belki ilginizi çeker
  1. · photobooth
  2. · otto
  3. · atman
  4. · ottoman
  5. · sevgiliyle gidilesi mekanlar
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  6. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · ama ben seni arkadaş olarak görüyorum
  9. · gprs

ottoman  

1. osmanlı stili taburelere verilen ingilizce isim
    (hepten aykırı, 14.09.2006 00:37)
  2. kanyon'da bir dükkan. en genel anlamıyla üzerinde ottoman yazan t-shirt'ler satıyolar. basit bi fikir aslında ama güzel olmuş ama gereksiz pahalı tabi ki..
    (famenoth, 14.09.2006 01:00)
  3. fiyat / performans olarak zirve yapması dışında başka bir arızası olmayan t-shirtlere sahip marka..
    (zeus, 03.12.2006 19:33)
  4. ing. osmanlı.
    (sylar, 11.10.2007 14:19)
  5. osmanlı'nın ingilizce karşılığı olup, öz türkçe'de ataman'a karşılık gelen kelime.
    (billie jean, 01.12.2007 17:41)
  6. "ottoman antakya antep mutfağı istanbul’da eşine az rastlanır butik lokantalardan birisidir.

neden? derseniz;

birincisi istanbul'da sahibinin aynı zamanda mutfak şefliği yaptığı birkaç mekândan birisidir. müge mazlum doğup büyüdüğü antakya’da edindiği yemek kültürüne evlendikten sonra gittiği, eşinin memleketi gaziantep’in eşsiz mutfağını ilave etmiştir.

ikincisi kuver sayısı 70 ile sınırlı olduğundan mezeleriniz, yemekleriniz tek tek seçilerek alınan taze malzemelerle, son derece özenli olarak hazırlanır.

üçüncüsü müge hanımın mutfağında bütün tarifler aslına sadık olarak, gerçek yöresel malzemelerle hazırlanır. yüzlerce yıllık mutfak kültürüne parlak buluşlar ilave edilmez.

dördüncüsü yöresel mutfağımızın zenginliği yüzünden otoman’da menü sık sık yeniliklerle çeşitlenir. herkesin yapmaya cesaret edemediği,” emekli” yemekler meraklılarına sunulur.

beşincisi, belki de en önemlisi müge hanımın mutfağında her şey sevgi ve özenle yapılır. o tipik bir başak burcu kadınıdır ve detaylarla uğraşmaya bayılır.

ne dersiniz? denemeye değmez mi? şahane bir haliç manzarasını, tarihi dokuyu anlatmadık bile "

şeklinde bir açıklama yapılmış web sitelerinde. ümraniye meydan alışveriş merkezinde ve fulya real'de birer şube daha açan işletmeciler, gerçekten yaptıkları işin hakkını veriyor. menüye gelince;

ara sıcaklar
    zeytin böreği 2.50 tl
    peynir böreği 2,50 tl
    kaytaz böreği 2,50 tl
    biberli ekmek 2,50 tl
    katıklı ekmek 2,50 tl
    kuru dolma 2,50 tl
    içli köfte 2,50 tl
    kebaplar
    kağıt kebabı 12,00 tl
    kuzu şiş 12,00 tl
    piliç külbastı 9,00 tl
    fıstıklı kebap 12,00 tl
    beyti 12,00 tl
    biberli kebap 11,00 tl
    patlıcan kebabı 12,00 tl
    soğan kebabı 12,00 tl
    yöresel yemekler
    rubbeni 10,00 tl
    güveç 7,00 tl
    kuru fasulye 7,00 tl
    kilis kebabı 9,00 tl
    günün çorbası 3,00 tl
    pideler
    lahmacun 2,50 tl
    peynirli pide 8,00 tl
    kıymalı pide 8,00 tl
    kuşbaşılı pide 9,00 tl
    karışık pide 10,00 tl
    dürümler
    kuzu şiş 9,00 tl
    sade kıyma 8,00 tl
    biberli kıyma 8,00 tl
    piliç şiş 7,00 tl
    tatlılar
    künefe 5,00 tl
    fıstıklı kadayıf 5,00 tl
    katmer 10,00 tl

şeklinde c/p yapılabilir. mezeler gerçekten eşsiz lezzette; kendim yaptığım için değil, öyle oldukları için söylüyorum. denenmesi gereken lezzetlerin başında mezelerden zahter ve zeytin piyazları, ara sıcaklardan kaytaz böreği, ana yemek olarak belen tavadan tutun da tatlılardan katmer ve künefe gerçekten çok iyi durumda. deneyin, gerçekten pişman olmazsınız. web sitesi olarak www.balatottoman.com şimdiden afiyet olsun *
    (nymphadora, 29.07.2009 00:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil