ikinci nesil arı.
aynı zamanda kendisine ilahi bir mana yüklenmeye çalışılan otobüs parçası.
bu kanıya varılırken "basamakta durma otomatik kapı çarpar" uyarısı kullanılmıştır.
uyarıya dikkat edilirse insanlara çocukluk dönemlerinde yapılan "x yapma y çarpar" uyarılarının havası görülebilir.
benzer ve alternatif bir uyarı olarak:
şoförle konuşma arkandan ağlar.
çarpma özelliği ile, bi nevi yatır ciddiyetinde yaklaşılması gereken enteresan icat. duyguları olduğundan şüpheleniyorum bazen önünde durunca açılmıyo meret, görmezlikten mi geliyodur nedir?
dolmuşların kapılarında da kocaman bi şekilde dikkat otomatik kapı yazar.ama bazı akıllı insanlar bunu görmeyerek kapıyı kapatmaya çalışmakta ve şoför de yüzlerine ne yaptığını anlamaya çalışarak boş boş bakmaktadır.ör:ben.
istanbul üniversitesi işletme fakültesi kapısında görev yapmakta olanının kesinlikle öğrencilere, en azından bana kastı olduğu görgü tanıklarıyla da tastiklenmiş olan, önüne geldiğinde açılmayan veyahut tam aradan geçerken kıstıran kapıdır..bizzat yaşamışlığım vardır bu ortadan yakalanma durumunu
sahip olmaya çalıştığım derin adam imajına doğal yollardan sahip olmuş üçüncü nesil olmayan, üçüncü nesil olmadığı gibi bir de ikinci nesil olan yazar. gevezelik ettiğiniz anda, sosyolojik araştırma edasıyla bir dinleyişi var ki, insanda "ulan bir hata yaparsam, adamın üzerinde çalıştığı sosyolojik kuram çökebilir" gibi bir tedirginlik yaratıyor.
sözlükteki türkçeyi en özgün ve düzgün kullanan yazarlardanmış, bugün şöyle baştan bi okuyayım deyince farkettim.
2. nesil olduğunu bugün öğrendiğim* güzel yazan ankaralı yazar. evet karizmatikti. analiz yapan bir hali vardı. güzel yazıyormuş, komik yazıyormuş. artık daha çok okunacaklar listesinde.
eşlik ettiği şarkılardan müzik zevkimizin benzer olduğunu düşünüyorum. bir dahaki zirvede kritiği yapılmalı bunun. gizemini çözmek için de bir formül düşünülmeli o güne kadar.
günler sonra gelen düzeltme: ankaralı değil, eskişehirli yazar. ankarada okuyormuş sadece. okul bitince ankaralı olacak umarım.
bu adamla zirvede tanışıp, çok da memnun olup, akşamına msn'e ekleyip de tek bir kelime konuşmamış olduğumdan dolayı bana bir öküz olduğumu göstermiş adamdır. kendimi sorgulattı bana gece gece.
iki zirvedir karşılaşıp bir türlü uzunca sohbet etme fırsatı bulamadığım yazar.
bir dahaki zirveye erken teşrif etmelerini dilerken, sağlıcaklar diliyorum...
uzun zamandır görünmeyen, maloğlan'dan sonra gözümün en çok aradığı yazar. anladığım üzere otomatik kapı da artık buralarda olmayacak. bizim de kalmak için sebeplerimiz azalıyor yavaş yavaş.
aramızda soğuk rüzgarların estiğine kanaat getirmek üzereyken yazdığı sürpriz bir yazı ile yüzümü güldürmüş ve aslında sorunun benimle yani sözlüğe sıkça giremememle alakalı olduğu konusunda beni ikna etmiş düşünceli insan.
içime su serpildi. insan sorunun aslında kendisinden kaynaklandığına sevinebilir mi? ben sevindim. çünkü, benim için , hem iyi yazarların hem de iyi insanların sayıları o kadar azaldı ki şu sözlükte...
bir hışımla geçmeye çalıştığınızda, algılama ve harekete geçip açılma zamanından önce kapının önünde bitmenizden dolayı, orada kalakalmanıza sebeb olabilirler.