kendisini truman zanneden tiplerdir. günün 24 saati sürekli nick değiştirirler:
"film izleyelim dedik gene uyuduk"
"güneş vardı dışarı çıktım, yağmur yağdı içeri girdim"
"konser çok güzeldi"
gibisinden isimler alırlar. kardeşim bana ne senin bütün gün neler yaptığından. sizin mail adresinizi ezberlemek zorunda değilim diye isyan ettirirler.
hayatını msn yoluyla insanlara saat saat bildiren kişilerdir.msn nicklerinden ve kişisel mesajlarından o anki ruh hallerini,kiminle tartıştıklarını ve tartışmanın cinsini,kayıtlarını,stajlarını,staj defterlerini ne kadar sürede yazdıklarını,sevgililerinin lakabını,ayrıldıklarını anlayabilirsiniz.bir de bu kişiler msn space'lerini tam anlamıyla günlük gibi kullanırlar,o anki sevgilileriyle olan mutlu fotoğraflarını,tatilde nereye gittilerse oranın resmini,en yakın arkadaşlarını da öğrenirsiniz.sürekli bir mesaj kaygısı içinde olurlar,msn üzerinden duygu sömürüsü yaparlar ve normalde söyleyemediklerini nick olarak yapıştırıverirler.
özellikle maçlardan sonra takım-futbolcu içerikli nicklerden geçinilmez.bi de biri bişi yazar,diğeri ona cevap verir.ya banane..hemen engellemek en iyi çözümdür.
rivayet odur ki platon birgün caddede yürüyormuş. düşünceli bir halde ilerleyen platon yanından geçtiği kalabalığı farketmemiş bile ancak kalabalık onu farketmiş ve hemen kalabalıktan bir kişi koşarak yanına gitmiş.. kendisine bir sorunları olduğunu ve bu soruna ancak bilgeliği herkes tarafından bilinen platonun fikirleri ile değerlendirerek karar verebileceklerini söylemiş.. platonu kalabalığın ortasına kadar getirmişler.. demişler ki ey bilge kişi msnde bir guruh varki otu boku msn e nick olarak giriyorlar. platon şöyle bir bakmış ve " sizene lan yarramın kırma kolları" demiş.. kalabalık hatasını anlamış ve sessizce dağılmış birdaha da kimse böyle birşey yüzünden bilge kişiyi rahatsız etmemiş , kimin ne yazdığıyla da ilgilenmemiş ...
''hede bak bugün beni sinir ettin yarın okulda sana göstercem'',yada ''arkadaşlar bugün sınavdan 100 aldım kutlayın beni'',''bilmem ne konserinden dönüyorum çok yorgunum uyumak istiyorum'' gibisinden de pek çok örneği olabilecek durum.
bbg tipi insandır bunlar, herkes öğrensin ne yaptığımı tipi
o an ne yapıyolarsa onu yazarlar nick olarak;
isal oldum sıçıyorum(gülücükler)
acılı adana söyledim onu yiyorum(ağzını sonuna kadar açmış sarı surat)
çok ter kokmuşum bi duşa gireyim dedim(dl çıkartmalar falan)
....
falan filan uzayıp gider, anlamak zor, yazık
yeni duyduğu bir şarkıyı yada güzel bir sözü arkadaşlarıyla paylaşmak için nick yaparlar genelde. ama olayı abartıp nickleriyle sohbet edenler bile vardır.
nerede olduklarını nereye gittiklerini yazanlar vardır bir de
misal;hedehödö@tuvalette
hedehödö@reinada eller havada ohh
bi ölün ama ya yeter dedirtir adama
tren gibi nickleriyle diğer kitleyi fıtık eden insanlardır. mesajlarının toplamından daha uzun nickli yazarlardır. msn nicklerini 8 punto yapıp ucuca ekleyip ekvatorda iki tur atanlar. nickini göstermek için ram yiyen, nickini download edebilmek için 3 gb sınırını aşacağınız kişiler. "bütün ormanlar kalem bütün denizler mürekkep olsa dahi ismini yazmaya kabil olamazsınız.
