi ne hale getirdi şerefsizler','devletin başındakiler de iş yok ki ülke adam olsun' tarzı söylemlerle 'vatan millet sakarya' mantalitesini benimsemiş insan modeli olarak karşınıza çıkma durumları için ise;(bkz. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu)
    (onyüzbinbaloncuk, 28.03.2004 12:47)
  2. bunu yapan insanların devletten hesap sorma yetkisi yoktur.
    (neverland, 28.03.2004 13:03)
  3. tırnağımın boyası bozulurla eş hareket
    (knightcoder, 31.03.2004 18:53)
  4. yurtlarda kalan çoğu itülünün yaptığı şey
    (sindaannun, 31.03.2004 18:55)
  5. boş oy vermek ile karıştırılan eylem.
    birisi boş oy vererek oy verme işlemini gerçekleştirmiş olurken;diğeri buna tenezzül bile etmemiştir.
    (clompi, 09.03.2007 22:43)
  6. kimileri de bu eyleme (ya da eylemsizliğe) sistemi kabul etmedikleri için kalkışırlar.
    (fen liselim, 09.03.2007 23:25)
  7. genellikle "bir oyumla ülkem mi değişecek sanki?!?" mantığını benimsemiş dışlanası insan topluluğunun davranışıdır bu.
    (sevgimiz kısıtlandı, 09.03.2007 23:45)
  8. ben koyunum beni kim gütse farketmez diyen insan türüdür.
    (sobanın kenarına kıvrılıp uyuyan kedi, 10.03.2007 00:48)
  9. (bkz: bunu yapan insan olamaz)
    (efeşittirema, 10.03.2007 01:33)
  10. konuyla ilgili olarak "oy kullanmayan kişinin, başa geçenlerden şikayet etmeye hakkı yoktur" der bir arkadaşım.
    (saçmaladı yine bu, 10.03.2007 07:24)
  11. iktidar olmak ile muhalefet olmak arasında herhangi bir fark göremeyenlerin benimsedikleri eylemdir. iktidarlar ve muhalefetler birbirlerine muhtaçtırlar bu kısır döngünün devamı için. ve herhangi bir partinin de iktidarken ya da muhalefetken ne yapıp ne yapamayacakları birileri tarafından çok önceden belirlenmiştir. onlara verilen sınırlar içinde hareket edebilirler ancak. birileri bunun dışına çıkmaya yeltenirse eğer, verilen tolerans zorlanmış olur ve muhakkak bir büyük güç tarafından kendilerine bir ayar çekilir.

bir de anlamaktayız ki bu tür bir eylemlilik birilerini fazlaca rahatsız etmektedir. aman efendim tehlikenin farkında mıyızdır? ülke "gerici"lerin eline bu oy kullanmayan aymazlar yüzünden teslim edilmektedir! zannederler ki kendilerinin gizli/gerçek iktidarlarını seçimler vasıtasıyla meşru kılma çabasında olduklarının bu "aymaz kitle" farkında değildir. üstelik yine o "aymaz kitle" farkındadır ki birileri gizli/gerçek iktidarlarını kaybetmemek adına her tür yola başvuracaktır.

tehlikenin farkındayızdır pek tabii, kimlerin geleceğimizi, geçmişimizi çalanlara emanet etmek için darbe şakşakçılığı yaptıklarının da, kimlerin oy kullanmayanları ne ile itham ettiklerinin de ve yine kimlerin insanların seçimlerini tepki oyu gibi gayet saçma sapan ve gayet derinlik yoksunu kavramlarla açıklamaya çalıştıklarının da çok iyi farkındayızdır. bazılarının bu oyunun içinde olmaya niyeti yoktur be canım benim. uslu uslu oynayın, uslu uslu oylayın...
    (olsen, 14.03.2007 01:19)
  12. şu anki hükümetin "günah" olarak yorumlayacağı eylemdir. aslında atalettir.
    (gestalt, 14.03.2007 01:26 ~ 01:27)
  13. (bkz: oy verin lan arılar)
    (steinmetz, 14.03.2007 01:31)
  14. bu seçimde yapmayacağım eylemdir, apolitik olmam sebebiyle değil kime verirsem veriyim şu anki partilerle hiçbişeyin değişmeyeceğine inanmadığımdandır.
    (anthrax, 22.03.2007 01:25 ~ 01:25)
  15. (bkz: oy kullan)
    (atlantis, 22.03.2007 10:00)
  16. her ne kadar ilköğretim ünite dergilerinde bir vatandaşlık görevi olarak yazılsa da aslında sadece bir haktır oy kullanmak. kişinin oy kullanma hakkı vardır. ister kullanır ister kullanmaz.
    (azwepsa, 22.03.2007 10:03)
  17. amerikada oldukça sık rastlanan, ülkemizde ise aşırı particilik nedeniyle o kadar fazla görülmeyen olay. particilik konusunda hatalı olabilirim, ona lidercilik de diyebilirsiniz.
    oy kullanmmak bananecilik değil bıkkınlıktır, artık ben hangisine oy vereyim, hepsi birbirinden yalancı, bari suç ortağı olmayayım diyen adamın yapacağı şeydir.
    (kötüböcek, 22.03.2007 10:10)
  18. oy kullanmamak da aslında bir oydur. bir tercih belirtir. şöyle ki:

a-) xp
    b-) yp
    c-) zp
    d-) hiçbiri.

