yaptığı söylenen doğruluğuna inandığım hareket.şöyleki çocukken çok gereksiz bir tanıdık bu şekilde altın alarak oy kullanmıştı,işte bu sebepten inanırım.olay altın dağıtanda değil altını alıp da oy verende çünkü benim bildiğim insanın ülkesine ihanet etmesi en büyük günahlardan biri.
ayrıca oy kullanma esnasında belirli sandık merkezlerinin yakınında bulunan kişiler kendi partilerine oy kullanıldığını telefon ile fotoğraf çekerek ispatlaması isteniyormuş!bunu ispatlamazsan terfi de yokmuş,mama da yokmuş.
gökten üç elma düştü...
karşılığında altının alınması, oyun verilmemesi gereken eylem.
(bkz:
bu ölen tarım için)
sadece altın mı? dedirten durumdur. zira (bkz:
@1704777)
belediye, muhtarlık seçimlerinde kasaba ve köylerde geçerli olan atraksiyon. şöyle ki;
bu yerlerde sülaleler vardır bunların hepsi aynı partiye, kişiye oy verirler aile büyüğü dediği için... geçen belediye seçimlerinde oylarını 2.5 ytl den satan insanlar olduğu, 1000 ytl den sülale alındığı bilindiğinden şaşırtıcı olmayan durum. ne yazık ki anadolu ve doğuda işler böyle gelişiyor.
çeyrek altın dağıtılarak seçim kazanılabileceğine inanan zavallıların, yapıldığına inandıkları eylem.
şerefin iki paralık olması deyişinin
şerefin çeyrek altınlık olması olarak değişmesine neden olmaktır. o altını alıp da hür iradesini, anayasal hakkı olan seçme hakkını satılığa çıkaran kişilerin seçtiği kişiler, bu sefer ülkeyi satmaya başlıyor. altını alanın da verenin de payı vardır türkiye'nin şu anki durumunda.
ayrıca
başbakanlık kadar olmasa da
kuyumculuk da karlı iştir hani..
(misuf, 19.07.2007 02:27)
muhite göre oy için sağlık hizmeti, yurt dışı tatili (vize+konaklama+ulaşım) veya kırmızı bir kutu içinde 5 adet cumhuriyet altını dağıtılmasına da şahit olduğum seçim kampanyasının, çeyrek altınlı versiyonu.
bir oya ucuz bir fiyata sahip olma durumu.
bir oy bu kadar ucuz olamaz olmamalı çünkü vatan bu kadar ucuz değil...
(ceyus, 19.07.2007 03:12)
geçmiş dönemlerde birçok parti tarafından yapıldığına şahit olduğum eylemdir. kömür de dağıttılar, altın da, yiyecek giyecek de. sağcısı da yaptı bunu solcusu da. ha millet yine istediğine verdi oyu o apayrı bişey.
piyasada bulunamayan çeyrek altınların kimin elinde olduğunun göstergesi olan faaliyettir.
fazladır bile..yani benim gözlemlerim doğrultusunda fazladır çünkü benim oturduğum yerde bir yer açılışı yapılırken sayın(!) akp li belediye başkanı baklava dağıttırdı ve herkes oyum akp ye demeye başladı...
bir oyun değeri ölçülemeyecek değerdedir ki bunun farkında olan insanlar maalesef çoğunlukta değil...
halkın ne kadar refah(!) içinde yaşadığının göstergesi.değerin çeyrek altın olarak biçilmesi ve insanların bunu bile yaşamlarına artı olarak görmesi.
(bkz:
varoşlar)
bir oy için yapılan sahtekarlıklardan sadece birisidir. her parti için geçerlidir bu durum. seçim beyannamelrine de işlesinler madem. oy verene envai çeşit yardımlar , hediye sandıkları. şark kurnazı yurdum vatandaşı için kısa günün karı olsa da , azımsanamayacak çoğunlukta bu oy avcılarına av olanlar da var. tabiki bu harcamaların kaynağı da parti kasasından çıkmaktadır. ! yoksa devlet bütçesinden harcama marcama yapılmamıştır. ispat edemeyen alçaktır. ama ispat edildiğinde kimseler yoktur er meydanında. hey gidi hey.
(bkz:
seçim yatırımı)
eski türklerdeki potlaç geleneğinden geldiğini zannettiğim durumdur. bu olayda kabaca mal mülk dağıtılır sınıf atlanır. ama eski tadı kalmadı.
(akbak, 19.07.2007 14:34)
artı o için yapılabilecek eylem.
(bkz:
seri eksi oy veren ibne)
(adsız, 19.07.2007 14:39)
onursuz ve güvensiz bir davranıştır.
vahim olanı çeyrek altın dağıtmak değildir. vahim olanı
çeyrek altın için kendini satan seçmenle aynı oksijeni soluyabilmektir.
eğitim şart deyip kenara çekilmek sapanla kuş avlamaktan farksızdır.
haksız rekabettir,seçimlere altın karıştırmaktır (bkz:
yuh)
avantacı milletin dilinden anlayan siyasetçinin olası eylemi. yüz dolarlık banknotları yakarak ısınmaya benzer.
(luto, 19.07.2007 17:00 ~ 17:00)
bir tane allah'ın kulunun çıkıp da ben altın aldım dememesine rağmen bu tür safsataların hala nasıl dolaştığını anlamış değilim. eğer varsa bilen bana da lütfen haber versin.
(endip, 19.07.2007 17:36)