sözlük günlük periyodik bakım işlemleri sebebiyle az sonra kısa süreliğine servis dışı kalacaktır

ovakent 

adana çık aradan

1. ödemiş ilçesinin güneyinde bulunan şirin bir beldemiz. gerçi şirinliği tartışılır ama nedense benim içimden öyle demek geldi. bugün gezip gördüm, terk edilmiş bir belde izlenimi uyandırdı bende. bazı mahalleler neredeyse tamamen boşalmış, okulda öğrenci kalmamış. kemal atatürk ilköğretim okulu adlı okulunda eskiden 100-150 öğrenci bulunurken artık öğrenci sayısı 47. bir ara okulun kaldırılması bile gündeme gelmiş.

neyse bunlar ayrıntı kısmı, önemli olan insanları. kalan insanlar adeta, şehri bekleyenler gibi usulca bekliyorlar. büyük kısmı tütün ekmeyi bırakmış artık. çoğunlukla hayvancılığa dönmüşler, bu da türk tarımının nasıl can çekiştiğini gösteriyor.

yine de ufacık meydanıyla, eski rum evleriyle, kahveleriyle, kendine has kokusu olan bakkalıyla, sıcacık misafirperver insanlarıyla... burası da yaşanılan bir yer. hem de bizim belki de hiç sahip olamayacağımız naiflikte.

ahanda bu da ilgilenenler için web sitesi: (bkz: http://www.ovakent.bel.tr/)
    (gölge, 22.01.2008 22:07)