-hayat bazen ne kadar hoyrat. hepimiz hayatın rüzgarında savrulan yapraklar değil miyiz zaten. güneşin açışına sevinemeyecek olan çünkü kuru.... ("x has just signed in" yazması gereken kutu, isim sığmamış)
yedinin yedincisi:selam!
hayat bazen ne kadar hoyrat. hepimiz hayatın rüzgarında savrulan yapraklar değil miyiz zaten. güneşin açışına sevinemeyecek olan çünkü kuruyacak ve yok olacak. belki de aydınlığımızdır yok olmak...
[bıdı bıdı bik bik]
[ergenekon destanı]
[giriş]
[gelişme]
[sonuç]:selam naber?
yedinin yedincisi:iyilik ya bodruma gitmişsiniz nasıldı?
ey kardeşim yalnızlığına mı çekilmek istersin? kendi yolunu kendinmi aramak istersin? biraz dah...
[orhun yazıtları],[annanın bilmemkaç sayfalık kıbrıs raporu],[şu çılgın türkler romanının tamamıyla yüzüklerin efendisi üçlemesi ek olarak da ana britannicanın asal sayılı ciltleri][aralardaki çizgilerle ayrılmış en hoşlanılan kadınların listesi],[milli kütüphaneyle bilkent üniversitesi kitaplığının toplamı][sonsuzun sonsuz katı][matta luka yuhana incilleri][benim saymaktan yorulduğum adamın yazmaktan yorulmadığı yazılar bütünü]:iyiydi ya kızlar filan.
yedinin yedincisi:sen kimsin lan?
[yukarıdakilerin aynısı yazdırtmayın şimdi]:abi ben x.
yedinin yedincisi:nick mi değiştirdin oğlum?
y.a.y.ş.:he
y.a.y.ş.:dur bir şey göndericem.
ey kardeşim yalnızlığına mı çekilmek istersin? kendi yolunu kendinmi aramak istersin? biraz dah... (bilmenne dosyasını size aktaracak da okunmuyor ki?)(daha bunun bir de başarılya aldınız yazısı var oy oy)
yurdumun güzel insanının eline geçen herşeyde olduğu gibi msn'de de bulduğunun bokunu çıkartmasıdır. hatta msn'i yapanlar bu durumu anlamış olacaklar ki nickin yanına bi de "kişisel ileti" yazmaya hatta bu iletinin yerine ne dinlediğinizi göstermenize izin vermişlerdir ama bize bu da yetmemiştir. illa ki o gün yaşananlar tüm detayı ile insanlara duyurulmalı, herkesin ilgisi çekilmelidir.
aslında bunlara teknolojiyi kısıtlı vereceksin ki msn'in de, kameralı cep telefonlarının da, arabalarındaki teyplerinin de bokunu çıkartamasınlar...
gördüğüm anda sildiğim, listeme nasıl girdiklerini bile anlamadığım kişilerdir. genelde gün içinde sevgilileriyle ne yaptıklarını yazarlar.
"sevgilim bu gün çok güzeldi her şey için çok teşekkürler. keşke daha uzun görüşebilseydik ama bir daha ki sefere artık. öptüm muckx.."gibi. bazıları ise anlatacakalarını nick kısmına sığdıramadığından "kişisel ileti" ktusunu da bu olaya alet ederler.
böyle yapıyor olmasam da hatta benim de listemde rutin olarak nickini değiştirenler olsa da yine de o kadar tepki gösterilmesini doğru bulmuyorum. herkesin herkese garip gelen huyları vardır. otu boku msn e nick olarak girmek yanlış mıdır ki ? etiğe ahlaka aykırı mıdır ? msn adabı diye birşey var da buna uymuyor mudur bu yapılan nick ileti değişimleri ? isteyen yazar istemeyen yazmaz. bu kadar büyütülmesi gereken bir olay değildir bence. tamamen onaylıyorum diyemem ama hiç değişmeden dursa da a(*)d(*)ı(*)m tarzı bir nick de beni geriyor mesela. insan gibi gel adım yaz madem. niye böyle şekil yapmaya çalışıyorsun ki. bu tarz muhabbetler uzar gider. bırakalım herkes istediğini istediği gibi yapsın. büyütülecek birşey değil.