|
|
- çok pratik bir olay. paran cebinde kalır. tabii hangi arabaya binip hangi arabaya binmemen gerektiğini bildiğin sürece.
(bkz. şöforun sarkması)
(bkz. kartal arabanın peugoet ile yarışması)
(bkz. içki çıkışı hacıya rastlamak)
(bkz. arabada son ses ilahi müzik çalması)
- eskiden star da vardı bu dizi, ben o zamanlar 6 7 yaşlarımdaydım, abidik gubidik maceralar doluydu, adam otostop çeker bi arabaya binerdi, sonra maceralar başlardı her hafta değişik bir hikaye, hiç unutmadığım bir bölümün sonunda, birisi kokain dolu bir odanın içinde iskelete dönmüştü...
- salih güney ve sevda demirel'in oynadığı, dandik bir film.
(bkz: http://img82.imageshack.us/...)(sükun, 22.05.2006 10:56)
- ucuz ve zevkli şehirlerarası yolculuklara imkan sağlayan güzel olaydır. canınızın sıkıldığı anlarda aynı gün içinde istanbul'dan bir minibüs yardımıyla çıkarak (istanbul'da kimsenin otostopçu almaması sorunsalı) doğu ve güney doğu marmaraya günübirlik seyahatler yapmanızı sağlar. hem parasız yolculuk yapar, hem yeni insanlarla tanışır sohbet eder, günlerce tek başına binlerce km yol yapmış şoförlere yarenlik edesiniz. her model kamyon ve tıra binme şansına da sahip olmuş olursunuz (yeni model tırlar ve kamyonlar en son model şehirlerarası otbüse taş çıkarmaktadır.)
istanbul dışına çıkmanın en rahat yolu ise gebze harem minibüslerine binip gebze girişinde e-5'te inerek gidilmek istenen yöne göre (izmit yönü için gebze girişinin ilerisine gidilmesi daha iyidir, niyeti direk belli etmiş olursunuz gereksiz arabalar durmaz; yalova, bursa , balıkesir, izmir yönleri içinse eskihisar feribotuna giden yöne geçmeniz gerekir, burada çok çabuk araç bulabilirsiniz)
tabi organizasyon hataları durumunda hesapta olmayan şeyler de başınıza gelebilir, gecenin 12'sinde şehirlerarası yolda otostop çekmek zorunda kalabilirsiniz, tehlikeli olabilir.(libertar, 27.08.2006 01:45 ~ 18.09.2007 21:48)
- izmir 60. yıl anadolu lisesindeki öğrencilere yasak olan eylemdi bir zamanlar,,
hatta bazen müdür kamyon şöförü kılığına girip, arabasına aldığı öğrencilere son anda yüzünü gösterip,, numaralarını bir kağıda not ederdi,, çok ilginç günlerdi
her cuma, törenlerde otostopun ne kadar yanlış bişey olduğu anlatılır, otostop çekince başımıza gelme ihtimali olan korkunç olaylar anlatılırdı,, sonra da istiklal marşını okuyup dağılırdık,,
- özgürlük hisside muktedir birkaç şeyden en ekonomik olanı olarak tanımlanabilcek hadise. öyleki sıkılmışsan ve hergün hergün içmekten cebine zarar, bünyene gına gelmişse, kafa dengi insanlar varken çevrende küçük bir el çabukluğu ile derdi tasayı, vizeyi finali unutturabilecek yegane yolculuk biçimidir; kolun yola paralel, parlarken saçların güneşten ve uçuşurken sağa sola ritimden yoksun.
- yeşilköy başlığını görünce akla gelen üniversite yılları eylemi.
yeşilköydeyim, ev yeşilyurtta, cuma namazını yeşilköy camiinde kıldım çıktım otostop çekip eve dönücem. elimi kaldırır kaldırmaz tak bir jip durdu "a iyi oldu lan" derken içimden, hemen açtım kapıyı tam binicem o sıra arka kapı da açıldı şöför bana "noluyo kardeşim dur ya patron binecek ya" dediğinde benim başımdan kaynar su dökülürken patron sordu "ne oldu" diye. gayet ezik "abi otostop çektim, bana durdu sandım meğer sizi alacakmış" dedim. patron şöföre, tam bir karadeniz şivesiyle "bırak kardeşi evine" dedi ve evime bıraktılar. o gün bu gün karadenizlileri severim(khaki, 26.07.2007 23:38 ~ 23:45)
- akçay da uygulamaya koyduğumuzda arabanın içinden türbanlı bir teyzenin aniden el hareketi yapmasıyla sinirlerimizin zıplamasına neden olan, daha sonra o arabayı takip edip lastiklerini kesmemizle sonuçlanan oyun...
- sabahın köründe yollara düşmenin verdiği ablaklık,
uyuşup kaldıramayacak hale gelen sağ kol ve baş parmak,
bursa'dan yalova'ya 3 saatte gitmenin yarattığı sinir(otobüsle 1saattir),
yalova'dan bmw x5'in sizi almasıyla istanbul'da inerken hissedilen canlılık ve artistlik..
ayrıca aynı günün akşamında yola harcanmayan 20ytl ile alınan bira, cips, çerez, yemektir otostop..
- ilk tecrubenizde szeged(macaristan) den deva(romanya) ya kadar beles seyahat edip yolda viski yudumlayip molalarda dandik romen espressosunun tadina bakip deva da 3 farkli barda bi cok cesit alkollu ickiyi belese icip ve hatta soforun elinden kurtlumayi basaramazsaniz belese romen fahise bile becerip hayatin farkli tadlarini daha yakindan gorebileceginiz etkinlik
tek yapmaniz gereken her gun yalniz seyahat etmekten usanmis soforu lafa tutup vaktin nasil gectiginin farkina varmamasini saglamak
hersey dahil beles kavraminin beynime kazinmasina sebebebiyet vermistir
- güçlü ve zayıf yanları, tehdit ve fırsatları olan eylemdir. (bkz: swot analizi)
|