bildiğin oturarak uyumak işte..
ilginç bir anım vardır bu konu ile ilgili..itb dersi sırasında konu rus milletine ve kültürüne gelmiştir (ders;
tarih ve toplumdur..) nitekim benim de o gün acaip uykum vardır..öğlen yemeğindeki
eroin çorbası ve
yoğurt etkisini göstermeye başlamıştır..göz kapakları artık iflas etmiştir ve kapanmaya zorluyordur bünyeyi..ama ben hocamıza ayıp olmasın diye kafamı masaya koymamak için inat ediyordum..özellik midir, ilginçlik midir bugüne kadar anlayamadım ama oturarak uyuyabilen bir insan olduğum için, bir an geldi ki uyumaya başladım..yaklaşık 15 saniye sonra ise uyandım
*..neyse efendim bu kısa kestirmenin saygıdeğer hocam tarafından farkedildiğini görünce de hafif bir utanma duygusu kapladı beni..hocam de şakayla karışık şu tarihi bilgiyi verdi gözlerime baka baka;
-çocuklar, ben bir ara fazla ilgilenmiştim bu kuzey toplumları ve kültürleri ile, araştırmalar yapmıştım, ruslar da ilgimi çeker..bakın bir keresinde şöyle ilginç bir şeyle karşı karşıya geldim..ruslar 18. yüzyıl başlarına kadar oturarak uyumayı, yatarak uyumaktan daha çok severler ve uygularlarmış..ilginç de mi??..
benim gözümün içine bakarak, hafif bir tebessüm ile bunu anlatan sevgili hocama içinden cevap verdim tabi..
-ilginç hocam ilginç..
kızamadım tabi, insanlık hali..oturarak uyumak bence kısa zamanda verimli uyku sağlıyor insana..