oturan boğa   

adana çık aradan

1. ünlü kızılderili şefi...
    (where is my mind, 10.05.2004 22:05)

2. titrek tüyün şefi,uluyan kurdun babası,ayakta sıçan gorilin amcası..... şeklinde uzatılası bir kabileye sahip umuma mal olmuş şef.saygılar ve de hörmetler...
    (hell guardian, 10.05.2004 22:09)
  3. "buralarda beyaz adam istemiyoruz. kara tepeler benimdir."

gençliğinden itibaren beyazların yerli halklar üzerindeki baskısını izleyen oturan boğa savaşçı ve lider olarak büyük ün yapmıştı. beyazlarla anlaşma yapmaya sonuna kadar karşı çıktı. 1876daki little bighorn savaşının önderlerinden biriydi. savaştan sonra halkıyla birlikte kanadaya göç etti ancak buradaki koşulların zorluğu ve abd hükümetininn baskısı sonucunda dönüp rezervasyona yerleşmek zorunda kaldı. oturan boğa, rezervasyon yaşamı sırasında da halkı arasında büyük bir otoriteye ve saygınlığa sahipti. bir dönem buffalo bill'in vahşi batı gösterisine katılarak abd'yi dolaştı ve kızılderillilere yapılan haksızlıklara dikkat çekmeye çalıştı. kızılderililer arasındaki otoritesi kırılamadığı için 1890 yılında hayalet dansı bahanesi ile rezervasyon polislerince öldürüldü.
    (aqua, 23.06.2004 22:51)
  4. konuşmalarında mastar ekini biraz fazlaca kullanan kızılderili şefidir.
    misal: "bugün hava çok güzel olmak ama ben hala oturmak istemek"
    (ben de öyle biliyordum, 02.01.2006 12:15)
  5. kendi dilindeki adıyla totanka iyotake adlı kızılderilidir. 1890 yılı 15 aralığında hayalet dansı yaptığı için abd li askerler tarafından öldürülmüştür. o tarihten bu yana amerikan askerlerinin bir nebze insanlık öğrenmeleri söz konusu olmamıştır, dolayısıyla tsunamidir ne bileyim depremdir bişiyin bütün amerikan askerlerini, ideolojilerini, saldırganlıklarını kabadayılıklarını, doğaya verdikleri zararları ve bütün dünyayı birbirine katan politikalarını yoketmesi gerekmektedir, zira diğer uluslardan amerikayı durdurma konusunda cacık olamayacağı tarihin tekerrür etmesinden anlaşılmaktadır.
    (myeyea shaman, 08.01.2007 11:44)
  6. (bkz: sitting bull)
    (draco, 26.07.2007 10:51)
  7. -mrb oturan boğa, ben ipana beyaz diş.
    +söyle beyaz diş.
    -elinden bir iş gelmezmi senin ne diye oturur durursun yıllardır bak başlık bile açılmış adına yaşandı bitti saygısızca haydi zıpla
    +sen bu göt kaç kilo çekiyo haberin var mı?
    -!?!
    +pişiğimi ye!!
    (maddenin katı hali, 03.08.2007 08:21 ~ 08:39)
  8. +isim?
    -oturan boğa..
    +yaz kızım hemoroid!
    -ama?
    (maddenin katı hali, 20.08.2007 12:44)
  9. ortaokulda kı,kıçını kürsüden aşşagıya indiremeyen gerçek adını asla bilmediğim bi zamanlar biliyorduysamda suan hiç hatırlamadğım coğrafya öğretmenin lakabı.drsin adı coğrafya mıydı?? ondan da emin dilim ama kadının lakabını hiç unutmadım..
    (eşkina, 30.05.2008 13:24)