d şıkkı oy pusulalarında olmadığına göre...
    (azwepsa, 22.03.2007 11:25)
  19. büyük günah işlemekten korkan insanlar yapabileceği şeydir.

veya

(bkz: vote or die)
    (bkz: southpark)
    (dream endless, 22.03.2007 12:01 ~ 12:02)
  20. (bkz: yaşar kurt)
    (bkz: korku)
    (anarsist, 22.03.2007 12:30)
  21. boş oy kullanmak ya da hiç kullanmamak (temel olarak aynı şey) ülkemizde her nekadar vatandaşlık görevini ifa etmemek olarak görülsede, mantıklı olarak düşünüldüğünde bunun bir tercih olduğu görülebilir. yani belki bu ülkede benim düşünce yapıma, ideolojik düşünceme uygun bir parti yoktur, ben de oy vermem. gayet mantıklı değil mi bu hareket?

birisi çıkıp bana, ülkeme gerçekten yenilik getirebilecek bir partinin şuanda var olduğunu ispatlasın, hiç düşünmeden ve sorgulamadan oyumu o partiye veririm. ama yok!! bu durumda bana göre mantıklı olan şudur:

1-) ya hiçbir partiye oy verilmemelidir.
    2-) ya da var olan iktidarın devamı sağlanmalıdır.

2. şıkkı biraz açıklayayım isterseniz. akp'yi hiç sevmem ama yapılan işlerin, projelerin, yatırımların yarım kalmaması için hiç oy vermemek yerine bu seçenekte düşünülebilir. ee adamların yaptıklarıda ortada!!!

benim düşüncem budur. farklı düşünenlerde oalbilir. saygı duyarım.
    (aberrant, 22.03.2007 12:30)
  22. demokrasinin olumsuz yanlarından biri olarak, seçimler sonrasında yakınmaktan kesinlikle alıkoyamayan, yakınma, bik bik etme hakkını kesinlikle etkilemeyen durumdur.
    (azwepsa, 22.03.2007 13:39)
  23. kişilerin beyinlerini kullanamadıkları için, olağanüstü bir durum olmadığı sürece 4 ya da 5 yılda bir tekrarladıkları eylemdir.
    (birharfbirrakam, 07.05.2007 20:25 ~ 20:26)
  24. bu sene gene "oy verecek parti" olmaması sebebiyle çok kişi tarafından gerçekleştirilecek eylem.
    ben de bu gruba dahilim.

sol bir partiye oy vermek isteyen biri, önünde tek seçenek olarak chpyi bulursa tabi ki oy moy kullanmayacaktır.
    bu yüzden bu sene de "baykala rağmen oy kullananlar" ve oy kullanmayanlar olacaktır.
    ben kullanmayacağım ve bunu tepkisizlik şusuzluk busuzluk olarak nitelendirecek olanlara, istediklerini söyleyebilme özgürlüğü tanıyacağım.
    "kullanacaksın arkadaşım" diyeni bile gördüm bugun.
    ancak bunu diyen kişi ne kadar demokrasiden haberdardır, ne kadar tehlikenin farkındadır çok merak ederim.
    tehlikeyi oluşturanlarla, tehlikeyi körükleyenler arasında seçim yapacaksın dediğinin farkında mıdır?
    hiç sanmıyorum.

evet oy kullanmayacağım. bunun için kendimce sebeplerim var. ve bu özgürlüğümü kullanacağım.

(tek seçeneğimin faşodan daha faşo olması ve onca şey olup biterken(hrant dink cinayeti, şemdinli olayları...) türbana takılıp kalması, kaostan medet umması, özgürlükten bihaber olması gibi konular şimdilik sebeplerimin en büyükleri.)
    (semih cumhuriyeti vatandaşı, 09.05.2007 00:03)
  25. yaşadıkları ülkenin vatandaşlık haklarından habersiz kimseler de denebilir. oy kullanmanın ne kadar önemli olduğunu anlayamıyorlar. kötüsü anlatmak istediğinde seni dinlemiyorlar. oyun yoksa konuşma, konuşcaksan oy kullan.
    (the girl with red hair, 09.05.2007 00:53)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil